6. Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül törenine davetlisiniz!

6. Ulusal Karikatür Yarışması’nın ödül törenine davetlisiniz!

Konak Belediyesi, İzmirlileri 'demokrasi ve özgürlük' temasıyla düzenlenen 6. Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nın ödül törenine davet etti.

MEDYA EGE - Konak Belediyesi bu yıl 6.sını düzenlediği Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması'nın kazananlarını açıklamıştı.

Bu yıl, 'demokrasi ve özgürlük' temasıyla düzenlenen yarışmada, portre dalında verilen Mustafa Bora Özel Ödülü'nün konusu Cüneyt Arkın olarak belirlenmişti.

6-eflatun-nuri-yataypng-09-11-2022-09-41-12-1.png

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, usta karikatürist Eflatun Nuri’nin anısına her yıl düzenlenen Eflatun Nuri Ulusal Karikatür Yarışması ile ilgili açıklamasında, “Bu yıl ise gitgide erozyona uğrayan, her geçen gün geriye gittiğimiz demokrasi ve özgürlüklerle ilgili bir konu seçtik. Ülkemizin en önemli ihtiyacı olan demokrasinin, adaletin tecil etmediği dönemler yaşıyoruz maalesef. İşte sansür yasası gerçekleştirildi. Hele bir 29. madde var ki, insanların özgürlüğünü, eleştirisini ortadan kaldıracak. Bu yasa Anayasa Mahkemesi’ne gidecek. Umudumuz ve beklentimiz o ki, bu yasa iptal edilsin. Zaten özgürlüklerin her geçen gün kısıtlandığı bir ülkede yaşıyoruz. Demokrasi, adalet ve hukuk anlayışı zaten sekteye uğradı. Ama umudumuzu kaybetmeden mücadelemize devam edeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

DAVETİYELER SINIRLI SAYIDA!

315 eserin katıldığı yarışmada ödül alan isimler, Konak Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin Çalışan Gazeteciler Günü olan 10 Ocak'ta düzenleyeceği törenle ödüllerine kavuşacak.

Sınırlı sayıda ve ücretsiz olan davetiyeler için İzmirlilere çağrıda bulunan Konak Belediyesi, davetiyelerin Türkan Saylan veya Güzelyalı Kültür ve Sanat Merkezi'nden alınabileceğini belirtti.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gerçekleşecek ödül töreni, saat 19.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek. Törene, Positive Live Project grubu şarkılarıyla eşlik edecek.

fli4eo2wyaa7twu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.