7 Mart 2018 Türkiye gündemi

7 Mart 2018 Türkiye gündemi

7 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                  07.04.2018

 

DOLAR-USD: 4.0475

AVRO-EURO: 4.9650

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.7035

ALTIN-GOLD: 173.4500

 

 

HAKKÂRİ’DE 2 ASKER ŞEHİT OLDU

Hakkâri’de PKK'lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 1 asker yaralandı.

 

HATAY AMANOS DAĞLARI’NDA 8 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Hatay’ın Dörtyol ilçesi kırsalı Amanos Dağlarında tespit edilen bir grup PKK’lı terörist düzenlenen hava destekli operasyonda etkisiz hale getirildi. İlk belirlemelere göre 8 terör örgütü üyesi öldürüldü.

 

TCK'DA DEV DEĞİŞİKLİK: KİMYASAL HADIM GELİYOR

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılan cinsel istismar ile ilgili düzenleme hakkında bilgi verdi. Düzenlemeyle kimyasal hadımın TCK'ya gireceğini belirten Akdağ "Çocuğa tecavüz edip sonrasında çocuğu öldürene ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası geliyor." dedi.

 

POLİTİKA                                                          

 

MAHİR ÜNAL'DAN KILIÇDAROĞLU'NA TEPKİ: ARTIK BIKMIŞ USANMIŞ DURUMDAYIZ

AK Parti MKYK sonrası konuşan Mahir Ünal, son dönemdeki ifadeleri üzerinden CHP lideri Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu'nu tavrından vazgeçmeye çağıran Ünal, "Artık CHP'nin yalanlarına cevap vermekten, hakaretleriyle ilgili dava açmaktan, bıkmış usanmış durumdayız" dedi.

 

AK PARTİLİ TURAN: CHP'NİN MEVCUT YÖNETİMİ PUSULASINI ŞAŞIRMIŞTIR

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "CHP, Mehmetçik'imize moral vermek için sınıra giden kimi sanatçılarımızın  duruşunu eleştirebilir, heyette bazı isimlerin olmamasına kızabilir. Ancak topyekûn bu sanatçılarımıza hakaret etmek, onları rezil olarak nitelendirmek  bizzat CHP'nin nasıl bir rezalet içine düştüğünü gösterir." dedi.

 

SEZGİN TANRIKULU KALP KRİZİ ŞÜPHESİYLE HASTANEYE KALDIRILDI

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Tanrıkulu kalp krizi şüphesi, göğüs ağrısı, kalp çarpıntısı teşhisiyle özel bir hastanenin acil servisine kaldırıldı. Durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

 

CHP'DEN AYLİN NAZLIAKA KARARI

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın 2016'da ihraç edildiği CHP'ye dönmesi için Parti Meclisinde (PM) yapılan oylamadan ret kararı çıktı.

 

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: KÜRTLER POTANSİYEL TERÖRİST MUAMELESİ GÖRÜYOR

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İtalyan La Stampa gazetesi'ne verdiği mülakatta "Kürtler potansiyel terörist muamelesi görüyor. Halen 15 binden fazla Kürt aktivist cezaevinde bulunuyor" dedi.

 

DESTİCİ: AK PARTİ, MHP VE BBP İLKESEL OLARAK BU İTTİFAKTA ANLAŞTI

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa  Destici, "Cumhur ittifakında AK Parti, MHP ve BBP ilkesel olarak anlaştı. Bu  sadece 3 partiye münhasır bir şey değil. İsterse diğer partiler de yapabilir.  Yapmaya da bilir. Bu bir zorunluluk değil." dedi.

 

 

 

 

DÜNYA                                                                                  

 

ABD İLE MENBİÇ GÖRÜŞMELERİ BEKLEMEDE

Diplomatik kaynaklar, ABD ile Menbiç konusundaki çalışma grubu toplantısının yeni ABD Dışişleri Bakanı göreve başlayana kadar beklemede olduğunu açıkladı.

 

ABD'DEN RUSYA'YA YENİ YAPTIRIM: PATRUŞEV VE MİLLER DE LİSTEDE

Rusya'ya yaptırımların kapsamını genişleten ABD, listeye bürokrat ve işadamlarından oluşan 24 kişiyi ve 14 kuruluşu daha ekledi. Listede Rusya Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Nikolay Patruşev ile Gazprom Başkanı Aleksey Miller gibi isimler yer aldı.

 

EKONOMİ                                                              

 

SÜPER TEŞVİK PAKETİ 9 NİSAN’DA AÇIKLANIYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın, toplam tutarı 128 milyar liraya ulaşan yatırımlar için verileceğini bildirdiği 23 proje ile ilgili teşviklerin pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması planlanıyor.

 

İKİ ŞEKER FABRİKASININ YENİ SAHİPLERİ BELLİ OLDU

Şeker fabrikaları özelleştirilme sürecinde ihalesi gerçekleştirilen ilk fabrika Niğde-Bor oldu. İhaleyi 336 milyon lira bedelle Doğuş Çay'ın sahibi olan Doğuş Yiyecek kazandı. Kırşehir Şeker Fabrikası'nın ihalesini 330 milyon bedelle Tutgu Gıda aldı.

 

ARAPLAR DEV YATIRIM İÇİN TÜRKİYE'YE GELİYOR

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansının (TYDTA) organizasyonuyla Türkiye'ye gelen çok sayıda Arap işadamı, Konya ve Hatay'da milyonlarca dolarlık yatırımlarla et ve süt üretimine başlayacak. Bölge halkı şimdiden yatırımların bölgeyi canlandırmasını bekliyor.

 

DOĞUŞ HOLDİNG YAPILANDIRMA İSTEDİ

Türkiye’nin önde gelen holdinglerinden Doğuş Holding bankalarla masaya oturdu ve borç yapılandırması istedi. Geçen aylarda da Yıldız Holding’in 10 banka ile masaya oturmuş 6 milyar dolar civarındaki borcunun yeniden yapılandırılması için Yapı Kredi’yi lider düzenleyici banka seçmişti.

 

COTTONBOX 5 YIL İÇİNDE TÜRKİYE’DE KONSEPT MAĞAZALAR AÇACAK

İran, Tunus ve Rusya gibi ülkeler başta olmak üzeri 25 ülkede konsept mağazası bulunan Cottonbox, Türkiye’de uzun vadede 100 mağazaya ulaşmayı hedefliyor.

 

HYUNDAİ ARAÇ KİRALAMA İLE YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

LeasePlan ile güçlerini birleştirme kararı alan Hyundai Assan, “Hyundai Araç Kiralama” adıyla yepyeni bir ortaklığa adım atıyor. Bu yeni program sayesinde öncelikli olarak KOBİ’lere, avukat, doktor, eczacı gibi vergi levhalı gerçek kişilere ve kurumsal müşterilere Hyundai markası güvencesiyle operasyonel kiralama imkânı sağlanacak.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___   

M.BAŞAKŞEHİR 1-0 Y.MALATYASPOR

Süper Lig'in 28. haftasının açılış maçında Medipol Başakşehir, evinde Evkur Yeni Malatyaspor'u konuk etti. Karşılaşmayı Başakşehir 1-0 kazandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.