7 Eylül Perşembe gündemden haberler

7 Eylül Perşembe gündemden haberler

7 Eylül Perşembe Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         07.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4325

AVRO-EURO: 4.0985

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4875

ALTIN-GOLD: 147.7500

 

 

PKK’LI TERÖRİSTLER İŞÇİLERE ATEŞ AÇTI: 2 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’ne bağlı Çobanpınar Köyü kırsalında enerji nakil hatlarında çalışan işçilere, PKK’lı teröristler tarafından ateş açıldı. Saldırıda 2 işçi hayatını kaybederken, 1’i ağır 3 işçi de yaralandı.

 

MERSİN'DE BOMBALI SALDIRI GİRİŞİMİ ÖNLENDİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 50. Yıl Polis Merkezine saldırı hazırlığındaki bir "canlı bombanın" emniyet güçlerinin başarılı çalışmaları sonucu etkisiz hale getirildiğini söyledi. 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ÇIKIN MERTÇE SÖYLEYİN VE GEREĞİNİ YAPIN

AB'ye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Şayet Türkiye'nin AB ile olan mevcut ilişkisine bile tahammül edemiyorsanız çıkın bunu mertçe söyleyin ve gereğini yapın'' ifadesini kullandı.

 

PROF. DR. ŞERİF MARDİN HAYATINI KAYBETTİ

Sosyolog ve siyaset bilimci Prof. Dr. Şerif Mardin, İstanbul'da bir süredir tedavi gördüğü özel bir hastanede vefat etti.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CHP'DEN DANIŞTAY BAŞKANI'NA: CÜBBEDE İLİKLEMEK İÇİN İLİK ARAYACAĞINA AĞZINI KİLİTLE

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan, "Bir Danıştay Başkanı düşünün ki yaptığı açıklamada, ana muhalefet partisini bir siyasi hasım gibi karşısına alıp, ana muhalefet partisine yönelik açıklamalarda bulunuyor. Bizim de bir çift sözümüz var Sayın Başkana. Cübbede iliklemek için ilik arayacağına ağzını kilitle" ifadelerini kullandı.

 

MHP’DEN MÜFREDAT TEPKİSİ

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yeni eğitim öğretim döneminde bazı ders kitaplarından Atatürk ile ilgili içeriklerin çıkarıldığını öne sürerek, Türk milletinin birliğini, bütünlüğünü temsil eden ulu önderin halkın bütününe daha fazla anlatılması gerektiğini dile getirdi.

 

BAYDEMİR: SİZE YAPILINCA KUMPAS, BİZE YAPILINCA YARGI BAĞIMSIZLIĞI

AYM içinde başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne devam eden HDP'liler adına konuşan Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, "HDP'li yöneticilere yönelik hazırlanan fezlekeler, şuan cezaevine konulan polis ve savcılar tarafından hazırlandı. Onların imzasını taşıyan iddianameler nasıl delil olarak kabul edilir? Size yapılınca kumpas, bize yapılınca yargı bağımsızlığı" ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

LAVROV: RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN, İDLİB KONUSUNDA İLERLEME SAĞLADI

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran'ın Suriye'nin İdlib kentinde kurulması planlanan gerilimi azaltma bölgesinin parametreleri üzerinde uzlaşma sağlama konusunda ilerleme kaydettiğini söyledi.

 

 

KURZ'DAN TÜRKİYE'YE: KESİNLİKLE KARŞIYIZ, ALMANYA'YI DESTEKLEYECEĞİZ

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz, Türkiye ile AB arasındaki Gümrük Birliği'nin genişletilmesine karşı çıktı. Bu konuda Almanya'ya destek vereceklerini açıklayan Kurz, Türkiye'nin de AB karşısında daha tutarlı davranmasını istedi.

 

ARAKANLI MÜSLÜMANLAR KRİZİ: 'MYANMAR SINIRA MAYIN DÖŞÜYOR' İDDİASI

Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanların Myanmar'dan kaçışı sürerken, Bangladeşli iki hükümet yetkilisi, Myanmar'ın Bangladeş sınırına mayın döşediğini öne sürdü.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

OTOMOBİLDE SATIŞLAR AĞUSTOSTA %1,69 ARTTI

Otomobil satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,69 arttı ve 54 bin 890 adet oldu. Geçen sene 53 bin 977 adet satış gerçekleşmişti.

 

BANKACILIK SEKTÖRÜNÜN OCAK-TEMMUZ DÖNEMİ KARI 29 MİLYAR LİRA

Türk bankacılık sektörünün net karı, bu yılın Ocak-Temmuz döneminde 2016’nın aynı dönemine göre yüzde 28 artarak 29 milyar 48 milyon liraya yükseldi.

 

ŞİMŞEK: ENFLASYONUN YILSONUNDA YÜZDE 10'UN ALTINA İNECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Şimşek, enflasyon hedefine ilişkin, "Alınan önemli tedbirler sayesinde enflasyonun yılsonunda tekrar yüzde 10'un altına ineceğini düşünüyoruz." dedi.

 

BULGARİSTAN’LA ENERJİDE İŞBİRLİĞİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borissov ve Enerji Bakanı Temenuzkha Petkova ile Sofya’da bir araya geldi. Görüşmelerde, doğalgaz ve elektrik alanındaki işbirlikleri ele alınırken, bu alanlardaki yüksek işbirliği potansiyelini harekete geçirme konusunda mutabakata varıldığı öğrenildi.

 

BAKAN FAKIBABA'DAN 'ÜRETİM BAKANLIĞI' ÖNERİSİ

"Dışarıdan gıda ve hayvan ithal etmem, tarım ürünleri ithal etmem beni vicdanen çok rahatsız etmektedir" diyen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, bakanlığın adının Üretim Bakanlığı olarak değiştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

RUSYA'DAN TÜRK DOMATESİ AÇIKLAMASI

Rusya Tarım Bakanı Aleksander Tkaçev, Türkiye’den domates alımı konusunda ara formül üzerinde çalıştıklarını söyleyerek, Rusya’da domatesin seralarda bile zor yetiştirildiği kış aylarında Türk domatesine yeşil ışık yakmayı düşündüklerini açıkladı.

 

MEY İÇKİ CEO'SU YORGANCIOĞLU GÖREVİ BIRAKIYOR

Mey İçki CEO'su Galip Yorgancıoğlu görevinden ayrılıyor. Yorgancıoğlu'nun görevini 1 Ekim itibari ile Mey İçki Satış Direktörü olan Levent Kömür’e devredeceği açıklandı.

 

ETHEM SANCAK ŞİRKETİNİ DEVREDİYOR

Bünyesinde, Akşam, Star, Güneş gazetelerinin yanı sıra Kanal 24 ve TV 360'ın da bağlı bulunduğu, Es Yayıncılık A.Ş.'nin yüzde 100 hissesi Zeki Yeşildağ'a devrediliyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FENERBAHÇE WANAMAKER İLE ANLAŞTI

Eurohoops'un haberine göre Darüşşafaka'nın yıldızı Brad Wanamaker, Fenerbahçe Doğuş ile bir yıllığına anlaştı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.