6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji (ICEA 2017 Buca) başladı

6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji (ICEA 2017 Buca) başladı

Arkeolojinin kalbi İzmir’de atıyor. 6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji (ICEA 2017 Buca) Kongresi İzmir’de başladı.

Arkeolojinin kalbi İzmir’de atıyor. 6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji (ICEA 2017 Buca) Kongresi İzmir’de başladı. Buca Belediyesi’nin katkılarıyla 18-21 Nisan 2017 tarihleri arasında İzmir Kaya Termal Resort Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Kongre, dünyanın dört bir yanından katılan arkeologların sunumlarıyla Avrasya ve göçebe kültürünün toprak altında kalmış tarihini masaya yatıracak.

6.Uluslararası Avrasya Arkeoloji Kongresi, Avrasya Prehistoryası (International Congress of Eurasian Archaeology, Eurasian Prehistory ICEA 2017 Buca) toplantısı, Dokuz Eylül Üniversitesi Kafkasya & Orta Asya Arkeoloji Araştırmaları Merkezi’nin önderliği, Buca Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir Kaya Termal Resort Hotel Kongre Merkezinde başladı.

Yurt içi ve dışından çok sayıda arkeolog ve araştırmacının katıldığı ve 21 Nisan 2017 tarihine kadar sürecek kongrenin açılış törenine Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hale Ören, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Kubilay Aysevener, Dokuz Eylül Üniversitesi Arkeoloji Bölüm Başkanı Binnur Gürler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı adına meclis üyesi Muzaffer Tunçağ, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Gündüz, çok sayıda akademisyen ve davetli katıldı.

Kongrenin açılışında konuşan Kongre Başkanı Semih Güneri, kongrenin bugüne kadar düzenlenmiş en kapsamlı kongre olduğunu, yüzyıllardır toprak altında kalmış Avrasya göçebe kültürü miraslarının kongre ile paylaşılarak tarihe önemli bir kaynak oluşturulacağını söyledi.

Güneri Kongrede ayrıca,  Avrasya prehistoryası güncel sorunları ve Türk dili konuşan halkların ana yurdu olan Kuzeydoğu Asya’da Lena ve Yenisey Nehirleri ile Baykal Gölü arasındaki mikro-klima yaşam alanlarında Paleolitik ve Neolitik Çağlar arasında oluşan etno-arkeolojik kültürlerin Doğu’ya, Güneye ve Batıya yönelen uzun mesafeli göçleri ve göç sonuçları tartışılacağını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.