6 Eylül Çarşamba Türkiye gündemi

6 Eylül Çarşamba Türkiye gündemi

6 Eylül Çarşamba Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         06.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4280

AVRO-EURO: 4.0865

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4690

ALTIN-GOLD: 147.3000

 

 

KALIN: MYANMAR TİKA YETKİLİLERİNİN GİRİŞİNE VE İLK ETAPTA BİN TONLUK YARDIM YAPILMASINA İZİN VERİLDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: "Cumhurbaşkanımızın Myanmarlı mevkidaşı ile yaptığı görüşme sonrasında, bölgeye ilk yabancı yardım kuruluşu olarak Myanmar TİKA yetkililerinin girişine ve ilk etapta bin tonluk yardım yapılmasına izin verildi." dedi.

 

BAKAN ÇELİK, AB GAYRIRESMİ DIŞİŞLERİ BAKANLARI TOPLANTISI'NA KATILACAK

AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in, Estonya'nın başkenti Tallin'de 7-8 Eylül'de yapılacak Avrupa Birliği Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısına katılacağı bildirildi.

 

YARGITAY BAŞKANI CİRİT: HÂKİM VE SAVCILARIN 1/3'ÜNÜN TERÖR FAALİYETLERİNDE YER ALMASI GÜVEN SARSICI

Yeni adli yıl açılış töreninde konuşan Yargıtay Başkanı Cirit, FETÖ'ye işaret ederek "Tamamen bir güven mesleği olan hâkimlik ve savcılık mesleğini icra edenlerin yaklaşık 1/3'ünün terörist faaliyetlerin odağında yer alması, halkın gözünde yargıya olan güveni elbette sarsacak bir durumdur" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ANAYASA MAHKEMESİ BAŞKANI ARSLAN: O FOTOĞRAF GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı selamlarken çekilen fotoğrafına yönelik tartışmalarla ilgili, "Bir kere o fotoğraf gerçeği yansıtmıyor. Üzerinde çalışılmış." diye konuştu.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: BAHÇELİ İLE ARAMIZDA GÖRÜŞ AYRILIĞI YOK

Adli yıl resepsiyonunda konuşan Başbakan Yıldırım, Almanya ile olan gerginlik için "Seçim üzeri fazla söze gerek yok, Almanya'da akıldan ziyade duygu ön planda." açıklamasında bulundu. Başbakan Yıldırım, "Kuzey Irak'taki referandum konusunda Devlet Bahçeli ile aramızda görüş ayrılığı yok" dedi.

 

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KAVAKCI KAN: TÜRKİYE OLARAK BİZ ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ YAPACAĞIZ

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakçı Kan, Arakan'da yaşanan zulme ilişkin, "Türkiye olarak biz elimizden gelen desteği yapacağız. Bu tür katliamlar insanlık tarihinde utanç verici." dedi.

 

HDP'DEN, AYM İÇİNDE VİCDAN VE ADALET NÖBETİ

Anayasa Mahkemesi (AYM) ile tutuklu vekillerin durumunu görüşmek için randevu talep eden HDP'liler yanıt alamayınca AYM içinde nöbete başladı. AYM Başkanı Arslan, 4 saatlik nöbetin ardından HDP'lilerle görüşmeyi kabul etti.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ALMANYA: TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER AB ZİRVESİNDE GÖRÜŞÜLECEK

Alman hükümet sözcüsü, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ile AB’ye tam üyelik müzakerelerini sona erdirip erdirmeme konusunu, Ekim ayında yapılacak AB zirvesinde Avrupalı liderlerle görüşeceğini duyurdu.

 

 

24 SAATTE 35 BİNDEN FAZLA ARAKAN MÜSLÜMANI BANGLADEŞ'E KAÇTI

Birleşmiş Milletler Myanmar'dan Bangladeş'e geçen Arakan Müslümanları'nın sayısında büyük artış yaşandığını ve son 24 saatte 35 binden fazla yeni ulaşan mülteci tespit edildiğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ENFLASYON, BEKLENTİLERİN ÜZERİNDE ARTTI

Türkiye İstatistik Kurumu ağustos ayı enflasyon verilerini açıkladı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 10,68, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 16,34 oldu.

 

TURİZMDE 50 MİLYAR $ İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

Hükümet, turizmde 2023 hedeflerini gerçekleştirmek için düğmeye bastı. Kasım ayında üçüncüsü düzenlenecek Turizm Şurası'nda geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikası oluşturularak yılda 50 milyon turist 50 milyar dolar gelir hedefine ulaşılması için gerekli çalışmalara başlanacak.

 

"KATAR'DAN 5 MİLYAR DOLARLIK YENİ FON GELİYOR"

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, "AzureMana adı altında yeni şirket ve yatırım fonu kurduk. Bu fon aracılığıyla şu an 5 milyar dolarlık Katar sermayesi ile Türkiye-Katar arasında çok yoğun bir ticari birlik başlatmış bulunuyoruz" dedi.

 

ALİ KİBAR: BİR YA DA İKİ ŞİRKETİ HALKA ARZ EDEBİLİRİZ

Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, bu yıl 24 milyar lira ciroyu yakalamasını beklediği holding bünyesindeki şirketlerden bir veya ikisini halka arz edebileceklerini belirtti.

 

TANRIVERDİ: TÜRKİYE'DEN LÜKS MARKA ÇIKMAZ

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Türkiye'den lüks bir marka çıkmasını kimsenin beklememesi gerektiğini, Türkiye'de böyle bir potansiyel bulunmadığını, hem talebin hem de hedefin olmadığını söyledi.

 

MANYAS HİDROELEKTRİK SANTRALİ ÖZELLEŞTİRME İHALESİ

Elektrik Üretim AŞ'ye (EÜAŞ) ait Balıkesir'deki Manyas Hidroelektrik Santrali (HES) ile bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirmesi ihalesinde nihai pazarlık görüşmelerinin 12 Eylül Salı günü yapılacağı bildirildi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

A MİLLİ ERKEK BASKETBOL TAKIMI SON 16 TURUNA YÜKSELDİ

A Milli Erkek Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu dördüncü maçında Belçika'yı 78-65 yenerek 2. galibiyetine ulaştı ve son 16 turuna yükseldi.

 

TÜRKİYE 1-0 HIRVATİSTAN

A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 8. maçında Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek puanını 14'e çıkardı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.