5G iPhone modelleri Samsung imzası taşıyabilir!

5G iPhone modelleri Samsung imzası taşıyabilir!

5G iPhone modelleri için Apple’ın hangi firma ile çalışacağı aylardır akıllı telefon sektörünün ana gündem maddeleri arasında. Qualcomm ve Apple arasındaki savaş bittikten hemen sonra Intel 5G modem yarışından çekildiğini açıklamıştı.

Aynı zamanda Huawei‘nin modem tedarikçisi olmak için Apple ile görüştüğü yalanlandı. Bu gelişmelerin sonucunda Apple ile Qualcomm’un eski günlerde olduğu gibi iPhone modelleri için birlikte çalışacağı düşüncesi oluştu.

Bugüne kadar ortaya çıkan raporlarda Samsung’un adı bile geçmiyordu. Ancak, Apple tahminlerinin doğruluğu ile tanınan Ming-Chi Kuo‘ya göre teknoloji devi ikinci bir modem tedarikçisi arıyor ve büyük ihtimalle Samsung olacak. Böylece hem Qualcomm hem Samsung ile fiyat konusunda ciddi pazarlıklar yapılabilirken, tek bir tedarikçiye bağımlı kalınmayacak. Yani iddialar doğruysa 2020’de Qualcomm ve Samsung, Apple’a ciddi oranda modem tedarik edecek.

Tabi, hem Samsung hem Apple konu hakkında bugüne kadar hiç bir açıklama yapmadı. Ming-Chi Kuo, 5G teknolojisinin 2020 yılında iPhone satışlarını önemli ölçüde artıracağına inanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.