7 Kasım 2017 gündemden haberler

7 Kasım 2017 gündemden haberler

7 Kasım 2017 gündemden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         07.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8280

AVRO-EURO: 4.4430

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0360

ALTIN-GOLD: 157.7000

 

 

SON BİR HAFTADA 80 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

İçişleri Bakanlığından, son bir haftada ülke genelinde yürütülen operasyonlarda 68'i ölü, 6'sı sağ, 6'sı da teslim olmak üzere 80 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUSYA'YA GİDİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Kasım'da Rusya'ya gidecek. Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya geleceği ziyaretin ardından Erdoğan, 14 Kasım'da Kuveyt'e geçecek.

 

YENİ AKM PROJESİ TANITILDI

Yıkılarak opera binasına dönüştürülecek olan İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) projesinin tanıtımı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Kurtulmuş yeni AKM'nin 2019'da açılacağını söyledi. 

 

GÜNDOĞDU: FAY HATTI ÇABUK KIRILIP BÜYÜK HASAR VERECEK

Jeofizik uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Richter ölçeğine göre 7,3 ila 7,7 arasında olacağını tahmin ettiği Marmara Depremi'nin 45 saniye süren ve 1999 depreminden çok daha kısa sürede olacağını ancak hızla kırılan fayın büyük hasar vereceğini söyledi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                       

 

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA TUNA OLDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na AK Parti'nin adayı Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna seçildi.

 

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU STRAZBURG'A GİDECEK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7-9 Kasım'da Strazburg'a bir ziyaret gerçekleştirecek. CHP Basın Biriminden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, 8 Kasım'da başlayacağı temasları çerçevesinde, Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland ve Venedik Komisyonu Başkanı Gianni Buquicchio ile görüşecek.

 

CHP'Lİ ÖZEL: ÖĞRENCİLER İMAM HATİPLERE MAHKÛM EDİLECEK

CHP'den Milli Eğitim Bakanı Yılmaz'ın açıkladığı liseye geçişte uygulanacak yeni sisteme eleştiri geldi. Grup Başkanvekili Özel, yaptığı açıklamada öğrencilerin imam hatiplere mahkûm edileceği bir sistemin kurulduğunu savundu.

 

HDP'Lİ AYHAN BİLGEN: “ZARRAB KONUŞURSA...”

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, siyasi iktidarın Türkiye’yi rehine durumuna düşürdüğünü ifade ederek, “Reza Zarrab’ı kurtarmak istiyorlar. Çünkü korkuyorlar. Reza Zarrab konuşursa her şeyin karışacağını biliyorlar” dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

VİZE KRİZİNDE YUMUŞAMA

ABD temsilcilikleri Türkiye'de vize hizmetlerine sınırlı olarak yeniden başladı. ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Türk hükümetinden üst düzeyde güvence almış bulunuyoruz" ifadesine yer verildi.

 

 

TÜRKİYE'DEN ABD'YE YALANLAMA: GÜVENCE VERMEDİK

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nin "Türk hükümetinden çalışanlarımızın resmi görevleri devam ederken gözaltına alınmayacakları ve tutuklanmayacaklarına ilişkin güvence alınmıştır" açıklamasını reddetti ve"Bir güvence verilmesi söz konusu değildir" açıklamasında bulundu.

 

NEÇİRVAN BARZANİ'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI: İYİ İLİŞKİLER İSTİYORUM

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin görevi bıraktıktan sonra güvenlik ve başkomutanlık görevi devrettiği Neçirvan Barzani, son dakika olarak yaptığı açıklamada Türkiye ve İran ile ilişkileri iyileştirmeyi istediğini ve bu iki ülkeyi ziyaret etmeye hazır olduğunu söyledi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

S&P'NİN 'YENİ KIRILGAN BEŞLİ' LİSTESİNDE YİNE TÜRKİYE VAR

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, "Yeni Kırılgan Beş" raporunda Türkiye, Arjantin, Pakistan, Mısır ve Katar'ı işaret etti.

 

GÜMRÜKLERDE İHRACATÇIYA DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Belli bir büyüklüğe ulaşan ihracatçılarımıza bir nevi danışmanlık hizmeti yapacak, gümrükteki sorunlarını çözebilecek bir sistemi hayata geçiriyoruz." dedi

 

ENERJİDE YERLİ KÖMÜRE DÖNÜŞÜM

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Zetes-Hattat Yerli Kömüre Dönüşüm Protokolü imza töreninde konuştu. "Son 15 yılda nasıl bir dönüşüm yapıyorsak bunu bu sektörde de yapıyoruz" açıklamasında bulunan Albayrak "Pozitif yatırımlarla ülkemiz daha da büyüyecek" dedi.

 

ADINDA İMLA HATASI BULUNANLAR MAHKEMEYE BAŞVURMADAN DEĞİŞTİREBİLECEK

Yeni kanun ile ad ve soyadlarında imla hatası, anlam bozukluğu bulunanlar bir kereye mahsus mahkemeye gitmeden il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvurarak düzeltme yaptırabilecekler.

 

EN ÖNEMLİ GÖREV TÜRKİYE MARKASI

Ekonomist dergisinin yaptığı “Yılın İş İnsanları” araştırmasında “Yılın İş İnsanı” Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Yılın Global Türk Profesyoneli” Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent seçildi. Ödülünü Doğan Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Aydın Doğan’dan alan Kent, en önemli görevlerinin Türkiye markasının arkasında durmak olduğunu söyledi.

 

İHA VE ATAK TAYLAND’A UÇTU

Türk savunma sanayisinin milli katılım sağladığı, Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen fuarlarından Tayland Savunma ve Güvenlik Fuarı başladı. Fuara, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) koordinatörlüğünde 18 firma ve Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği katılıyor.

 

SPOR                                                                                                                                  ___         ______                

 

TRABZONSPOR 89-96 ANADOLU EFES

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 5. hafta mücadelesinde Anadolu Efes, deplasmanda normal süresi 84-84 beraberlikle biten müsabakanın uzatma bölümünde Trabzonspor'u 96 - 89 yendi.

 

FENERBAHÇELİ 5 OYUNCU MİLLİ TAKIMA KATILMAYACAK

Fenerbahçe Doğuş oyuncuları Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Barış Hersek, Ali Muhammed ve Egehan Arna yoğun Euroleague fikstüründen dolayı milli takımda oynayamayacaklarını açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.