7 Haziran sokağa çıkma yasağı başladı

7 Haziran sokağa çıkma yasağı başladı

7 Haziran pazartesi saat 22:00 itibari ile sokağa çıkma kısıtlaması başladı

Hafta sonu tam gün sokağa çıkma yasağı uygulaması, kademeli normalleşme döneminde yalnızca pazar günleri uygulanıyor. Vatandaşlar, bu hafta gerçekleştirilecek kabine toplantısında pazar günleri sokağa çıkma yasağının kaldırılıp kaldırılmayacağını merak ediyor. Peki, hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkacak mı?

Temmuz ayına kadar uygulanacak kademeli normalleşme kararları, geçtiğimiz hafta kamuoyuna duyurulmuş ve kararlara ilişkin İçişleri Bakanlığı genelgesi yayımlanmıştı. Bu hafta gerçekleştirilecek olan kabine toplantısında da kısıtlamalar hakkında kararların alınıp alınmayacağı merak ediliyor. Öte yandan, sokağa çıkma yasağının tamamen kaldırılıp kaldırılmayacağı da araştırılıyor. Buna göre, Pazar günü sokağa çıkma yasağı ne zaman sona erecek?

60b771af4e3fe116d45fa9dc-001.jpg

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa çıkma yasağı hakkındaki açıklamaları şu şekildeydi;

"Şimdi Haziran ayına ilişkin kademeli normalleşme takvimi Haziran boyunca sokağa çıkma kısıtlaması hafta içi ve cumartesi günü için akşam 22:00 ile sabah 05:00 arasında devam edecektir. Bu sınırlama cumartesi 22 ile pazartesi 5 arasında yani pazar günün tam kapsayacak şekilde uygulanacaktır."

Bu perşembe günü de kabine toplantısı yapılacak. Toplantı gündeminde, koronavirüs kısıtlamaların da yer alması bekleniyor.

Sokağa çıkma yasağı, tam gün olarak yalnızca pazar günleri uygulanıyor. Bu uygulamanın da Temmuz ayına kadar devam etmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.