7 Şubat 2018 Türkiye gündemi

7 Şubat 2018 Türkiye gündemi

7 Şubat 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                              07.02.2018

 

DOLAR-USD: 3.7800

AVRO-EURO: 4.6580

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2425

ALTIN-GOLD: 161.6000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ABD'YE: MÜNBİÇ'TEN ÇIKIN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Meclis Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada Zeytin Dalı Harekâtı'na değindi ve ABD'yi eleştirdi. Türkiye'ye operasyonun ne zaman bitirileceğinin sorulamayacağını belirten Erdoğan, Amerikan birliklerinin Menbic'den ayrılmalarını istedi.

 

RTÜK'TEN ADNAN OKTAR'IN KANALINA CEZA

RTÜK, Adnan Oktar'ın sahibi olduğu A9 kanalına beş kez program durdurma ile en üst düzeyden idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

 

POLİTİKA                                                                                         

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: BU MİLLET, KİMİN TEFECİ OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYOR

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Bu millet, kimin tefeci olduğunu çok iyi biliyor. 2002 yılından önce toplanan her 100 liralık verginin 86 lirası faize gidiyordu. Şimdi ise yılsonu itibariyle bu 12 liraya düşüyor. Bana söyler misiniz, tefeci kim?" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: 'TÜRKİYE, SURİYE'DE BARIŞIN TEMELİNİ ATMAK İSTİYORSA ESAD İLE TEMASA GEÇMELİ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye, Suriye'de barışın temelini atmak istiyorsa, gerçek anlamda söz sahibi olmak istiyorsa, olaylar sonlandıktan sonra gerçek anlamda bir aktör olmak istiyorsa Esad ile temasa geçmeli" dedi.

 

BAHÇELİ: GEREKİRSE EN ÖN SAFTA AFRİN'E GİTMEYE HAZIRIM

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Eğer yeri gelirse ben de bir bozkurt gibi en ön safta Afrin’e gider, gerekirse bu millete taşıdığım canı seve seve feda etmeye hazırım. Bu da bir millete devlet sözüdür" dedi.

 

HDP ŞIRNAK MİLLETVEKİLİ ENCU'NUN MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞTÜ

TBMM Genel Kurulunda, terör örgütü propagandası yapmak suçundan hüküm giydiğine dair mahkeme kararı kesinleşen HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun milletvekilliği düştü.

 

DÜNYA                                                                       

 

ERDOĞAN, TUSK, JUNCKER VE BORİSOV'LA BİR ARAYA GELECEK

AB'den yapılan açıklamaya göre, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, 26 Mart’ta Varna’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir araya gelecek.

 

RUSYA: İDLİB'DE ÖLEN RUS PİLOTUN NAAŞI TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA RUSYA'YA ULAŞTIRILDI

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye'nin İdlib bölgesinde cihatçıların düşürdüğü Su-25 tipi Rus uçağının ölen pilotu Roman Filipov'un naaşının, Türkiye'nin yardımı ile Rus askeri istihbaratı tarafından Rusya'ya ulaştırıldığını açıkladı.

 

PUTİN VE RUHANİ'DEN SURİYE GÖRÜŞMESİ

Rusya Devlet Başkanı Putin ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılan telefon görüşmesinde, Astana sürecine dair Türkiye ile yürütülen başarılı iş birliğine dikkati çekildi.

 

 

JUNCKER: 2025’E KADAR ALTI BALKAN ÜLKESİ DAHA AB’YE GİREBİLİR

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, 2025 yılına kadar altı Batı Balkan ülkesinin (Sırbistan, Kosova, Makedonya, Karadağ, Bosna-Hersek ve Arnavutluk) AB’ye girebileceğini söyledi.

 

EKONOMİ                                                                     

 

BİLİŞİME, İMALATA ASGARİ ÜSTÜ DESTEK

Teşvik uygulamaları ilk kez asgari ücret sınırından çıkarılıyor. Bunun ilk örneği bilişim ve imalat sektörlerinde gerçekleşecek. Alt limit 771 liradan başlayacak, 2 bin 220 liraya kadar çıkacak

 

250 MİLYAR DOLARLIK MELEK YATIRIMCILAR TÜRKİYE'DE

Dünyanın en büyük erken aşama sermaye ve yatırım piyasaları topluluğu olan Dünya Melek Yatırım Forumu'nun (WBAF) 18-20 Şubat’ta İstanbul'da yapılacak dünya kongresi, toplam 250 milyar dolarlık sermayeyi temsil eden binden fazla melek yatırımcıya ev sahipliği yapacak.

 

YAPI KREDİ'DEN 2017'DE 3.6 MİLYAR TL NET KÂR

Yapı Kredi, 2017 yılında nakdi ve gayri nakdi krediler ile ülke ekonomisine yaklaşık 279 milyar TL kaynak sundu. Bankanın net kârı ise bir önceki yıla göre yüzde 33’lük bir yükselişle 3.6 milyar TL oldu.

 

KOLİN İNŞAAT, GÜRCİSTAN’IN LOJİSTİK ÜSSÜ PROJESİNE TEKLİF VERDİ

Türkiye'nin ilk nükleer enerji santrali projesi Akkuyu'dan ortaklarıyla birlikte ayrılan Kolin, Gürcistan’ın "rüya projesine" teklif verdi.

 

SİMİT SARAYI LÜBNAN'DA ÜÇÜNCÜ MAĞAZASINI AÇTI

Türk markalarına ilginin oldukça yüksek olduğu Orta Doğu’da hızlı bir büyüme stratejisi içinde olan Simit Sarayı, 2017 yılı sonunda girdiği Lübnan pazarında açtığı mağazalarına bir yenisini ekledi.

 

ABD’DE ADINI DEĞİŞTİRİP HAMBURGER ZİNCİRİ KURUYOR

New York Post gazetesine konuşan Nusr-Et markasının kurucusu Nusret Gökçe, kuracağı burger zincirinin adının, ünlü tuz serpme hareketinden ilhamla “Salt Bae” olacağını açıkladı.

 

SPOR                                                         

 

BEŞİKTAŞ ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI’NDA YARI FİNALE YÜKSELDİ

İlk maçı 3-1 kazanan Beşiktaş Ankara'da da Gençlerbirliği'ni 1-0 yenerek Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale yükseldi.

 

BANVİT 63–80 STRASBOURG

FIBA Şampiyonlar Ligi C Grubu 14. ve son hafta karşılaşmasında Banvit, Fransız temsilcisi Strasbourg’a 80-63 yenildi. Temsilcimiz yenilgiye rağmen grubunu ikinci sırada bitirerek son 16 turuna kalmayı başardı.

 

GROT BUDOWLANİ LODZ 1-3 GALATASARAY

Galatasaray, CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 4. maçında konuk olduğu Polonya temsilcisi Grot Budowlani Lodz’u 3-1 yendi ve gruptaki 3. galibiyetini elde etti.

 

GALATASARAY ODEABANK 92-97 ALBA BERLİN

7DAYS EuroCup Top 16 etabı E Grubu’nda çeyrek final şansı kalmayan iki takımın mücadelesinde Alman ekibi ALBA Berlin, deplasmanda karşılaştığı temsilcimiz Galatasaray Odeabank'ı uzatma periyodu sonunda 97-92 mağlup etti. 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.