5 Ülkeden 'Börklüce' İçin Buluştular

5 Ülkeden 'Börklüce' İçin Buluştular

“Börklüce Uluslararası Sinema Atölyesi” adıyla 5 ülkeden bir araya gelen sanatçılar her kültürden 5 halk kahramanını perdeye taşıdı. Türkiye'den Börklüce canlandırılırken Börklüce'nin babasını İzmirli gazeteci Abdülkadir Hazman canlandırdı.

Yunanistan, Filistin, İran, Makedonya ve Türkiye’den sinemacıların katıldığı “Börklüce Uluslararası Sinema Atölyesi”nde, her kültürün farklı yorumuyla 5 farklı halk kahramanı kurgulandı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, günümüzden 600 yıl önce Karaburun’dan Ege coğrafyasına yayılan özgürlük, eşitlik, barış ve adalet gibi evrensel değerlerin en önemli savunucusu Börklüce Mustafa’yı farklı etkinliklerle anmaya devam ediyor. Börklüce adına düzenlenen uluslararası sempozyumun ardından, bu kez düzenlenen sinema atölyesiyle, Börklüce Mustafa farklı kültürel bakış açılarıyla beyaz perdeye yansıtılıyor.

Çekimler İzmir’de gerçekleşti
Proje koordinatörlüğünü yönetmen Tahsin İşbilen'in gerçekleştirdiği "Börklüce Uluslararası Sinema Atölyesi"ne, Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Filistin, İran ve Makedonya katıldı.

borkluce-ic.jpg

5 farklı ülke ve 5 farklı kültürden sinemacıların Börklüce’den esinlendikleri kısa filmleri ortaya koydukları Börklüce Sinema Atölyesi, yabancı ekiplerle internet üzerinden, Türk ekiple ise yüz yüze yapılan ön çalışmalarla başladı. Börklüce ve Türkiye hakkında detaylı bilgilendirilen ekipler, ardından senaryo geliştirme çalışmalarına başladı ve İzmir’e gelmeden önce senaryolar tamamlandı. Senaryolar ve çekimler üzerine tartışmaların yapıldığı, hem içerik hem de tekniklerin üzerinde durulduğu oturumlardan sonra çekimler İzmir'in farklı noktalarında gerçekleştirildi.

borkluce-12512.jpg

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Yrd. Doç. Zuhal Çetin Özkan’ın “proje danışmanı” olarak senaryoların geliştirilmesi üzerinde çalışmalar yaptığı Börklüce Sinema Atölyesi’nde üretilen filmlerin hem çeşitli ülkelerdeki festivallerde hem de Büyükşehir Belediyesi'nin kültür ve sanat kurumlarında gösterileceği bildirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.