7 mart 2018 Türkiye gündemi

7 mart 2018 Türkiye gündemi

7 mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                07.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.7930

AVRO-EURO: 4.7050

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2715

ALTIN-GOLD: 162.5000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: YARGI ZARARLI UNSURLARI AYIKLADI VE TEK VÜCUT OLDU

Başbakan Binali Yıldırım, "Bütün teşkilatta başta FETÖ olmak üzere terör örgütleri ile mücadele iradesi çok daha güçlendi. Yargı, zararlı unsurları ayıkladı ve tek vücut oldu." dedi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU'NDAN ALMANYA'YA 'SEYAHAT UYARISI' ELEŞTİRİSİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(Türkiye'ye) Seyahat uyarısı konusunu Alman Dışişleri Bakanlığının gözden geçirmesinde fayda var. Son gördüğümüz uyarı Türkiye'nin gerçeklerini ve ikili ilişkilerimizin seviyesini yansıtmıyor." dedi.

 

POLİTİKA                                                            

 

ERDOĞAN’DAN İTTİFAK AÇIKLAMASI: 'GÜLE GÜLE' DEMEKTEN BAŞKA BİR ŞEY ELİMİZDEN GELMEZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuştu. Erdoğan ittifak konusuyla ilgili olarak, "İttifakta olmasını arzu ettiğimiz partiler kendilerine başka bir yol arkadaşı seçiyorsa onlara da 'Güle güle' demekten başka bir şey elimizden gelmez" dedi.

 

CHP'DEN 'SEÇİM DÜZENLEMESİ'NE TEPKİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, siyasi partiler arasında ittifaka olanak sağlayan düzenlemeyi de içeren kanun teklifiyle ilgili, "Bu tip seçim hileleri, yapılan tuzaklar, partiye özel düzenlemeler hep yapanları vurmuştur. Parlamenter sistem ve seçim sistemi intikam alır, bedel ödetir." değerlendirmesinde bulundu.

 

DEVLET BAHÇELİ'DEN "ASANSÖRDE HALVET" TEPKİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle kadına şiddete değindiği konuşmasında, "Hadımsa hadım, idamsa idam" ifadesini kullandı. Bahçeli, isim vermeden ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ın "asansörde halvet" sözlerine tepki gösterdi.

 

PERVİN BULDAN'DAN ERDOĞAN'A: SİZ BERKİN ELVAN'IN ANNESİNİ MİTİNGİNİZDE YUHALATMADINIZ MI?

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Erdoğan, yaptığı konuşmada 'cennet annelerin ayakları altındadır' dedi. Siz Berkin Elvan'ın annesini kendi mitinginizde yuhalatmadınız mı? Siz Berkin'in annesine bu zorbalığı reva görürken kendi annenizin ayağını öpebilirsiniz ancak biz zulüm gören bütün annelerin ayaklarından öpüyoruz" dedi.

 

MERAL AKŞENER'DEN ERDOĞAN'A: AZICIK SUS, TÜRKİYE NEFES ALSIN

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Sayın Erdoğan'a seslenmek istiyorum; arkadaş azıcık sus. Birazcık ailene zaman ayır, birazcık evinde otur, her konuda konuşmak mecburiyetinde değilsin, her seferinde şu parmağını sallamak zorunda değilsin. Azıcık evince otur dinlen, nefes al, biz de nefes alalım, Türkiye'de nefes alsın" dedi.

 

DÜNYA                                                                     

 

TÜRKİYE, SURİYE'DE 170 BİN KİŞİYİ BARINDIRACAK 9 KAMP KURUYOR

Türkiye'nin, Suriye'de Fırat Kalkanı Operasyonu ile kontrolü altına aldığı bölgelerde ve İdlib eyaletinde 170 bin kişilik dokuz kamp kuracağı açıklandı.

 

 

ALMANYA DIŞİŞLERİ BAKANI GABRİEL'DEN SALİH MÜSLÜM SORUSUNA YANIT

PYD eski eş başkanı Salih Müslüm'le ilgili soruya cevap veren Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Türkiye'den sözlü nota aldık, bunu Adalet Bakanlığı'na ilettik. Bu konudaki kararı hukuk verecek" dedi.

 

SURİYE'DE RUS KARGO UÇAĞI DÜŞTÜ: 39 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'de Hmeymim hava üssü yakınlarında düşen askeri nakliye uçağında 39 kişinin bulunduğunu açıkladı.

 

EKONOMİ                                                                      

 

BAKAN AĞBAL: ASGARİ ÜCRET İÇİN GELİR VERGİSİ İSTİSNASINI ARTIRIYORUZ

Maliye Bakanı Ağbal, asgari ücretin yılbaşında belirlenen tutarının, yıl içerisinde hiçbir şekilde ocak ayında belirlenen seviyenin altına düşmemesini sağlayacak şekilde gelir vergisi istisnasını artırdıklarını söyledi.

 

BAKAN SARIEROĞLU: 2 NİSAN BİZİM SON TARİHİMİZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşeron işçilerin kadroya geçiş süreciyle ilgili, "Şu ana kadar planlandığı şekilde aşama aşama devam ediyor. İnşallah sonucuna da hep birlikte hayırlı bir şekilde ulaşacağız. Bu anlamda 2 Nisan bizim son tarihimiz." dedi.

 

YEMEK KARTI MARKETLERDE KULLANILMAYA DEVAM EDİLECEK

Marketlerde yemek çeklerinin kullanılmasının yasak olduğunu ancak bu yasağa uyulmadığını dile getiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz bu konuda yeni bir düzenleme getirmeyeceğiz. Yine uygulanabilir" dedi. Tüfenkci, yemek kartı düzenlemesinde tam metnin 15 gün sonra duyurulacağını bildirdi.

 

‘ENERJİDE KADINA POZİTİF AYRIMCILIK’

‘Türkiye’ye Enerji Veren Kadınlar’ ödül töreninde konuşan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektöründe kadın oranının istenilen düzeyde olmadığını belirterek, “Bu alanda sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi

 

MİLYARDERLER DÜNYASINDA 40 TÜRK: MURAT ÜLKER İLK 500'DE

Forbes Türkiye’nin geçen hafta açıkladığı “En Zengin 100 Türk” listesinde dolar milyarderi olarak yer alan 40 Türk, Forbes’un ABD’de açıkladığı “Dünya Milyarderleri” listesinde de yer aldı. 4,8 milyar dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin ismi olan Murat Ülker dünya sıralamasında 422’inci oldu.

 

SPOR                                                      

 

DARÜŞŞAFAKA 57–54 BUDUCNOST

ULEB Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Darüşşafaka, Karadağ'ın Buducnost VOLI takımını 57-54 yenerek, seride 1-0 öne geçti.

 

PAOK 74-68 PINAR KARŞIYAKA

FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, Yunanistan deplasmanında PAOK'a 74-68 mağlup oldu. 

 

QUARESMA'NIN CEZASI AÇIKLANDI

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Fenerbahçe maçında Josef de Souza'ya yumruk atarak kırmızı kart gören Beşiktaşlı Ricardo Quaresma'nın cezası açıklandı. Portekizli futbolcuya 5 maç ceza verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.