500 Kişinin Boğulduğu Kazadan Kurtulan Mülteciler Anlattı

500 Kişinin Boğulduğu Kazadan Kurtulan Mülteciler Anlattı

Libya'dan İtalya'ya gitmek üzere yola çıkan mülteci gemisinin batmasının ardından 500'e yakın mülteci boğularak hayatını kaybetti.

Libya'dan bindikleri derme çatma teknelerle İtalya'ya gitmeye çalışan 500'den fazla olduğu düşünülen mülteciler geçirdikleri kaza sonucu boğularak öldü. Kazadan sadece 41 kişi kurtulurken kurtulanlar faciayı anlattı.

Etiyopya, Somali, Sudan ve Mısır vatandaşı olan göçmenler, en az 500 kişinin kazada boğularak öldüğünü ifade ettiler. Yunanistan Kalamata şehrine götürülen kazadan kurtulmayı başarabilen 41 mülteci , faciayı anlattı.

Bebeği ve eşi gözünün önünde boğuldu

Etiyopya Vatandaşı olan Muaz isimli mülteci, karısının ve bebeğinin gözünün önünde boğulduğunu ifade ederek, kazada en az 500 kişinin öldüğünü ve kendisinin küçük tekneye yüzebilen şanslı kişiler arasında olduğunun altını çizdi. Somali vatandaşı olan Abdükadir isimli kişi ise 240 kişinin Libya'da bir tekneye bindiği belirterek, denizde 30 metre uzunluğunda ahşap bir tekneye aktarıldıklarını söyledi. Abdülkadir ayrıca aktarıldıkları teknede 300 kişi olduğunu söyledi.

multeciler

 

Mülteciler bir tekneden diğerine geçerken kaza olmuş

Denize düşenlerin bir kısmı bölgede olan kargo gemisi tarafından kurtarılırken, kurtulanlar kazanın insan kaçakçılarının, mültecileri tekneden tekneye aktarırken gerçekleştiğini aktardı. Mültecileri kurtaran geminin mürettebatı ise bazı göçmenlerin kurtarılmayı reddettiklerini ve Yunanistan'a götürülmek istemediklerini belirterek, İtalya'ya gitmek istediklerini söylediklerini aktardı.

 

 

 

 

Başka bir kazada 6 kişi öldü

Sivil toplum kuruluşu olan ve mültecilere dair yaptığı araştırmalarla dikkat çeken SOS Akdeniz tarafından yapılan açıklamada, dün de bir başka kaza gerçekleştiği ve mültecilerin yine Libya'dan Avrupa'ya geçmeye çalıştığı belirtildi. Dün gerçekleşen kazada da 6 mülteci ölmüş ve 108 mülteci kurtarılmıştı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.