6 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

6 Mayıs 2017 Türkiye gündemi

Bugün gündemde neler var?

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     06.05.2017

 

DOLAR-USD: 3.5500

AVRO-EURO: 3.9005

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6025

ALTIN-GOLD: 140.2000

 

 

BİR HAFTADA 78 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, son bir haftada, "Arananlar Teröristler Listesi"nde gri kategoride yer alan Fırat Berkpınar'ın da arasında bulunduğu 78 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

İHRAÇ EDİLEN 107 HÂKİM VE SAVCI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), 'Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)' soruşturması kapsamında, 107 hâkim ve savcıyı meslekten ihraç etti. İhraç edilen hâkim ve savcılar hakkında gözaltı kararı da çıkarıldı.

 

MAHKEMEDEN WİKİPEDİA KARARI

Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Wikipedia sitesinin bağlı bulunduğu Wikimedia adlı vakfın, Wikipedia'ya erişim engellenmesi kararına yaptığı itirazı reddetti.

 

POLİTİKA 

 

BİNALİ YILDIRIM'DAN TOPBAŞ'IN DAMADI HAKKINDA AÇIKLAMA

Moldova’nın Başkenti Kişinev’i ziyaret eden Başbakan Binali Yıldırım, Moldova Başbakanı Pavel Filip ile ortak basın toplantısı düzenledi. Bir gazetecinin Kadir Topbaşın damadının tahliyesi hakkında soruya Başbakan Yıldırım “İsimler üzerinde yorum yapmak yanlış olur” diye yanıt verdi.

 

GÜL'DEN ADAYLIK İDDİALARINA YANIT: BİR SİYASETÇİNİN PARTİ İÇİ HESAPLARI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP'li Deniz Baykal'ın, "Gül yüzde 49'un adayı olabilir, aday olursa değerlendirilmesi lazım" açıklamasına tepki gösterdi. Gül, Baykal'ın açıklamayla ilgili, "Bir siyasetçinin kendi parti içi hesapları çerçevesinden yaptığı çeşitli taktikler" yorumunu yaptı.

 

CHP'DEN, YSK'NIN 10 ÜYESİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

CHP, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 10 üyesi hakkında 16 Nisan günü yapılan halk oylamasında, seçimin işleyişine ilişkin aldıkları karar nedeniyle soruşturma başlatılması talepli şikâyette bulundu.

 

CHP'Lİ İNCE: TV'DEN ADAY ÖĞRENME DÖNEMİ KAPANDI

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP'li Muharrem İnce, olağanüstü kurultay çağrısı yaptı. 2014'teki cumhurbaşkanlığı seçimlerini hatırlatan İnce, "TV'den cumhurbaşkanı adayı öğrenme devri kapanmıştır" dedi.

 

DEMİRTAŞ: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM YENİ İTTİFAK OLASILIKLARI ŞEKİLLENEBİLİR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi'nden referandum sonuçlarına ilişkin mesaj gönderdi. Demirtaş mesajında, "Herkes bilmeli ki, demokrasi ortak paydasında önümüzdeki dönem yeni ittifak olasılıkları şekillenebilir" dedi.

 

MERAL AKŞENER: 'HAYIR PARTİSİ' KURULDU

Demokrat Parti'yi ziyaretinin ardından konuşan eski MHP milletvekili Meral Akşener, "Bir 'Hayır Partisi kuruldu. Esas olan 'Hayır Partisi'nin mensuplarının ne istediği, onlarda artık şunu istiyor: Birbirinizle kavga etmeyin. Bu bloğu muhafaza edin" dedi.

 

DÜNYA   

 

TÜRK ASKERİ İDLİB'E GİRİYOR İDDİASI

The Times gazetesi, Astana'da varılan anlaşmayla Türk ordusunun güvenliği sağlamak ve El Kaide bağlantılı grupları püskürtmek için İdlib'de devriye gezeceğini yazdı.

 

KUZEY KORE: CIA VE GÜNEY KORE, KİM JONG-UN'A SUİKAST PLANLIYOR

Kuzey Kore, ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Güney Kore istihbaratının ülkenin lideri Kim Jong-una suikast planı yaptığını ileri sürdü.

 

EKONOMİ   

 

ŞİMŞEK: TEKNOLOJİ İÇİN YATIRIM BANKASI KURULACAK

Teknolojilere destek verecek bir yatırım bankası kurma niyetleri olduğunu açıklayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Ya mevcut bir yatırım bankasını yapılandırmak lazım ya da yeni banka kurmak lazım" dedi.

 

KONUT VE İŞYERİNDE KDV İSTİSNASININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Maliye Bakanı Ağbal, "Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları ve yurt dışında yerleşmiş gerçek kişiler ile kanuni merkezi ve iş merkezi Türkiye’de olmayan kurumların Türkiye'den alacakları konut veya işyerleri KDV'den istisna olacak" dedi.

 

S&P TÜRKİYE'NİN KREDİ NOTUNU TEYİT ETTİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu teyit etti ve ülkenin not görünümünün "negatif" olduğunu bildirdi. Standard & Poor's tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 2017-2020 döneminde ortalama yüzde 3'lük bir büyüme öngörülüyor. 

 

MNG KARGO SATILIYOR

Türkiye’nin önde gelen kargo şirketlerinden MNG Kargo’nun satış sürecinde olduğu öğrenildi. 815 şubesi bulunan MNG Kargo’yu satın almak için masada olan alıcı tarafta ise, girişim sermayesi şirketi Turkven ve işadamı Haydar Sancak yer alıyor. 248 milyon dolarlık bedel üzerinde anlaşan tarafların, imza aşamasına yakın oldukları belirtiliyor.

 

İSTANBUL'A YENİ METRO İÇİN İMZALAR ATILDI

İBB'nin yapacağı Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro hattı ile Sarıgazi-Taşdelen-Yenidoğan metro hattının sözleşmeleri imzalandı.

 

VAKIFBANK İLE İLGİLİ FLAŞ KARAR

Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, "Forum İstanbul 2017" zirvesinde Reuters'a açıklamalarda bulundu. Reuters'ın haberine göre Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün Vakıfbank'taki hisseleri Hazine tarafından satın alınacak. Para Vakıf Katılım'a sermaye olarak aktarılacak.

 

ECZACIBAŞI'NDAN SATIŞ KARARI

Eczacıbaşı, yüzde 47 oranında pay sahibi olduğu iş ortaklığı Eczacıbaşı-Schwarzkopf'daki paylarını diğer ortak Henkel'e devrediyor.

 

SPOR  

 

TAHA AKGÜL, AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Avrupa Güreş Şampiyonası'nda erkekler serbest stil 125 kiloda Taha Akgül, finalde Azerbaycanlı Jamaladdin Magomedov'u 8-2 yenerek altın madalya kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.