5 Ekim 2017 gündemden haberler!

5 Ekim 2017 gündemden haberler!

5 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                          05.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.5725

AVRO-EURO: 4.2020

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7455

ALTIN-GOLD: 146.3500

 

 

HAKKÂRİ’DE TERÖR SALDIRISI: 4 ŞEHİT

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine bağlı Esendere beldesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının askeri aracın geçişi esnasında infilak etmesi sonucu 4 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUİKAST GİRİŞİMİ DAVASINDA KARAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişimine ilişkin davada karar çıktı. 34 sanığa 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Erdoğan'ın eski Başyaveri Ali Yazıcı 18 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile 2 sanığın dosyaları ayrıldı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: ARKADAŞLARIMIZLA PAZARLIK YAPMAYIZ, TEHDİT ETMEYİZ

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, bazı belediye başkanlarının istifa edeceği iddialarıyla ilgili olarak, genel merkezin şu anda böyle bir talebinin olmadığını söyledi, "Biz kendi arkadaşlarımızla pazarlık yapmayız, tehdit etmeyiz" diye konuştu.

 

BÜLENT TEZCAN'DAN SÖZCÜ DAVASI SAVCILARINA: BUGÜNÜN ZEKERİYA ÖZ’LERİ OLMAYIN

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Sözcü Gazetesine yönelik iddianamenin tümü yalandır. 3'te 2’si FETÖ'yü anlatıyor kalan 3'te birinde ise iftira var" dedi. FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz kumpaslarını hatırlatan Tezcan "Sözcü davasına bakan savcılara sesleniyorum. Günümüzün Zekeriya Öz'leri olmayın" dedi.

 

BAHÇELİ: “BARZANİ KAHREDİCİ AZABI TADACAKTIR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 110 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi’nin açılışını yaptı. Törende konuşan Bahçeli, "Barzani ateşle oynamaktadır. Kendi kazdığı kuyuya düşecek, ısrarında devam ederse kahredici azabı tadacaktır. “dedi.

 

DEMİRTAŞ VE BULDAN'A ÖRGÜT PROPAGANDASI YAPMAKTAN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP'nin 2012 yılındaki Olağanüstü Kongresi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan konuşmalar nedeniyle HDP'li Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan hakkında "örgüt propagandası yapmak" suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: MOSSAD'LA MASAYA OTURARAK VERİLEN KARAR MEŞRU OLAMAZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Tahran’da ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi neyin referandumunu yapıyor? Kendisini İsrail'den başka tanıyan bir dünya ülkesi yok. MOSSAD'la masaya oturarak verilen karar meşru olamaz, gayrimeşrudur." dedi.

 

PUTİN'DEN KUZEY IRAK AÇIKLAMASI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) gelen petrolün sevkiyatını kesmenin kimsenin çıkarına olmayacağını söyledi.

 

KKTC'DEN MONACO TİPİ ÖZERKLİK ÖNERİSİ

Kıbrıs görüşmelerinin başarısızlığa uğramasının ardından Washington’da temaslarda bulunan KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu bundan böyle federasyon değil, konfederasyon temelinde bir müzakereyi kabul edebileceklerini belirtti. İkinci seçenek olarak da “Fransa-Monaco modeli gibi” özerk bir cumhuriyet seçeneğini değerlendirebileceklerini kaydetti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

HEDEF YERLİ PARAYLA 30 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran’la yerli para ile alışveriş yapmak için anlaştıklarını belirterek, “İki ülke arasındaki ticaret 10 milyar dolara takıldı. Hedef 30 milyar dolar” dedi

 

2 KITAYA 2 DEV İLÇE

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’da Avrupa ve Anadolu Yakası olmak üzere 2 yeni dev ilçe için çalışma başlattıklarını belirterek, “Kentsel dönüşümü depreme dayanaklı bu 2 ilçe üzerinden yürüteceğiz. Avrupa Yakası’nda belirlediğimiz bölge içine 10-12 ilçeyi alacak büyüklükte ve nüfusu 1 milyon olacak. İlk etapta Esenler, Güngören, Bağcılar, Eyüp ve Sultangazi’yi buraya taşıyacağız” dedi.

 

DVORKOVİÇ, RUSYA TARIM BAKANLIĞI'NIN TÜRKİYE'YE YÖNELİK DOMATES TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, Türkiye'den domates ithalatına 2018'de başlayacaklarını, en fazla 50 bin ton domates alımı yapacaklarını söyledi.

 

"TÜRKİYE'DEKİ İŞLETMELERİN YÜZDE 95'İ AİLE ŞİRKETİ"

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Türkiye'deki tüm işletmelerin yüzde 95'ini aile şirketlerinin oluşturduğunu belirterek, bu şirketlerin ortalama ömrünün 25 yıl olduğunu ve sadece yüzde 3'ünün dördüncü kuşağa geçebildiğini söyledi.

 

ESKİŞEHİR'E 66 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Anadolu Cam, Eskişehir fabrikasına işletme sermayesi gereksinimi dâhil toplam 66 milyon dolar bedelle yıllık 150 bin ton kapasiteli fırın yatırımı yapacak.

 

TÜRKİYE’NİN E- TİCARET DEVİ HEPSİBURADA.COM SATILIYOR

Türkiye’nin en büyük e-alışveriş sitesi hepsiburada.com’un, Goldman Sach Group’a satılacağı duyuruldu. Anlaşmanın tamamladığını belirten yetkililer, 2018 yılının başında satışı tamamlamayı planlıyor.

 

AKBANK İLE N11.COM'DAN E-TİCARET ANLAŞMASI

Akbank ve n11.com, e-ticareti geliştirecek ve hızlandıracak bir işbirliğine imza attı. Akbank Direkt Öde servisi ile internet alışverişlerinde kredi kartı limitlerini kullanmadan alışveriş yapma imkanıyla tanışan n11.com müşterileri, aynı zamanda 1.000 TL ile 25.000 TL arasındaki alışverişlerini 48 aya kadar taksitlendirebiliyor.

 

İSTANBUL'DA MİNİBÜS FİYATLARINA ZAM GELDİ

İstanbul’da kısa mesafe yani indi-bindi olarak adlandırılan minibüs ücreti 1.8 liradan 2 liraya çıktı. Öğrencilerin ödeyeceği ücret de 1.15 liradan 1.25 liraya yükseltildi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI FENERBAHÇE DOĞUŞ’UN

Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Banvit'i 75-64 yenen Fenerbahçe Doğuş kupanın sahibi oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.