7 Haziran 2017 Türkiye gündemi

7 Haziran 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   07.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5205

AVRO-EURO: 3.9685

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5400

ALTIN-GOLD: 146.4500

 

 

HAKKÂRİ’DE HAİN SALDIRI: 1 ŞEHİT, 6 YARALI

Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde askeri araca PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen roketatarlı saldırıda 1 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

 

ERDOĞAN: KATAR'A KARŞI BAŞLATILAN YAPTIRIMLARI DOĞRU BULMUYORUZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Katar'a karşı başlatılan yaptırımları, doğru bulmadığımızı peşinen ifade etmek istiyorum." dedi.

 

FETÖ'NÜN MEDYA YAPILANMASI HAKKINDA İDDİANAME HAZIRLANDI

FETÖ'nün medya yapılanması soruşturmasında 13 şüpheli hakkında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları istemiyle iddianame hazırlandı

 

POLİTİKA 

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM'DAN İNCİRLİK ÜSSÜ ÇIKIŞI

Partisinin grup toplantısında Rakka operasyonu ile ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, "Rakka ya da o bölgede herhangi bir noktada güvenliğimizi tehdit eden bir durumla karşılaşırsak gereken cevabı anında veririz. Türkiye'nin hassasiyetleri ve kırmızıçizgileri bellidir" dedi.  Alman askerlerinin İncirlik'ten çekilmesiyle ilgili olarak da Yıldırım, "Nasıl istiyorlarsa öyle yapsınlar" ifadesini kullandı.

 

İKİNCİ DARBE GİRİŞİMİ İDDİALARINA AK PARTİ'DEN YANIT

İki gün önce bir köşe yazarı tarafından gündeme getirilen “FETÖ'nün 15 Haziran'da ikinci bir darbe girişimine kalkışacağı” iddiası AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal'a soruldu. Ünal, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti bundan sonra herhangi bir şekilde darbe girişimine asla müsaade etmeyecektir" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: HÜKÜMET RABİA SİMGESİNDEN VAZ GEÇMELİ, TERÖR ÖRGÜTÜNÜN DÖRT PARMAĞINI SİMGENİZ YAPTINIZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Arap dünyasında yaşanan krizle ilgili hükümete önerilerini sıraladı. Kılıçdaroğlu, "Hükümet Rabia simgesinden vazgeçmeli. Terör örgütünün 4 parmağını getirdiniz, simge yaptınız. Türkiye Suudi Arabistan'la Katar arasında taraf olmamalıdır" dedi.

 

BAHÇELİ'DEN ALMANYA'YA: DURDUĞUNUZ KABAHAT

Alman askerlerinin İncirlik Üssü'nden çekilme konusuna değinen ve "Durduğunuz kabahat, uğurlar olsun" diyen Bahçeli, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 130 kişinin vatandaşlıktan çıkarılma kararında acele edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

YÜKSEKDAĞ, 1 YIL 6 AY HAPİS CEZASINA ÇARPTIRILDI

Eski HDP Van Milletvekili Yüksekdağ, bir basın kuruluşuna verdiği röportajda "terör örgütü propagandası yaptığı" gerekçesiyle 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

DÜNYA 

KATAR'DAN UZLAŞMA MESAJI: MİSİLLEME YAPMAYACAĞIZ

Mısır, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) dâhil bazı Arap ülkelerinin ilişkilerini kestiği Katar, uzlaşma mesajı gönderdi. Reuters ajansının haberine göre Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman es-Sani, Körfez'deki komşularına misillemede bulunmayacağını açıkladı.

 

TRUMP: TERÖRİZMİN FİNANSMANINDA TÜM OKLAR KATAR'I İŞARET EDİYORDU

ABD Başkanı Donald Trump twitter hesabından paylaştığı mesajda, "Orta Doğu'ya yaptığım ziyarette, Radikal İdeoloji'ye artık finansman sağlanmamalı dedim. Liderler Katar'ı işaret etti - bakın!" dedi.

 

DSG: GÜÇLERİMİZ RAKKA'YA GİRDİ

ABD'nin desteğini alan Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD'in başkent ilan ettiği Rakka'ya doğusundan girdiklerini açıkladı.

 

EKONOMİ 

GIDA VE İNŞAAT DEMİRİNDE İTHALATA YÖNELİK VERGİLER İNDİRİLİYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, demirde yüzde 30 olan gümrük vergisi oranının yarıdan fazla indirilmesine ilişkin kararnamenin Bakanlar Kurulu’nda imzalandığını duyurdu. Zeybekci, yerli çiftçiyi korumak için ithal tarım ürünlerine uygulanan gümrük vergisinin yüzde 130'dan yüzde 20 seviyelerine düşürecek düzenlemenin de bir kaç gün içinde Bakanlar Kurulundan çıkacağını söyledi.

 

BAKAN TÜFENKCİ: 2017, YATIRIM YILI OLACAK

TÜSİAD heyetini kabul eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Özellikle reel sektörü ve yatırım ortamını iyileştirmeye yönelik gayretlerimiz ve teşviklerimiz, almış olduğumuz tedbirlerle beraber, 2017 yılının yatırım yılı olacağını söyleyebiliriz." dedi.

 

HER YÜZ KİŞİDEN YEDİSİ İŞ ARIYOR

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Hanehalkı İşgücü Araştırması 2017 yılı I. Dönem sonuçlarını açıkladı. Araştırmaya göre, Türkiye'de 3 milyon 900 bin kişi işsiz.  15 ve daha yukarı yaştaki toplam nüfusun yüzde 6,5'ini oluşturuyor. Diğer bir ifadeyle her yüz kişiden yedisi işsiz ve iş arıyor.

 

TURİZME 'YERLİ' DARBE

Geçen yıla göre daha kısa sürecek bayram tatili, yurtiçi turizmi de etkiledi. Turizmciler yerli turist sayısının Ramazan Bayramı’nda geçen yıla göre yüzde 40 düşüşle 200 binde kalacağını öngörüyor. Yabancı turist ise açığı kapatamıyor.

 

İKİ LİMAN ÖZELLEŞTİRİLİYOR

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), iki dev liman için ihaleye çıkıyor. Mersin Taşucu ve Milas Güllük Yat Limanları için ihale günü 21 Temmuz olarak belirlendi. Söz konusu limanlara ilişkin ihale, 36 yıllık işletme devir süresini içeriyor.

 

TÜRKİYE YHT İLE DONATILACAK

İstanbul’da Asya-Avrupa arasında 124 kilometrelik Yüksek Hızlı Tren(YHT) hattı yapılacak. Ankara-Sivas, Sivas-Erzincan, Erzincan-Erzurum-Kars hatları da devreye alınacak. Ankara-İzmir arası 2019’da bitecek

 

SPOR   

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN, FİNALDE FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ OLDU

Play-off yarı final dördüncü maçında Anadolu Efes'e konuk olan Beşiktaş, maçı 91-65 kazanarak seriyi 3-1'e getirdi ve adını finale yazdırdı.

 

ARDA TURAN A MİLLİ TAKIM'I BIRAKTI

Makedonya maçı sonrasında Milli Takım uçağında küfürler ederek gazeteci Bilal Meşe'ye saldıran ve Fatih Terim ile görüşerek gönderilen kaptan Arda Turan Milli Takım kariyerini sonlandırdığını açıkladı. Turan, saldırı için pişman olmadığını söyledi.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.