5 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

5 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     05.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.5605

AVRO-EURO: 4.0415

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6025

ALTIN-GOLD: 140.0500

 

 

HAKKÂRİ’DE ÇATIŞMA: 9 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Güvendağı bölgesinin güneyinde bulunan Kuzey Irak Kulika Tepe'den PKK'lı teröristler tarafından açılan ateşe anında karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada 3 asker yaralanırken, düzenlenen hava harekâtında ise 9 PKK'lı terörist öldürüldü.

 

TÜRKİYE, ALMANYA'YA NOTA VERDİ

Türkiye'den Almanya'ya verilen nota hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanımızı hedef alan gösteriyi kınıyoruz, söz konusu eylemde doğrudan şiddet çağrısı yapıldı. Alman polisi gösteriye müdahale etmedi. Rahatsızlığımızı Alman Büyükelçi'ye ilettik. Bu olay hiçbir şekilde kabul edilemez." denildi.

 

BAKAN IŞIK'TAN YUNANİSTAN'A TEPKİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Yunanistan sahil güvenlik botunun Türk yük gemisine ateş açmasına dair, "Uluslararası sularda seyreden bir ticari gemiye ateş açılmasının akılla, mantıkla, izanla izahı olmaz. Bu, akıl tutulması." dedi.

 

MANİSA'DA 3 ASKER İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ

Manisa'da kışladaki gıda zehirlenmesine ilişkin yürütülen soruşturmada açığa alınan 6 askerden 3'ü tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edildi.

 

POLİTİKA    

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KILIÇDAROĞLU'NA: GEL BU SEVDADAN VAZGEÇ

Kuzey Marmara Otoyolu açılış töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım adalet yürüyüşü yapan CHP liderine çağrı yaptı. Yıldırım, bu bir adalet yürüyüşü değil gaflet yürüyüşüdür. Gel bu sevdadan vazgeç" dedi. Başbakan Binali Yıldırım konuşmasında Sultanbeyli ve Pendik'in tapu sorunu çözecek imzaların da atıldığı müjdesini verdi.

 

KILIÇDAROĞLU AİHM'E BAŞVURU DİLEKÇESİNİ ADALET YÜRÜYÜŞÜ YOLUNDA İMZALADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 20'nci gününe başlamadan önce basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu referandumda yaşanan usulsüzlüklere ilişkin AİHM'ye başvurmak için partisi tarafından hazırlanan dilekçeyi canlı yayında imzaladı.

 

MHP'DEN İHRAÇ EDİLEN YUSUF HALAÇOĞLU'NDAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

MHP'den ihraç edilen muhaliflerden Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, yeni partiyle ilgili konuştu, “Milliyetçi, muhafazakâr ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacak. Tek adam rejimine karşı çıkacak ve parlamenter sistemi yeniden getirecek. Çalışmalarına başladık, yeni partide sürpriz isimler yer alacak” dedi.

 

DÜNYA   

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: RUM TARAFINDAN OLUMLU YAKLAŞIM GÖREMEDİK

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs Konferansında Türkiye'nin iyi niyetli tutum sergilediğini belirterek, "Maalesef karşı taraftan olumlu yaklaşım göremedik. Hatta dürüstlüğe sığmayan bazı belge sızdırma gibi hareketleri de gördük." dedi.

 

ALMANYA'DA 14 BİN PKK YANDAŞI VAR

Almanya Federal Anayasayı Koruma Teşkilatının raporuna göre ülkede terör örgütü PKK'nın yaklaşık 14 bin yandaşı bulunuyor.

 

GENERAL ELECTRİC'TEN DEV SATIN ALMA

General Electric, tam 7.4 milyar dolar ödeyerek petrol sahaları hizmeti sağlayan Baker Hughes firmasını satın aldı.

 

EKONOMİ   

 

OTOMOTİV PAZARI YILIN İLK YARISINDA YÜZDE 9 DARALDI

Türkiye otomotiv pazarı 2017 yılı altı aylık dönemde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 8,58 azaldı.

 

THY'YE UYGULANAN LAPTOP YASAĞI BUGÜN KALKIYOR

Mart ayından bu yana terör tehdidi gerekçesiyle Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 8 ülkedeki uçuşlarda kabine cep telefonu haricinde elektronik eşyaların alınmasını yasaklayan ABD, bugün yasağı kaldırıyor.

 

ZORLU ENERJİ AYDIN'DAKİ JEOTERMAL SANTRALDE KAPASİTE ARTIRACAK

Zorlu Enerji Elektrik Üretim AŞ, Aydın'daki Kızıldere IV Jeotermal Enerji Santrali Projesi'nde kurulu gücün 24,9 megavattan 60 megavata çıkarılması için onay aldı.

 

KOSGEB KREDİLERİNDE VURGUN ÇARKI

KOSGEB verilerini eline geçiren bir çete, ağırlıklı olarak Sürat Kargo ve PTT’yi kullanıp büyük bir vurguna imza atıyor. Günde bin kişiyi dolandıran şirket, KOBİ’lerin milyonlarca lirasını gasp etti

 

YÖNETMELİK TEPKİSİ

GYODER, İNDER VE KONUTDER, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne tepki gösterdi. Ruhsatın müktesep olmaktan çıkarıldığı, tek tip yapıların ortaya çıkacağı belirtilen açıklamada, yatırımların önünün kesileceği savunuldu

 

ESSE'NİN SAHİPLERİYLE İLGİLİ BÜYÜK DOLANDIRICILIK İDDİASI

Geçtiğimiz yıl kapanan ev ürünleri zinciri Esse'ye mal tedarik eden ve şirkette çalışan çok sayıda kişi dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Yüzlerce milyon lira alacağın ödenmediği ve binlerce kişinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

 

SPOR  

 

PEPE RESMEN BEŞİKTAŞ'TA

Beşiktaş, Real Madrid'den ayrılan Pepe'nin transferini resmen bitirdi. Yıldız oyuncu siyah-beyazlılara 2 yıllık resmi imzayı attı.

 

FENERBAHÇE'NİN YENİ KALECİSİ CARLOS KAMENİ İSTANBUL'A GELDİ

Fenerbahçe'nin transferi için kulübü Malaga ve kendisiyle prensip anlaşmasına vardığı Kamerunlu kaleci Carlos Kameni İstanbul'a geldi. Tecrübeli kaleciyle resmi sözleşme imzalaması durumunda Kameni, Fenerbahçe tarihinin ilk Afrikalı file bekçisi olacak. 

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.