56 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

56 saatlik sokağa çıkma yasağı başladı

19 Şubat Cuma saat 21:00'da başlayan sokağa çıkma yasağı 22 Şubat Pazartesi saat 05:00'da sona erecek.

Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanacak mı sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Aralık ayında artan vaka sayılarının ardından yeniden hayatımıza giren koronavirüs yasakları nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde hafta içi ve hafta sonları sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar içinde sınırlama getirilmişti. Normalleşmenin yeniden başlayacağı tarih olarak Mart ayı işaret edilirken araştırmalar ise tüm hızıyla devam ediyor. Peki Bu hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı, yasaklar ne zaman kaldırılacak?

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Türkiye'nin 81 ilinde uygulanan hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasakları devam ediyor. Bu hafta sonu da (20-21 Şubat tarihleri arasında uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı kapsamında Cuma akşam saat 21:00'da başlayacak olan yasak Pazartesi sabah 05:00'da sona erecek. Çarşamba günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme için Mart ayını işaret etti. Aşılama çalışmalarının Mart ayında istenilen seviyelere gelebileceği ve il bazlı olarak normalleşme adımlarının atılacağının müjdesini verdi.

NORMALLEŞME NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Aralık ayından bu yana devam eden koronavirüs yasakları Mart ayı başından itibaren kademeli olarak esnetilecek. Yerinde karar dönemi ile vaka sayılarının az olduğu illerden başlamak üzere il bazında normalleşme adımları atılmaya başlanacak. 100 bin kişide en az vaka oranına sahip illerden başlayacak olan normalleşme kademeli olarak arttırılmaya devam edilecek. Normalleşme adımları bölge bölge alınacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.