56 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı!

56 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı!

81 ilde  saat 21:00'dan Pazartesi sabah 05:00'a kadar kesintisiz süre ile sokağa çıkma yasağı başladı. 

Pandemi nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında Aralık ayının başından bu yana 81 ilde hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulamasına devam ediliyor. Kış aylarının gelmesi, tatil sezonunun sona ermesi ile birlikte büyükşehirlere geri dönüşlerin başlamasının ardından vaka sayılarında yaşanan hızlı yükselişin ardından koronavirüs yasakları yeniden hayatımıza girmişti. Koronavirüs yasakları kapsamında Aralık ayının başından bu yana 81 ilde uygulanan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor. İşte hafta sonu sokağa çıkma yasağı detayları...

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SÜRESİNCE NERELER AÇIK OLACAK? 

İçişleri Bakanlığı tarafından daha önce çıkarılan genelgelerle sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların temel ihtiyaç malzemelerine ulaşmaları noktasında herhangi bir zorlukla karşı karşıya kalmamaları için gerekli tüm tedbirler alındı. Buna göre market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler, yarın ve pazar günü 10.00-17.00 saatleri arasında açık olacak. Yine belirtilen süre içerisinde marketler ve bakkallar aldıkları siparişleri teslim edebilecek.

Lokanta/restoran, pastane ve tatlıcı tarzı iş yerleri bugün saat 24.00'e kadar sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterecek, bu iş yerleri yarın ve pazar günü 10.00-24.00 saatleri arasında paket servis faaliyetlerine devam edebilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.