6 Ekim 2017 gündemden haberler

6 Ekim 2017 gündemden haberler

6 Ekim 2017 gündemden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                    06.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.5760

AVRO-EURO: 4.1910

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7000

ALTIN-GOLD: 146.3500

 

 

MUĞLA'DA ÇATIŞMA: 5 PKK'LI TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonda 5 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi. Çatışmanın Toparlar Şelalesi yakınında çıktığı belirtiliyor. Bölgedeki 2 teröristin yakalanması için operasyon sürüyor.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: HAVA SAHASI KAPATILACAK NASIL ÇIKACAKSIN?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'a yönelik yaptırımlarla ilgili "Bütün hava sahaları da kapatılacak, yakında sınırlar da kapatılacak. Nasıl girişini çıkışını yapacaksın?" ifadesini kullandı.

 

İBRAHİM KALIN'DAN AFRİN AÇIKLAMASI: GEREKİRSE GİRERİZ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG'nin kontrolündeki Afrin'e olası bir operasyonla ilgili olarak "Gerekirse gireriz, operasyon için tüm hazırlıklar tamam" dedi. Kalın ayrıca "Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar" ifadesini kullandı.

 

KADİR MISIROĞLU'NA ATATÜRK'E HAKARETTEN SORUŞTURMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, yazar Kadir Mısıroğlu hakkında Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret suçundan soruşturma başlatıldı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

GÖKÇEK, ERDOĞAN İLE GÖRÜŞTÜ: 'MÜZE PROJESİNİN DETAYLARINI SUNDUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “istifa” tartışmalarının yaşandığı dönemde dün Beştepe’de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüştü. Görüşme sonrası Gökçek’ten “Sayın Cumhurbaşkanıma Külliye’nin karşısına yapılacak müze ile ilgili projenin tüm detaylarını sundum” açıklaması geldi.

 

'BU DEMOKLES'İN KILICI GİBİ BİR SÜREÇ DEĞİL'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "(AK Parti'de bazı belediyelerde yaşanan değişim süreci) Bu sürecin dinamik olduğunu düşünmek lazım. Bu, herkesin başında böyle Demokles'in kılıcı gibi bir süreç değil" dedi.

 

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BUDAK: TURİZM GELİRLERİNDE 10 YIL ÖNCESİNE DÖNÜLDÜ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, 2018-2020 Orta Vadeli Plan'daki turizm hedeflerine ilişkin, "2019 için öngörülen 26 milyar dolar gelir hedefini Türkiye 2008-2009'da yakalamıştı. Yani turizm gelirlerinde 10 yıl öncesine dönüldü." dedi.

 

HDP SÖZCÜSÜ BAYDEMİR'E 1 YIL 5 AY HAPİS CEZASI

HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "kamu çalışanına karşı görevinden dolayı hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi.

 

MHP'Lİ SEMİH YALÇIN: SATILMIŞLIK, BUNLARIN GENLERİNDE VARDIR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, "Kandan, cinayetten ve terörden beslenen alçak bir zihniyetin MHP lideri Bahçeli'ye dil uzatması hadsizliğin, pespayeliğin en deni noktadır. Satılmışlık, bunların genlerinde vardır." dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ABD ELÇİLİĞİ: ÇALIŞANIN TUTUKLANMASINDAN RAHATSIZIZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği bir çalışanının tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı. ABD Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Çalışanın tutuklanmasından rahatsızız" denildi.

 

AB'DEN INTERPOL'E KIRMIZI BÜLTEN UYARISI

Avrupa Parlamentosu "Interpol'ün kırmızı bültenlerini görüştü. Görüşmede, Türkiye’nin bültenleri “suiistimal ettiği” mesajı verildi. Avrupa Birliği Interpol’den kırmızı bülten prosedürünü gözden geçirmesini isteyecek.

 

SUUDİ ARABİSTAN RUSYA'DAN S-400 SATIN ALACAK

Rusya'ya giden ilk Suudi Arabistan Kralı olma unvanına sahip Kral Selman, Putin'le görüşmesinde önemli bir karara imza attı. Suudi Arabistan, Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almaya karar verdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BAŞBAKAN YARDIMCISI MEHMET ŞİMŞEK'TEN MTV AÇIKLAMASI

Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, MTV oranları ile ilgili olarak, "İnanıyorum ki kısa süre içerisinde nasıl bir düzenleme olacak bu açıklanacak. Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz" dedi.

 

BAKAN AĞBAL'DAN ASGARİ ÜCRETLİYİ İLGİLENDİREN AÇIKLAMA

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Gelir Vergisi tarifesi nedeniyle eylül ayından itibaren bazı asgari ücretlilerin gelirlerinin bin 404 liranın altına düştüğünü belirterek, "Bu düşüşü engellemek, asgari ücretlinin gelirinin hiçbir şekilde bin 404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere bir yasal düzenleme önerimiz var." dedi.

 

FİTCH, KAMU BANKALARININ NOTLARINI TEYİT ETTİ

Fitch Ratings; Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Ziraat Katılım'ın kredi notlarını BB+ olarak teyit etti.

 

MERSİN TAŞUCU LİMANI İÇİN EN YÜKSEK TEKLİF METAL YAPI KONUT'TAN

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Mersin Taşucu Limanı'nın ve geri sahasının bütün halinde özelleştirme ihalesinde en yüksek teklifi, 410 milyon lirayla Metal Yapı Konut AŞ verdi.

 

DEV İHALEDE 2 MİLYARLIK TEKLİF

Emlak Konut’un Küçükçekmece’de yapacağı Bizim Mahalle’nin ikinci etap ihalesi dün yapıldı. 12 firmanın yarıştığı ihalenin kazananı Dağ Mühendislik oldu. Şirketin önerdiği teklif ise 2 milyar lira.

 

BOMONTİ’Yİ UÇURACAK

Tahincioğlu, 250 milyon dolarlık ‘Nidapark Bomonti’yi satışa çıkardı. Kısa süre için yüzde 5 peşinatla satışa çıkan şirket, 60 aya 0 faiz, 120 aya kadar yüzde 0.45 faiz seçeneği sunuyor

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ, FIBA SÜPER KUPA FİNALİNDE DİNAMO KURSK'A YENİLDİ

FIBA Süper Kupası'nda Rusya ekibi Dinamo Kursk'la karşılaşan Yakın Doğu Üniversitesi, maçı 84-73 kaybetti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.