6 Kasım 2017 Türkiye gündemi

6 Kasım 2017 Türkiye gündemi

6 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         06.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8890

AVRO-EURO: 4.5290

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0935

ALTIN-GOLD: 158.7500

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM, ABD'YE GİDİYOR

Başbakan Binali Yıldırım, 7-10 Kasım'da ABD'yi ziyaret edecek. Yıldırım'ın, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile yapacağı görüşmede, terörle mücadele, ikili siyasi, ekonomik ve askeri ilişkilerin yanı sıra vize sorununun çözümü ele alınacak.

 

TEOG YERİNE 2 ALTERNATİFLİ SİSTEM

TEOG yerine 2 alternatifli bir sistem getirildi. Buna göre öğrencilerin yüzde 90'ı evlerine en yakın okullara yerleştirilecek. Kalan yüzde 10 için isteğe bağlı sınav düzenlenecek. Her iki alternatifte de öğrenciler 5 tercihte bulunacak.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

TBMM BU HAFTA YOĞUN MESAİ YAPACAK

TBMM Genel Kurulu bu hafta "torba tasarı" görüşmeleri için mesai yapacak. Plan ve Bütçe Komisyonunda ise bakanlıkların bütçeleri ele alınacak.

 

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ ELİTAŞ: ADAYLIK İÇİN MÜRACAAT EDEN YOK

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, TBMM Başkanı seçimine ilişkin, "276'yı üçüncü turda AK Parti bulur. Adayları gördükten sonra AK Parti kimi destekleyeceğiyle ilgili bir karar verir. Şu anda adaylık için müracaat eden yok. Sadece basın mensuplarının yazdığı şekilde çeşitli isimler var" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: BÖLGEDE PATLAYACAK HER SİLAH TÜRKİYE’Yİ ETKİLER

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Suudi Arabistan, Lübnan ve İran merkezli gelişmelerin büyüme eğilimi taşıdığını belirterek, Türkiye’nin dikkatli ve barışçıl bir politika izleyerek bölgede yeni bir çatışmanın çıkmasını önlemek yönünde tutum alması gerektiğini söyledi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

SUUDİ ARABİSTAN'DA PRENSLER VE BAKANLAR GÖZALTINDA

Suudi Arabistan'da yolsuzlukla mücadele komitesi, aralarında 11 prens, dört bakan ve onlarca eski bakanın da bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

OTOMATİK BES'İ DAHA CAZİP HALE GETİRECEK KARARLAR YOLDA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, BES'e otomatik katılımda sistemi iyileştirmek için alternatifler üzerinde çalıştıklarını, bu kapsamda 2 ay olan cayma süresinin 6 aya uzatılacağını söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

GÖZTEPE 1-3 BEŞİKTAŞ

Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş deplasmanda Göztepe'yi Talisca, Babel ve Cenk Tosun'un attığı gollerle 3-1 yendi.

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 97-71 PINAR KARŞIYAKA

Fenerbahçe Doğuş, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 5. hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı 97-71 yendi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.