5 Bin Hikaye İçeren Otomatlarla Keyifli Yolculuk

5 Bin Hikaye İçeren Otomatlarla Keyifli Yolculuk

Fransa'da 5 bin hikayeli yolculuk keyfi!

Fransa’nın 32 farklı noktasına ücretsiz kısa hikaye dinleme otomatları yerleştirildi. 5 bin hikayelik veri tabanına sahip otomatlarda birçok türden öykü yer alıyor. Özellikle ulaşım ağlarına konulan otomatlar sayesinde vatandaşlar, yolculuk ederken keyifli zamanlar geçiriyor.

Fransa’nın çeşitli noktalarındaki tren istasyonlarına, kafelere, müzelere ve kütüphanelere yerleştirilen turuncu siyah otomatlar, diğer örneklerinden çok farklı bir özelliğe sahip. Herhangi bir para girişi olmayan otomatlarda sadece üç adet buton bulunuyor: 1, 3 ve 5. Bu rakamlar otomatın size vereceği kısa öykünün okuma süresini ifade ediyor. Butonlardan birisine basan vatandaşlar ücretsiz kısa öykülerini alıp, trenleri gelene kadar keyifli vakit geçirebiliyor.
 
Otomatlar, Paris’te 11 adet olmak üzere Fransa genelinde toplam 32 noktada bulunuyor. Toplam 5 bin hikayelik bir veri tabanından rastgele öyküler sunan cihazlarda komedi, romantik, korku ve çocuk türlerinde öyküler bulunuyor. Short Edition adlı yayınevinin düzenlediği bir öykü yarışmasının sonucunda seçilen öykülerin tamamı, anonim olarak paylaşılıyor. Vatandaşlar ellerindeki öyküler bitince gidip otomattan yenisini alabiliyor. Bir ayda yaklaşık 500 avro (bin 800 lira) masrafı olduğu belirtilen otomatların önümüzdeki dönemde daha fazla noktaya yerleştirilmesi amaçlanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.