7 Ağustos 2017 Türkiye gündemi

7 Ağustos 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   07.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.5295

AVRO-EURO: 4.1655

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6090

ALTIN-GOLD: 142.6500

 

 

RESMİ NİKÂHTA İMAM VE VAİZLERE YETKİ HAZIRLIĞI

Müftülere resmi nikâh kıyma yetkisi veren kanun tasarısı tartışılırken, uygulamaya ilişkin hazırlıklar da sürüyor. Müftülerin iş yükünü karşılayabilmesi için yetkilerini imam ve vaizlere devredebilecekleri, bu yönde çalışma yürütüldüğü belirtiliyor.

 

POLİTİKA   

 

BEKİR BOZDAĞ'DAN AYHAN OĞAN'IN SÖZLERİNE TEPKİ

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Ayhan Oğan’ın ‘yeni bir devlet kuruluyor’ sözlerine tepki gösterdi. Anayasa maddeleriyle örnek veren Bozdağ, "Hükümetimizin görüşlerini oluşturanlar ve açıklayanlar bellidir. Bunların dışındaki beyanlar; sadece beyan sahibini bağlar" dedi.

 

"YENİ DEVLET" SÖZÜNE BİR TEPKİ DE CHP LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NDAN

AK Parti eski MKYK üyesi Ayhan Ogan'ın "yeni devlet kuruluyor" sözleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Cevabı Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkanından bekliyorum, nasıl tepki verecek merak ediyorum" dedi.

 

DÜNYA      

 

LAVROV VE ÇAVUŞOĞLU’NDAN FİLİPİNLER’DE ‘SURİYE ZİRVESİ’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu’nun, Manila'da bir araya geldikleri ve Suriye’de gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması ile bu ülkedeki çatışmaların sonlandırılmasını ele aldığı açıklandı.

 

EKONOMİ     

 

OTOMOTİV İHRACATI YÜZDE 41 ARTTI

Türk ekonomisinin lokomotifi konumundaki otomotiv sektörünün temmuz ayı ihracatı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 41,1'lik artışla 2 milyar 434 milyon dolara ulaştı.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: BOOKİNG, TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMEK İSTİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com'dan geçen hafta Türkiye ile görüşmek istediklerini içeren bir mesaj aldıklarını söyledi.

 

SPOR     

 

SÜPER KUPA KONYASPOR'UN

Turkcell'in sponsorluğunda, bu yıl 11. kez düzenlenen Süper Kupa'da Beşiktaş'ı 2-1 mağlup eden Atiker Konyaspor, kupanın sahibi oldu.

 

BEŞİKTAŞ LENS'İ RESMEN AÇIKLADI

Beşiktaş, geçen sezon Fenerbahçe'de kiralık olarak forma giyen ve bonservisi İngiliz ekibi Sunderland'te bulunan Hollandalı futbolcu Jeremain Lens için kulübüyle görüşmelere başlandığını açıkladı.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.