5 Haziran hiç bu kadar anlamlı olmamıştı!

5 Haziran hiç bu kadar anlamlı olmamıştı!

İzmir Veteriner Hekimler Odası 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla açıklamada bulundu.

İzmir Veteriner Hekimler Odası tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi.

"5 Haziran Dünya Çevre Günü hiç bu kadar anlamlı olmamıştı. 

Covid 19 salgını başladığından bu yana pek çok bilim insanı, kurum ve kuruluş dünyayı gerçekten ne kadar hoyrat kullandığımıza dair vurgular yaptı. O nedenle bu yıl Dünya Çevre Günü her zamankinden daha anlamlı olmalı.

Bu yılın dünya genelinde neredeyse yarısını evlerimize kapanıp kalarak, bırakın doğayı, yakın çevremizden, sokaklarımızdan, caddelerimizden mahrum kalarak tamamladık. O nedenle bu yıl 5 Haziran her zamankinden daha anlamlı olmalı.

Dünyanın doğal dengesini bozacak eylemlerin, bazen iklim değişikliği gibi yıllar içinde zarar verebileceğinin yanı sıra bir anda da insanlığı tehdit edebileceğini gördük.  O nedenle Dünya Çevre Günü her zamankinden daha anlamlı olmalı.

Ancak ne yazık ki halen dünyanın her yerinden; çevre kirliliğine neden olan uygulamalara dair haberler geliyor. Zehirli atıkların sebep olduğu balık ölümleri, hava kirliliği nedeni ile yok olan tarım ürünleri, daha fazla para kazanmak amacıyla doğaya zarar vermenin ötesinde insan sağlığını hiçe sayarak yapılan kıyı düzenlemeleri, ekolojik ve doğal yaşam zenginliklerini değerlendirmeksizin hayata geçirilen inşaat, imar, yol çalışmaları ile tüm dünyada sanki Covid 19 ve bundan önceki tüm felaketler hiç olmamış gibi yaşamaya devam ediyoruz. 

Dünya Çevre Günü bu nedenle bu yıl çok daha anlamlı ve bu yıl biyoçeşitliliğin önemine dair vurgunun bir kez daha Dünya Çevre Günü'nde dile getirilmesi de ayrıca önemlidir.

Biyolojik çeşitliliğe sahip çıkmak, dünyadaki tüm yaşamların haklarını savunmak, doğaya kalıcı zarar verecek eylemlerde bulunmamak, insanı ve maddeyi dünyanın merkezine yerleştirmemek mevcut dünya düzeninde çok zor olsa da vazgeçemeyiz.

Çünkü vazgeçersek vazgeçtiğimiz geleceğimiz olacaktır.

Piknik alanında çöp bırakmaksızın ayrılanların, gereksiz yanan ışıkları kapatanların, yere çöp atmamak için çöpünü gezdirenlerin, işinden olma pahasına çevre kirliliğine engel olmak için aldığı eğitimin hakkını verenlerin, daha fazla paranın derdine düşmeksizin üretirken çevre kirliliğine neden olmayanların, dünyada var olan tüm canlıların yaşam hakkına sahip çıkanların, insan olmanın hakkını vererek yaşamlarını anlamlı ve dünyayı yaşanabilir kılanların Dünya Çevre Günü kutlu olsun. "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.