6 Aralık 2017 Türkiye Gündemi

6 Aralık 2017 Türkiye Gündemi

6 Aralık 2017 Türkiye Gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         06.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8550

AVRO-EURO: 4.5650

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1830

ALTIN-GOLD: 156.8500

 

 

'KUZEY IRAK'TA 13 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ'

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Irak'ın kuzeyindeki Gara, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerine 2 Aralık'ta düzenlenen hava harekâtında 13 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN'DAN 'KUDÜS' AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, "ABD yönetiminin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyacağı haberleri, son derece endişe vericidir. Bu, Kudüs'ün dini ve tarihi statüsüne, uluslararası anlaşmalara ve BM kararlarına tamamen aykırıdır." dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BU DAVA ULUSLARARASI DARBE GİRİŞİMİDİR

AK Parti Grup Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de Reza Zarrab'ın (Rıza Sarraf) tanık olduğu davaya ilişkin, "FETÖ'nün tam göbeğinde olduğu uluslararası darbe girişimidir" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: “SENİN HÜKÜMETİN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'NE İHANET ETTİ”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MİT'in, 17-25 Aralık'tan 9 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Rıza Sarraf hakkında uyardığını belirterek "Sen o dosyayı kapattın. Senin hükümetin Rıza Sarraf'a çalıştı. Senin hükümetin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ihanet etti." dedi.

 

BAHÇELİ: UZLAŞMADAN KAÇMADIK, KAÇMAYACAĞIZ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin grup toplantısında AK Parti ile birliktelik konusunda, "Biz üzerimize düşeni harfiyen yapmanın kararlılığındayız. Uzlaşmadan kaçmadık, kaçmayacağız" dedi.

 

HDP'Lİ KEMALBAY: NİYE YÜCE DİVAN'A GÖNDERMEDİNİZ?

"Yolsuzluk, rüşvet, hayali ihracat, kara para aklanması dönemiyle karşı karşıyayız" diyen HDP Eş Genel Başkanı Kemalbay, ''Dört bakanı, Meclis'te aklamadınız mı? Niye Yüce Divan'a göndermediniz?'' şeklinde konuştu.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

HALK OYUNLARI EKİBİ MACARİSTAN'A İLTİCA ETTİ

Macaristan'a giden 16 kişilik halk oyunları ekibinden 11'i bu ülkeye iltica etti. Spor Bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

İSRAİL: "KUDÜS YAHUDİLERİN 3 BİN YILLIK BAŞKENTİDİR"

İsrail yönetimi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Kudüs'ün Müslümanların kırmızıçizgisi olduğu yönündeki açıklamalarına tepki gösterdi. İsrail Dışişleri Bakanı Emanuel Nahson, "Erdoğan tanısın ya da tanımasın, Kudüs Yahudilerin 3 bin yıllık, İsrail'in de 70 yıllık başkentidir" dedi.

 

REZA ZARRAB'IN SAVCILIKLA YAPTIĞI ANLAŞMA ÜZERİNDEKİ GİZLİLİK KALDIRILDI

Reza Zarrab'ın New York Güney Bölgesi Savcılığı ile yaptığı anlaşmanın ayrıntıları ortaya çıktı. Savcılık, Zarrab'ın davaya "kayda değer ölçüde" yardımda bulunduğuna kanaat getirmesi halinde ceza indirimi talebinde bulunabilecek. Ayrıca, Zarrab'ın Tanık Koruma Programı'na alınma ihtimali de anlaşmada yer alıyor.

 

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAŞBAKAN: YATIRIMLARIN 3'TE BİRİ PPP İLE GERÇEKLEŞECEK

Güney Kore'nin başkenti Seul'de Güney Kore iş dünyası temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yıldırım, "15 yılda önemli altyapı projelerini yaklaşık 60 milyar dolar PPP ile gerçekleştirdik. Yapacağımız yatırımların 3'te birini de böyle gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

 

BAKAN SARIEROĞLU, TAŞERON DÜZENLEMESİNDE DETAYLARI AÇIKLADI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Merkezi yönetimde genel bütçe kapsamındaki kamu idareleri, özel bütçe kapsamındaki idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar ile sosyal güvenlik kurumlarında alt işveren işçisi olarak çalışan tüm kardeşlerimizi, sürekli işçi kadrosuna alıyoruz" dedi.

 

BAKAN ÖZLÜ: YERLİ OTOMOBİL İÇİN YER GÜNDEMDE DEĞİL

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobil üretimi için 20 ilin sıraya girdiğini belirterek, “Yerli otomobilde üretim yeri seçimi şu anda gündemimizde yok. Üretim yerine prototip ortaya çıktıktan sonra karar verilecek” dedi.

 

KANAL İSTANBUL GÜZERGÂHI BELLİ OLDU

Yapılan çalışmalar sonucunda Marmara Denizi’ni Küçükçekmece Gölü’nden ayıran kıstaktan başlayarak, Sazlıdere Baraj Havzası boyunca devam eden ve sonrasında Sazlıbosna Köyünü geçerek Dursunköy’ün doğusuna ulaşıp Baklalı Köyünü geçtikten sonra Terkos Gölü’nün batısında Karadeniz’e ulaşan alternatif güzergâhın İstanbul Boğazına alternatif suyolu “Kanal İstanbul Projesi” için en uygun güzergâh olduğu belirlendi.

 

SABANCI, CARREFOURSA’YI MEMLEKETİ KAYSERİ’DEN ÇEKTİ

CarrefourSA ile Migros arasında mağaza devri işlemlerine bir yenisi eklendi. Sabancı, Kayseri'deki 11 CarrefourSA mağazasını da 6 milyon 580 bin liraya Migros’a devretme kararı aldı.

 

ERSOY: BİLET FİYATLARI YÜZDE 10 ARTACAK

Döviz kurlarındaki yükselişin havacılık sektörünü de etkilediğini anlatan Atlasglobal Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, “Bu artışı fiyatlara yansıtmamak için çok mücadele veriyoruz. Ancak önümüzdeki yıl 352 liralık tavan fiyatta yüzde 10’luk artış yaşanabilir” dedi.

 

GERSAN, TESLA İLE ANLAŞMA İMZALADI

Gersan Elektrik, Tesla'nın araçlarına elektrikli araç şarj istasyonu üretmek için anlaşma yaptı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

DURSUN ÖZBEK: “HERHANGİ BİR ANTRENÖR DEĞİŞİKLİĞİ SÖZ KONUSU DEĞİL”

Yönetim Kurulu Toplantısı bitiminde bir açıklama yapan Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 'Herhangi bir antrenör değişikliği söz konusu değil' dedi.

 

STRASBOURG 87–72 BANVİT

Banvit Erkek Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu 7. hafta maçında deplasmanda Fransız temsilcisi Strasbourg’a 87-72 mağlup oldu.

 

GAZİANTEP BASKETBOL 68-73 ELAN CHALON

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu 7'nci maçında Gaziantep Basketbol, Fransa ekibi Elan Chalon'a 73-68 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.