6 Mart 2018 Türkiye gündemi

6 Mart 2018 Türkiye gündemi

6 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler....

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                    06.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8205

AVRO-EURO: 4.7100

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2810

ALTIN-GOLD: 162.2500

 

 

BOZDAĞ: HAREKÂT BÖLGESİNİN YARIYA YAKINI TSK'NIN KONTROLÜ ALTINDA

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Zeytin Dalı Harekât bölgesinin yarıya yakınının Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolü altına geçtiğini ve  harekatın başlangıcından bu yana 2795 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

TÜRKİYE, SALİH MÜSLİM'İ ALMANYA'DAN RESMEN İSTEDİ

Türkiye, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD/YPG'nin elebaşı Salih Müslim için Almanya'dan geçici tutuklama ve iade talebinde bulundu. Müslim, son olarak hafta sonu Berlin'deki bir mitinge katılmıştı.

 

SINIRI GEÇEN YUNAN ASKERLERİNİN TUTUKLULUĞUNA İTİRAZA RET

Edirne'de askeri yasak bölgede yakalanan Yunanistan ordusuna mensup iki askerin tutukluluklarına avukatlarınca yapılan itiraz reddedildi.

 

PROF. DR. AHMET ERCAN: İSTANBUL'DA DEPREM 2045'TEN ÖNCE OLAMAZ

İTÜ Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Yaptığım araştırmalara göre İstanbul'da deprem 2045'ten önce olamaz. Deprem bilimciler her an deprem olabilir diyorlar ama hiçbirinde kanıt yok" dedi.

 

MESAM'A KAYYUM ATANDI

Türkiye Musiki Eser Sahipleri Meslek Birliği’ne (MESAM) Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı incelemeler neticesinde mevcut yönetim kurulunun yerine Yavuz Bingöl, Recep Ergül, Polat Yağcı, İpek Açar, Turhan Taşan, Fuat Güner ve Coşkun Sabah'ı üye olarak atadı.

 

POLİTİKA                                                   

ÜNAL: CUMHURBAŞKANIMIZIN HERHANGİ BİR MÜDAHALESİ OLMAYACAK

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi üzerinden çok ciddi kara propaganda oluşturulduğunu savunarak, “Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda herhangi bir müdahalesi söz konusu olmayacak” dedi.

 

CHP'DEN YILDIRIM'A ALEYNA TİLKİ'Lİ YANIT: Bİ SUSSAN BARİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Başbakan Yıldırım'ın meydanı boş bularak konuşmaya kalktığını belirterek, "Aleyna Tilki'nin şarkısı gibi, bütün millete 'Bi sussan bari' dedirtti. Binali Bey, bir süredir konuşmamanın verdiği idmansızlık, sabırsızlıkla formda olmayan bir topçu gibi, girdi sahaya önüne geleni sakatladı, en son kendi bacağını kırdı" dedi.

 

SP LİDERİ KARAMOLLAOĞLU 'İTTİFAK' ŞARTLARINI AÇIKLADI

Fox TV'de katıldığı televizyon programında seçim ittifakı ile ilgili açıklamalarda bulunan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Biz ilkeler üzerinde mutabakat sağlayabilirsek ki bu herkesin sağlayabileceği mutabakat, ben iktidar partisinin de bunu sağlayabileceğini düşünüyorum. Başkanlık sisteminin sorgulanabilmesi lazım" dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                    

 

TÜRK DİZİLERİ ARAP SEYİRCİLERİNE VEDA EDİYOR

Birleşik Arap Emirlikleri'nde yayın yapan İngilizce gazete The National'ın haberine göre, MBC bünyesindeki tüm kanallara talimat göndererek ikinci bir emre kadar Türk dizilerini yayından kaldırmalarını istedi.

 

ESAD İTİRAF ETTİ: "AFRİN'E GİRENLER REJİME BAĞLI"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Türkiye'nin sınırındaki terör gruplarını temizlemek için operasyon başlattığı Afrin'e giden güçlerin rejime bağlı olduğunu açıkladı.

 

BM, ESAD'I KINAYAN TASARIYI KABUL ETTİ

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, Suriye'de Beşşar Esad rejiminin Doğu Guta'da sürdürdüğü insan hakları ihlallerini şiddetle kınayan karar tasarısını kabul etti.

 

EKONOMİ                                                                            

 

ENFLASYON RAKAMLARI AÇIKLANDI

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubatta aylık bazda yüzde 0,73, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 2,68 artış gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 10,26, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 13,71 oldu.

 

E-DEVLET'TEN MİRAS SORGULAMA YAPILABİLECEK

"Soya Ağacı" ve "Şehit Bilgisi Sorgulama" hizmeti ile çok konuşulan e-Devlet uygulaması bu kez de sistem üzerinden "Mirasçılık Belgesi" hizmeti vermeye başlıyor. Artık kullanıcılar e-Devlet üzerinden veraset ilami sorgulama yapabilecekler.

 

5G TEKNOLOJİSİYLE AKILLI ULAŞIMDA İLK DENEMEYİ TÜRK TELEKOM YAPTI

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirket, Türk operatörler arasında, akıllı ulaşım sistemleri alanında 2020 yılı sonrasında tamamen otonom olan araçlarda görülmesi planlanan temel 5G teknolojilerinden biri olan "araçtan her şeye iletişim teknolojisi" (Vehicle to Everything-V2X) ile ilgili ilk denemeyi yaptı.

 

KANAL İSTANBUL’A FİNANS MERKEZİ ADASI

Çılgın Proje olarak bilinen Kanal İstanbul’dan çıkacak hafriyattan yapılması planlanan adalardan bir tanesi ‘Offshore finans merkezi’ olarak tasarlanıyor. ‘Çılgın Ada’nın İstanbul’a finans merkezi olma yolunda büyük katkı sağlaması bekleniyor.

 

ROSATOM: AKKUYU'NUN İNŞASINA NİSANDA BAŞLAYACAĞIZ

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşasına nisan ayında başlayacaklarını söyledi.

 

TURKCELL, AZERBAYCAN'DAKİ ŞİRKETİNİ SATTI

Turkcell ile Turkcell'in hissedarlarından Telia Company'nin ortak olduğu Fintur Holdings, Azerbaycan'da faaliyet gösteren telekom şirketi Azertel'deki yüzde 51.3 payı 222 milyon euroya Azintelecom'a satmak için anlaştı.

 

SPOR                                      

TRABZON 0-2 BEŞİKTAŞ

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda karşılaşan Beşiktaş sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.