6 Ocak 2018 Türkiye gündemi

6 Ocak 2018 Türkiye gündemi

6 Ocak 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                    06.01.2018

 

DOLAR-USD: 3.7420

AVRO-EURO: 4.5060

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0730

ALTIN-GOLD: 158.7500

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABDULLAH GÜL YORUMU

Başbakan Yıldırım, Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın görevden uzaklaştırılmasına değindi, "Bu bir ilk değil, icap ederse yine yapılır" dedi. Cuma namazı çıkışı konuşan Yıldırım, Abdullah Gül'ün açıklamaları için ise "Tarafmış gibi değerlendirmeler yapmasını biz tasvip etmeyiz" diye konuştu.

 

ÇOCUK EVLİLİKLERİNE KARŞI TÜM CAMİLERDE HUTBE OKUNDU

Diyanet’in resmi internet sitesindeki “Kızların 9, erkeklerin 12 yaşında buluğa erdiği ” ve “Buluğ çağına gelenlerin evlenebileceği” ifadesine gelen tepkilerin ardından dün camilerde çocuk yaşta evliliklere karşı hutbe okundu.

 

GAZETECİ AYŞENUR ARSLAN'A CUMHURBAŞKANINA HAKARETTEN HAPİS CEZASI

Gazeteci Ayşenur Arslan, 2 yıl önce yayınlanan televizyon programı Medya Mahallesi'nde Cumhurbaşkanı'na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 1 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

MÜNİR ÖZKUL HAYATINI KAYBETTİ

Yeşilçam'ın usta isimlerinden Münir Özkul İstanbul'daki evinde 93 yaşında hayatını kaybetti. Münir Özkul uzun yıllardır KOAH ve DEMANS hastalığı ile mücadele ediyordu. 

 

AYDIN BOYSAN HAYATINI KAYBETTİ

Mimar, yazar ve gazeteci Aydın Boysan organ yetmezliği nedeniyle İstanbul Ulus'taki evinde 97 yaşında hayatını kaybetti.

 

POLİTİKA                                                                     

ELİTAŞ: TAŞERON BİR MUHALEFET ARZU ETMİYORUZ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Türkiye menfaatleri için bir muhalefet arzu ediyoruz. Taşeron bir muhalefet arzu etmiyoruz. Uluslararası güçlerin elinde oyuncak olmuş, onların papağanı gibi eylemde ve söylemde bulunan bir muhalefet, milli bir muhalefet değildir." dedi.

 

"14 BELEDİYE BAŞKANIMIZI ALSAN DA İSTANBUL'U ALACAĞIZ"

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Beşiktaş Belediyesi önünde yaptığı konuşmada "Belediyelerimizle uğraşıyorlar. Beşiktaş'tan sesleniyorum, 14 belediye başkanımızı alsan dahi ne yaparsan yap İstanbul'u alacağız." dedi.

 

CHP EKONOMİ YÖNETİMİ GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ

CHP Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Bakın bugün OHAL'i kaldıralım, enflasyon 3 ayda 5 puan düşecek. Ek olarak, bir dönem sonra 5 puan da faiz düşecektir" dedi.

 

BAHÇELİ: AFRİN MUTLAK SURETTE TEMİZLENMELİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Teröristler nerede ise oraya girilmeli, taş üstünde taş, baş üstünde baş bırakılmamalıdır. Öncelikle Afrin mutlak surette temizlenmelidir." dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                      

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 'AB'YE SÜREKLİ 'BİZİ ALIVERİN' DİYECEK HALİMİZ YOK'

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘AB'nin Türkiye'yi ciddi manada yorduğunu’ belirterek, "Belki de bizi bir karara doğru sürükleyecektir. Zira sürekli olarak 'ne olur artık bizi de alıverin' diyecek halimiz de pek yok.’ dedi.

 

TÜRKİYE, FRANSA VE İTALYA'YLA FÜZE ANLAŞMASI İMZALADI

Türkiye ile Fransa ve İtalya arasında savunma sanayinde Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi anlaşması imzalandı.

 

İRAN İÇİŞLERİ: PROTESTOLARA KATILIM EN FAZLA 42 BİNDİ

İran İçişleri Bakanı, protestolara katılımın düşük olduğunu, bir haftada en fazla 42 bin kişiyi topladığını söyledi. İran'daki protestolara ABD ve İsrail'in ardından IŞİD de destek açıkladı.

 

ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ'DEN ORDUYA: ÖLÜMDEN KORKMAYIN, SAVAŞA HAZIR OLUN

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, bölgede jeopolitik gerginlikler tırmanırken orduya "savaşa hazır olmaları", ülkelerini savunurken ölmekten de korkmamaları çağrısında bulundu.

 

EKONOMİ                                                                   

 

2017'DE OTOMOTİV PAZARI DARALDI

ODD verilerine göre, 2017 yılında otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarında satışlar yüzde 2,8 azalarak 956 bin 194'e geriledi.

 

"REÇETESİZ İLAÇ, BAZI İLAÇ FİYATLARINI KATLAYACAK"

Türk Eczacıları Birliği, TİTCK’in katılımcı olmayan şekilde 241 ilacı reçetesiz satış kapsamına almaya hazırlandığını açıkladı. Birlik, bu durumun halk sağlığı açısından risk oluşturabileceğini belirterek, reçeteliyken 2 lira olan bir ilacın reçetesiz 16 liraya kadar çıktığını söyledi.

 

ÇİFTLİKBANK REKLAMLARI YASAKLANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Bankacılık Kanunu'nu ihlal ettiği gerekçesiyle Çiftlikbank reklamlarına üç ay süreyle tedbiren durdurma cezası verdi. İncelemeler neticesinde idari para cezası verilebileceğini bildirdi.

 

TEKFEN HOLDİNG'TEN 50 MİLYON LİRALIK SATIN ALMA

Tekfen Grubu, Alanar Meyve ile kardeş şirketi Alara Fidan'ın yüzde 90'ını yaklaşık 50 milyon TL bedelle satın alıyor.

 

KÖRFEZ FONU GULF CAPİTAL, TURKNET'E ORTAK OLDU

Abu Dabi merkezli Gulf Capital, Çelebiler Ailesi'ne ait TurkNet'e ortak oluyor. Konuya ilişkin Rekabet Kurumu'na başvuru yapıldı. Gulf Capital, TurkNet'e daha önce 15 milyon dolar kredi sağlamıştı.

 

SPOR                                                          

 

FENERBAHÇE DOĞUŞ 79-74 BASKONİA

Turkish Airlines Euroleague’de temsilcimiz Fenerbahçe Doğuş, İspanyol ekibi Baskonia'yı 79-74 mağlup ederek Euroleague’deki ikinci yarıya galibiyetle başladı. 

 

GALATASARAY, NİGEL DE JONG İLE YOLLARINI AYIRDI

Galatasaray, Hollandalı yıldızı Nigel de Jong ile karşılıklı anlaşarak sözleşmesini feshettiğini resmen açıkladı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.