5 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

5 Mayıs 2018 Türkiye gündemi

5 Mayıs 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                               05.06.2018

 

DOLAR-USD: 4.5950

AVRO-EURO: 5.3750

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.1235

ALTIN-GOLD: 190.9500

 

 

BOZDAĞ'DAN KANDİL'E OPERASYON SİNYALİ: "HER AN HER ŞEY OLABİLİR"

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrası açıklamada bulundu, "Kandil'e Türkiye bundan sonra da girebilir, her an her şey olabilir" dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN MENBİÇ AÇIKLAMASI: YOL HARİTASINI ONAYLADIK, GÜVENLİĞİ TÜRK VE ABD GÜÇLERİ BİRLİKTE SAĞLAYACAK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Amerikalı mevkidaşı Mike Pompeo ile Washington'da bir araya geldi. Çavuşoğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, ABD ile yol haritasını onayladıklarını, Menbiç'te güvenliği Türk ve ABD güçlerinin birlikte sağlayacaklarını söyledi.

 

POLİTİKA                                              

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: TEMMUZ ZAMMINDAN ONLAR DA FAYDALANACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emeklilerle iftar buluşmasında konuşma yaptı. Erdoğan, "Emeklilik için başvuru yapan ancak işlemleri sonuçlanmayan 100 bin vatandaşımız bulunuyordu. Bunların işlemlerini tamamlayarak onların da bayram maaşlarını ve ikramiyelerini almalarını sağlıyoruz, Temmuz zammından da faydalanacaklar." açıklamasında bulundu.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: İMAR BARIŞINDA BAŞVURULAR CUMA BAŞLIYOR

Çevre Yatırımları Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "İmar Barışı için 8 Haziran'dan itibaren resmen başvurular başlayacak, 31 Ekim’e kadar devam edecek" dedi. Başbakan Yıldırım ayrıca "İstanbul-Edirne arası hızlı trenin yapımına 1-2 ay içerisinde başlayacağız" müjdesini verdi.

 

HAYATİ YAZICI: BİZE ‘ULAŞAN VERİLER İTİBARI İLE 24 HAZİRAN'DA ERDOĞAN CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEK’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı  gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Anketleri değerlendiren Yazıcı, "Bize ulaşan veriler itibarı ile 24 Haziran'da Recep Tayyip Erdoğan'ın sistemin ilk Cumhurbaşkanı seçileceği yönünde" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'DEN 'DEMOKRATİK VE İYİLEŞTİRİLMİŞ' PARLAMENTER SİSTEM VURGUSU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Lideri Meral Akşener ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Seçim çalışmaları rahat bir atmosferde geçiyor. Tüm baskılara karşın, hükümetin baskılarına karşın bu ülkeye demokratik parlamenter sistemi getirmek için yola çıktık. O yolda yürüyoruz" dedi. Meral Akşener de Kılıçdaroğlu ile 'iyileştirilmiş parlamenter sistemi' oluşturma konusunda gözlem ve bilgilerini paylaştığını belirtti.

 

İNCE'DEN ERDOĞAN'A 'ABD'Lİ DİYE İŞLETTİLER Mİ" YANITI: SEN BENİM TELEFONUMU MU DİNLİYORSUN?

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Star TV’de 'Seçim Özel' programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İnce, "ABD'liler aramadı da acaba işlettiler mi" diyen Erdoğan'a, "Sayın Erdoğan sen benim telefonumu mu dinliyorsun. Alışıksındır sen telefon dinlemeye" diye yanıt verdi.

 

BAHÇELİ'DEN 'AF' AÇIKLAMASI

MHP lideri Devlet Bahçeli 24 Haziran seçimlerine günler kala 'Af konusunda geri adım atmamız düşünülemez' açıklaması ile kararlı olduğunu yineledi.

 

 

DÜNYA                                           

YUNANİSTAN'A KAÇAN ASKERLER İÇİN KARAR VERİLDİ

15 Temmuz darbesinden sonra askeri helikopter ile Dedeağaç (Aleksandrupolis) şehrine kaçan 8 FETÖ’cü askerin avukatlarından Omiros Zelios “Son müvekkilim de geçen hafta tahliye edildi. 8 Asker de polis korumasında gizli tutulan bir yerde kalıyorlar” dedi.

 

AP TÜRKİYE RAPORTÖRÜ PİRİ: ADİL SEÇİM İÇİN DEMİRTAŞ SERBEST BIRAKILMALI

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği erken genel seçimlerinin adil olabilmesi için, HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

 

PEUGEOT'DAN İRAN KARARI

Fransız otomobil üreticisi PSA, İran'da ortaklıkla yürütülen faaliyetlerin 6 Ağustos'a kadar askıya alındığını duyurdu.

 

EKONOMİ                                

 

ENFLASYON MAYISTA BEKLENTİLERİ AŞTI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) mayısta aylık bazda yüzde 1,62, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 3,79 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 12,15, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 20,16 oldu.

 

OTOMOBİL VE HAFİF TİCARİ ARAÇ PAZARI 5 AYDA YÜZDE 5 DARALDI

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2018'in ilk 5 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,78 daralarak 302 bin 311 oldu.

 

YERLİ OTOMOBİLİN CEO'SU KARAKAŞ: BABAYİĞİTLERİN UYUMLARI BENİ ÇOK ETKİLEDİ

Yerli otomobilin CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş, "Yerli Otomobil Projesi'nin paydaşları olan babayiğitler Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının projeye inançları, taahhütleri ve uyumları beni çok etkiledi." dedi.

 

TÜRK EXİMBANK, TURİZM İÇİN 300 MİLYON TL KAYNAK AYIRDI

Türk Eximbank ile TÜRSAB arasında imzalanan protokol ile birlikte ilk kez banka seyahat acentelerine destek sağlayacak. Eximbank, turizm acenteleri için 300 milyon liralık bir kaynak ayırdı.

 

YÜZDE 70’İ UBER’DEN KAÇTI

UBER ile ilgili son açıklamaların ve İBB'nin kararının ardından UBER araçlarının birçoğu satışa çıkarıldı. VIP araçların satışını yapan şirket yöneticileri, "Araçların yüzde 70'i piyasadan çekildi." Dedi.

 

SPOR                                 

 

 

ALİ KOÇ, MAZBATASINI TARAFTARIN ÖNÜNDE ALACAK

Fenerbahçe Kulübünün yeni başkanı Ali Koç, mazbatasını bugün Ülker Stadı'nda sarı-lacivertli taraftarın önünde alacak.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.