5 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

5 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

5 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                              05.05.2018

 

DOLAR-USD: 4.2490

AVRO-EURO: 5.0690

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.7580

ALTIN-GOLD: 179.0500

 

 

15 TEMMUZ'DA TRT'NİN İŞGAL GİRİŞİMİNE 31 MÜEBBET HAPİS

Darbe girişimi gecesi TRT Harbiye ve Taksim'de 3 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaylara karıştıkları gerekçesi ile "Anayasayı ihlal" suçundan yargılanan 123 sanıktan 16'sı ağırlaştırılmış müebbet, 15'i de müebbet hapis cezası ile cezalandırıldı.

 

FETÖ'NÜN TSK YAPILANMASI SORUŞTURMASINDA 28 GÖZALTI KARARI

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 28 şüpheli hakkında gözaltı kararı alındı.

 

POLİTİKA                                                                     

 

CUMHUR İTTİFAKI'NIN ORTAK ADAYI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN

Başbakan Binali Yıldırım, MHP Genel Başkanı Bahçeli ile Cumhur İttifakı'nın ortak adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan için YSK'ye başvuru yaptıklarını açıkladı.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU ADAYLARIN AMACI MİLLETİN DERDİNE DERMAN OLMAK DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ittifakların, bu adayların amaçları kesinlikle ülkenin ve milletin dertlerine derman olmak değildir." dedi.

 

CHP'NİN ADAYI MUHARREM İNCE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partilerinin cumhurbaşkanı adayının Yalova Milletvekili Muharrem İnce olduğunu açıkladı.

 

MUHARREM İNCE SLOGANINI AÇIKLADI: MAZERET YOK, MARİFET VAR

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı İnce, 1. Meclis önünde halka hitap etti. İnce, "Cumhurbaşkanı adayınız olarak 51 günlük seferberlik ilan ediyorum. Şimdiden söylüyorum, Ramazan ayında gece 01.30'da mitinglerimiz olacak. Sloganımız; mazeret yok, marifet var" dedi.

 

"MHP'YE EN YÜKSEK HUSUMETİ BESLEYEN ŞAHIS CHP’NİN ADAYI OLDU"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile ilgili değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "MHP'ye en yüksek husumeti besleyen bir şahıs CHP'nin adayı oldu." dedi.

 

HDP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI DEMİRTAŞ OLDU

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP'nin cumhurbaşkanı adayının cezaevinde tutuklu bulunan eski genel başkan Selahattin Demirtaş olduğunu söyledi.

 

AKŞENER ADAYLIK İÇİN İMZA ATTI

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İstanbul'da Üsküdar İlçe Seçim Kurulu'na giderek kendi adaylığı için imza attı. Toplam imza sayısı 65 bine yaklaştı.

 

ABDULLAH GÜL'DEN ORG. AKAR'IN ZİYARETİYLE İLGİLİ İLK AÇIKLAMA

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın ziyaretiyle ilgili, "Böyle bir ziyaret oldu. Ama herkesin gözü önünde gündüz vakti olan bir ziyaret, gizli kapaklı bir tarafı söz konusu değil" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

YUNANİSTAN'DA DANIŞTAY DARBECİLERE İLTİCA HAKKINI GÖRÜŞTÜ

Fetullahçı terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Yunanistan'a kaçan darbecilerden birine verilen iltica hakkında Yunan hükümetinin itirazı Danıştay Genel Kurulunda görüşüldü. Danıştay’ın ay sonuna kadar kararını açıklaması bekleniyor.

 

MISIR DIŞİŞLERİ BAKANI: SURİYE'YE ARAP ASKERİ GÖNDERİLEBİLİR

Mısır'ın resmi yayın organlarından El Ahram gazetesi, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri'nin sözlerine atıfla Mısır'ın Suriye'ye Arap askeri gönderilmesi olasılığını diğer ülkelerle görüştüğünü aktardı.

 

EKONOMİ                                                              

 

YERLİ OTOMOBİL İÇİN İMZA ATILIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "11 Mayıs'ta Sayın Cumhurbaşkanımızın huzurlarında Türkiye'nin Otomobili Projesi'nin şirket sözleşmesi imzalanacak ve Sayın Cumhurbaşkanımız, şirketin genel müdürünü açıklayacak." dedi.

 

OTOMOTİVDE LİDER KOCAELİ

Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde ihraç edilen 347 bin 155 aracın yüzde 39'u Kocaeli'deki Ford Otosan, Hyundai Assan, Honda Türkiye ve Anadolu Isuzu'nun tesislerinde üretildi.

 

İTO 100 MİLYONU YATIRDI

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Nefes Kredisi kapsamında kamuoyuna taahhüt ettiği 100 milyon TL’lik kaynağın tamamını öngörülenden önce anlaşmalı 6 bankaya aktardı.

 

MARKALAR, BU YIL YURT DIŞINDA 700’DEN FAZLA MAĞAZA AÇACAK

BMD Başkanı Öncel, yurt dışında Türk markalarına çok ilgi olduğunu belirterek, “2017’yi 3 bin 150 mağaza ile kapattık. Bu yılı 4 binle kapatırız diye düşünüyoruz” dedi. Öncel, ”Piyasa gerçekleriyle uyuşmayan kira sözleşmeleri en kısa zamanda yenilenmeli." ifadelerini kullandı.

 

BOYNER'DEN FLAŞ KARAR

Boyner Perakende ve Tekstil Yatırımları AŞ, Beymen'in halka arzının ileri bir tarihte tekrar değerlendirmek üzere iptal edildiğini duyurdu.

 

SPOR                                                                                         

 

BEŞİKTAŞ MAÇA ÇIKMADIĞI İÇİN PFDK'YA SEVK EDİLDİ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), kupa maçında saha çıkmaması nedeniyle Beşiktaş'ın PFDK'ya sevk edildiğini duyurdu.

 

ÖZBEK, GALATASARAY BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLADI

Galatasaray Kulübü eski Başkanı Dursun Özbek, kulübün 19 Mayıs'ta, çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 26 Mayıs'ta yapılacak seçimli olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.