7 Ekim 2017 Türkiye gündemi

7 Ekim 2017 Türkiye gündemi

7 Ekim 2017 Türkiye gündeminden haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         07.10.2017

 

DOLAR-USD: 3.6190

AVRO-EURO: 4.2445

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7230

ALTIN-GOLD: 148.1000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YA GİDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelen kanaat önderleriyle buluştu. Erdoğan, “Fıtratımda ırkçılık yok, Kürt vatandaşlarımızı dinleyeceğim” dedi.

 

VENEZÜELLA DEVLET BAŞKANI MADURO: TÜRKİYE'YE GELDİK ÇÜNKÜ TÜRKİYE'YE İNANIYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu törenle karşıladı. Öte yandan Maduro, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü'ndeki törende yaptığı konuşmada, "Türkiye'ye geldik çünkü Türkiye'ye inanıyoruz. Yeni bir gücün doğduğunu biliyoruz" dedi.

 

ADALET BAKANI GÜL'DEN, FETULLAH GÜLEN'İN İADESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin, ''Şekli anlamda iadesiyle ilgili hiçbir engel kalmamıştır. Olası bir neden olması halinde iadesi zaten mümkündür. Bütün deliller, klasörler Amerika makamlarına ulaştırılmıştır'' dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN GÖKÇEK'İN İSTİFASI İDDİASINA YANIT: KİM SÖYLÜYOR?

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in olası istifasıyla ilgili bir soruya "Kim söylüyor? Dedikodulara göre amel edilmez" yanıtını verdi.

 

ÜNAL: CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE GÖKÇEK GÖRÜŞMESİ RUTİN BİR GÖRÜŞME

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasındaki görüşmenin rutin bir görüşme olduğunu söyledi. 

 

CHP'DEN BAKAN ARSLAN HAKKINDA GENSORU

CHP, ihalelerde yasal sorumluluğunu yerine getirmediği ve kamunun zarara uğratılmasına göz yumduğu gerekçesiyle Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan hakkında gensoru önergesi verdi.

 

CHP'Lİ ERDAL AKSÜNGER:  "BU DAVANIN UCU PATRON KİMSE ONA DAYANIR”

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek,  kara para aklama gibi suçlamalarla bir yılı aşkın süredir ABD'de tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Reza Zarrab'ın davasını izleyen CHP'li Erdal Aksünger "Bu davanın ucu patron kimse ona dayanır" dedi.

 

HDP MUŞ MİLLETVEKİLİ ÇELİK'E 6 YIL HAPİS CEZASI

Muş'ta HDP Milletvekili Burcu Çelik'e, "terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan 6 yıl hapis cezası verildi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

TÜRKİYE'DE YEREL YÖNETİCİLER MERKEZDEN ATANMAMALI, YAPISAL DEĞİŞİKLİKLER KHK İLE YAPILMAMALI

Avrupa Konseyi'nin anayasal konulardaki danışma organı olan Avrupa Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu (Venedik Komisyonu) Türkiye'de OHAL'in uluslararası standartları ve Türkiye anayasasını çiğneyen bir hal aldığını açıkladı.

 

"TATBİKAT SINIR KAPISI İÇİN YAPILIYOR"

Irak'ın Ankara Büyükelçisi el Alevi, Habur yakınlarında Iraklı askerlerin de katılımıyla devam eden tatbikatın, sınır kapısının kontrolüne yönelik olduğunu söyledi. Büyükelçi ayrıca, Başbakan Yıldırım'ın Bağdat'a gideceği bilgisini de verdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

BOZDAĞ: MTV'DE YENİ ZAM RUTİN ARTIŞIN ÇOK ÜSTÜNDE OLMAZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, MTV'de yüzde 40 olarak öngörülen vergi artışının aşağı çekilmesi için çalışmaların devam ettiğini, yeni oranın yüzde 15'lik rutin artışın çok üzerinde olmasını beklemediğini söyledi.

 

BAKAN EROĞLU'NDAN YERLİ HİBRİD OTOMOBİL ÇAĞRISI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Öğretim Görevlileri'ne seslenerek, "Hocalarımızın bilhassa hibrid dediğimiz elektrik ve aynı zamanda akaryakıt ile çalışan otomobiller geliştirmelerinde fayda var diye düşünüyorum" dedi.

 

KANAL İSTANBUL İÇİN 5 GÜZERGAH

Kanal İstanbul için 5 güzergah üzerinde çalışmalar gerçekleştirildiğini anlatan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, etüt faaliyetlerinin sürdüğünü ve toplamda 4 bin metreyi bulan 162 sondaj yapıldığını söyledi.

 

BAKAN ALBAYRAK: TANAP PLANLANANDAN ERKEN TAMAMLANACAK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Çanakkale Boğazı denizaltı boru döşeme kısmının Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nda (TANAP) için kritik bir köşe taşı olduğunu belirterek, "Hakikaten çalışmalar son hızıyla, son sürat devam ediyor. İnşallah istediğimiz bu planlamayla giderse hesaplanandan, planlanandan daha erken tamamlanacak." dedi.

 

TÜSİAD: VERGİ ARTIŞLARI İMAJI KÖTÜ ETKİLER

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, vergi artışlarının bireysel ve ticari hayatı baskılayacağını, Türkiye'nin yatırım ortamına yönelik imajını negatif etkileyeceğini söyledi.

 

TÜRK LİRASI, MOSKOVA BORSASI'NA GİRİYOR

Moskova Borsası, gelecek seneden itibaren, Rus Rublesi karşılığında Türk Lirası ve Japon Yeni cinsinden de işlem yapılacağını duyurdu. Reuters'a konuşan Borsa yetkilisi Dmitry Piskulov, yen-ruble kurunun 2018 başında, lira-ruble kurunun ise 2018'in ortalarında işleme gireceğini söyledi.

 

UĞUR DERİN DONDURUCU’YA KAYYUM ATANDI

Aydın'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturmalar kapsamında yargılanan sanıkların sahibi veya ortağı olduğu aralarında Uğur Soğutma Makinaları ve Uğur Motorlu Araçlar AŞ'nin de bulunduğu 48 şirkete kayyum atanmasına karar verdi. 

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

A MİLLİ TAKIM İZLANDA'YA MAĞLUP OLDU

Türkiye, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 mağlup oldu.

 

NAİM SÜLEYMANOĞLU'NA KARACİĞER NAKLİ YAPILDI

Karaciğer yetmezliği tedavisi gören olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'na gönüllü verici arkadaşından karaciğer nakli yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.