5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği Online gerçekleştirildi

5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği Online gerçekleştirildi

Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova, Azerbaycan’ın ortaklığı ile yürütülen eTwinning projeleri kapsamında  “5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği” zoom üzerinden renkli etkinliklerle gerçekleştirildi.

“5 Kültür Tek Yürek 23 Nisan Şenliği”  eTwinning projesi My Book Club With My Family in Distance Education ve Peacaful and Collaborative Classes, Konak Belediyesi, İzmir Kadın Kuruluşları Birliği ortaklığında zoom üzerinden gerçekleştirildi. Türkiye, İtalya, Kuzey Makedonya, Moldova, Azerbaycan’ın ortaklığı ile yürütülen eTwinning projelerinde yer alan öğretmenlerin ve öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi.

1-888.jpg

 Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un konuşmasıyla renk kattığı şenlik, birçok oyun, dans  ve müzikle devam etti. Proje dahilinde düzenlenen  “Ata’ya Mektup” yarışmasında dereceye giren öğrenciler, mektuplarını okuyarak Atatürk’e olan düşüncelerini paylaştı. Proje kurucusu Zeliş Kurt,  proje çalışmalarından, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Azerbaycan ve Kuzey Makedonya’dan şenliğe katılan proje ortakları, öğrencileriyle birlikte keyifli saatler yaşattı. “Oyun Bavulu” etkinliği ile Ahmet Çiftçi,  “Dünyadan Oyunlar Atölyesi” etkinliği ile Merve Çalışkan şenliğe katılarak öğrencilerle birlikte etkinlikler yaptı. Sera Çamaş, piyano dinletisiyle şenliğe katıldı. Türkiye’den öğrenciler şiirleri ve gösterileriyle bu heyecana ortak oldu.

2-(2)-006.jpg

Çocuklara bale ve dans dersleri veren, Seferihisar’ın ilk ve tek bale okulunun sahibi olan Başak Güneş Koçuer çocuklarının, dünya danslarından İtalya’da geleneksel bir dans türü olan Tarantella dansı görülmeye değerdi. Şenlik,  öğretmenlerin ve İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nden destek olan katılımcıların gelecek sene bir arada olma temennisiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.