5 Ocak 2017 Türkiye gündemi

5 Ocak 2017 Türkiye gündemi

5 Ocak 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                    05.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7570

AVRO-EURO: 4.5430

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0930

ALTIN-GOLD: 158.9000

 

 

"5 BİN 600 YABANCI SAVAŞÇIYI YAKALAYARAK SINIR DIŞI ETTİK"

Fransız basınına konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye DEAŞ ile mücadele olsun veya daha genel olarak yabancı savaşçılarla mücadele konusunda oldukça hassastır. Biz bunları asla affedemeyiz. 5 bin 600 yabancı savaşçıyı yakalayarak sınır dışı ettik. 54 bin yabancı savaşçıya Türkiye'ye giriş yasağı koyduk" dedi.

 

İBRAHİM KALIN: 'BU, SKANDAL BİR DAVANIN SKANDAL BİR KARARIDIR'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'deki mahkemede jürinin Hakan Atilla'yı suçlu bulmasına dair "Bu, skandal bir davanın skandal bir kararıdır. Türkiye’nin iç siyasetine müdahale amacıyla kurulan bir kumpas olduğu çok açık" yorumunu yaptı.

 

ADALET BAKANI: 'ATİLLA DAVASINDA EVRENSEL HUKUK İLKELERİ HİÇE SAYILDI'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, ABD'deki Hakan Atilla davasında jürinin verdiği karara ilişkin, "Bu süreci, Türkiye’nin yargılama yetkisine, egemenliğine saldırı olarak değerlendiriyor ve kabul etmiyoruz.” dedi.

 

FETÖ FİRARİSİ HÜSEYİN KORKMAZ'IN ABD'DEN İADESİ TALEP EDİLECEK

ABD'deki davada Atilla aleyhine tanıklık yapan eski polis FETÖ firarisi Korkmaz hakkında tutuklama talepname hazırlandı.

 

TRT, DİGİTURK BİNASINI İŞGAL EDEN SANIKLARA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

FETÖ'nün darbe girişiminde, TRT'nin Ulus'taki yerleşkesi ve Digiturk binasını işgal ederek ele geçirmeye çalıştığı iddiasıyla 58'i tutuklu 93 sanığın yargılandığı davada, mütalaasını sunan savcı, tüm sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis istedi. Duruşma, 12 Ocak'a ertelendi.

 

POLİTİKA                                                            

AK PARTİ'Lİ ELİTAŞ: "GEZİ OLAYLARI" NASIL İSE İRAN'DAKİ OLAYLAR DA AYNI

AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  "İran'da bir haftadır yaşanan hadiselerle Gezi olaylarının nereden nereye, hangi  noktaya ulaştığını ve Türkiye'yi getirmek istedikleri noktanın ne olduğunu gördüğümüzde bu ihanet şebekelerinin, bu hainlerin, bu satılmışların amaçlarının  hangi noktada olduğunu görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

 

BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden uzaklaştırıldı.

 

“KUMPASÇI HÜKÜMET HAKETTİĞİ ŞAMARI YİYECEKTİR”

CHP Sözcüsü Bülent Tezcan canlı yayında CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Tezcan, "Bu kumpasçı hükümet yerel ve genel seçimlerde hak ettiği şamarı yiyecektir" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU VE KARAMOLLAOĞLU'NDAN 'UYUM' AÇIKLAMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ederek partisinin uyum yasaları konusundaki görüşlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, "Bu tür ziyaretleri, demokrasimizin kalitesi, sorunların tartışılması ve değişik görüşlerin karşılıklı taraflara aktarılması açısından son derece değerli ve yararlı görüyoruz" dedi.

 

 

DEMİRTAŞ EŞ GENEL BAŞKANLIK İÇİN ADAY OLMAYACAK

Bir yıldan uzun süredir Edirne'de tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın şubat ayında yapılacak olağan kongrede başkanlık için aday olmayacağı belirtildi.

 

HDP'Lİ MİLLETVEKİLİ BALUKEN'E HAPİS CEZASI

HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken, “Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak”, “Terör örgütü üyeliği” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından tutuklu yargılandığı davadan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

DÜNYA                                                               

YUNANİSTAN ADALET BAKANI: 8 DARBECİ ASKER TÜRKİYE'DE İŞLEDİKLERİ SUÇLAR İÇİN YUNANİSTAN'DA YARGILANABİLİR

Yunanistan Adalet Bakanı Stavros Kontonis, 15 Temmuz askeri darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askerin Türkiye'de işledikleri suçlar için Yunanistan'da yargılanabileceğini söyledi.

 

İRAN ORDUSU: GEREKİRSE MÜDAHALEYE HAZIRIZ

İran Devrim Muhafızları'nın ardından İran ordusu da protesto gösterilerinin sona erdiğini savundu. Ordu Komutanı Musavi, halkın ve kolluk kuvvetlerinin protestoları bastırdığını, ama askeri birliklerin gerekirse müdahaleye hazır olduğunu söyledi.

 

EKONOMİ                                                                         

 

ÇEVRE BAKANI ÖZHASEKİ: YENİ İMAR PLANLARINDA KAT İZNİ 5’İ GEÇEMEYECEK

İmar yetkisinin tek elde toplanması gerektiğini vurgulayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni imar planlarında 5 kattan fazlasına izin verilmeyeceğini bildirdi.

 

HALKBANK’TAN ABD AÇIKLAMASI

ABD'deki Hakan Atilla davasına ilişkin açıklama yapan Halkbank, banka ile ilgili idari ve mali karar olmadığını belirterek, Atilla'nın temyiz hakkı olduğunu açıkladı.

 

İŞTE ULUDAĞ'IN YENİ PLANI: 9 OTEL YIKILIP YENİSİ YAPILACAK

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını sil baştan yenilemek için harekete geçti. Dönüşümden yararlanmak isteyen 9 otel, bir günübirlik tesisin yenilenmesi onaylandı. 71 bin metrekarelik alanda yıkım yapıldı. Yıkılan yerlerdeki 4 parsele ise yeni otel yapılabilecek.

 

BAĞDAT CADDESİ'NE 4 KİŞİDEN BİRİ ARTIK UĞRAMIYOR

Bağdat Caddesi'nde 2016'da 27 adet olan kentsel yenileme proje sayısı geçen yıl 41'e ulaşırken, artan boş mağaza sayısı ve inşaat halindeki binaların yanı sıra yaklaşık 2 bin konutun yarım kalmasıyla ziyaretçi sayısı yüzde 27 azaldı.

 

SPOR                                                           

 

CENK TOSUN EVERTON'DA

Cenk Tosun, Premier Lig ekiplerinden Everton'a transfer oldu. 27 milyon Euro'ya gerçekleşen transferin 25 milyon Euro'su nakit olarak ödenecek.

 

PANATHİNAİKOS 90-79 ANADOLU EFES

Turkish Airlines Euroleague’in ikinci devresine galibiyetle başlamak isteyen temsilcimiz Anadolu Efes, zorlu deplasmanda karşılaştığı Panathinaikos'a 90-79 mağlup oldu.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.