600 Mülteci Taşıyan Tekne Battı!

600 Mülteci Taşıyan Tekne Battı!

600 göçmeni taşıyan tekne denizde alabora oldu.

Mısır açıklarında 600 göçmeni taşıyan tekne alabora oldu. 29'unun cesedi bulundu, 150 kişi kurtarıldı. Mısır açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin battığını, resmi haber ajansı MENA duyurdu. Ajansa göre, 600 göçmeninin bulunduğu tekne Akdeniz açıklarında alabora oldu. Kurtarma ekiplerinin olay yerine ulaşmasıyla 150 kişi kurtarıldı. Yerel yetkililer, denizden 29 kişinin cesedinin çıkarıldığını bildiriyor. Teknedeki yüzlerce kişiye ise halen ulaşılamıyor.

Daha önce de İtalya'da batmıştı

Teknelerin; Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Libya'dan İtalya'ya geçmeye çalışırken battığı belirtilmiş, UNHCR sözcüsü Carlotta Sami, Çarşamba günü batan teknede bulunan göçmenlerden yaklaşık 100'ünün kayıp olduğunu söylemişti. Teknenin batışını ve olay sonrasını gösteren görüntüler ortaya çıkmıştı. 

Sami, Çarşamba günü Libya'daki Sabratha limanından ayrılan ve Perşembe sabahı alabora olan bir teknedeki 550 göçmenin de kayıp olduğunu belirtmişti. UNHCR sözcüsü, Cuma günü batan üçüncü bir teknede bulunan göçmenlerden 135'inin kurtarıldığını, 45 cesedin sudan çıkarıldığını, sayısı belirsiz bir grup göçmenin de kayıp olduğunu söylemişti.

Kurtarılan göçmenler İtalya'daki Taranto ve Pozzallo limanlarına getirildi.İtalyan yetkililer, AB gemilerinin Cumartesi günü 600'den fazla göçmeni kurtarmasıyla bir hafta içinde kurtarılan toplam göçmen sayısının en az 13 bine ulaştığını söylemişti. AB ileTürkiye arasındaki göçmen anlaşmasının devreye girmesinden bu yana Libya, kaçakyollarla Avrupa'ya geçmek isteyen göçmenler için kilit bir konuma gelmiş durumda.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.