7 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

7 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ     07.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.6300

AVRO-EURO: 4.1425

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.7025

ALTIN-GOLD: 142.7500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 3 BİNİN ÜZERİNDE DEAŞ'LI TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekâtı’yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik." dedi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: AP'NİN KARARI HÜKÜMSÜZDÜR, GEÇERSİZDİR

AP'nin Türkiye kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Bizim açımızdan bu karar hükümsüzdür, geçersizdir" ifadesini kullandı. Önemli olanın AB üst yönetiminin kararı olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin her zaman seçeneği olduğunu söyledi.

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: KIBRIS KONFERANSI SONUÇSUZ KALDI

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kıbrıs'ta kapsamlı çözüme ulaşılması hedefiyle İsviçre'nin Crans-Montana kentinde 10 gündür devam eden Kıbrıs Konferansı'nın sonuçsuz kaldığını söyledi.

 

BAŞBUĞ YÜCE DİVAN'DA YARGILANACAK

Ergenekon davası sanığı eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ artık Yüce Divan'da yargılanacak. Yargılamayı Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yapacak. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi Başbuğ’un dosyasını ayırarak Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

 

POLİTİKA  

 

AK PARTİ İLE MHP TBMM İÇTÜZÜĞÜ METNİ ÜZERİNDE ANLAŞTI

AK Parti ile MHP, TBMM İçtüzüğü değişikliği metni üzerinde anlaştı; teklif bugün TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

 

KILIÇDAROĞLU: ADALET İSTEMEK NE ZAMANDAN BERİ BİRİLERİNİN İZNİNE BAĞLI

'Adalet Yürüyüşü'nün 22. gününde yürüyüş öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bazı çevreler ‘yürüyorsunuz ama biz izin veriyoruz’ diyor. Adalet istemek ne zamandan beri birilerinin iznine bağlı oldu" dedi.

 

İSMAİL OK YENİ PARTİYE KATILACAĞINI AÇIKLADI

MHP'den ihraç edilen Bağımsız Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Meral Akşener'in başkanlığında kurulacak siyasi partide yer alacağını açıkladı.

 

DÜNYA   

 

AP TÜRKİYE İLE MÜZAKERELERİ ASKIYA ALMA RAPORUNU KABUL ETTİ

Avrupa Parlamentosu Türkiye ile Avrupa Birliği arasında üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul etti.

 

"REFERANDUM KARARINDAN GERİ DÖNMEYECEĞİZ"

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, aldıkları referandum kararından geri dönmeyecekleri belirterek, konuyla ilgili çatışma ve anlaşmazlıkların önüne geçmek için Bağdat ve bölgesel güçlerle diyalog halinde olacaklarını vurguladı.

 

ABD, DSG'YE 140 TIRLA AĞIR SİLAH VE ZIRHLI HUMMER GÖNDERDİ

ABD, Rakka operasyonu kapsamında YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) zırhlı Hummer araçları ve ağır silahlar gönderdi.

 

MOSKOVA’DAN AFRİN AÇIKLAMASI

Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın kolu YPG’ye yönelik Suriye’deki Afrin şehrine olası askeri harekat düzenlemesini değerlendiren Rusya, “Suriye sürecinde angaje hiç kimse bu ülkenin yasalarını, egemenlik ve toprak bütünlüğünü tehdit etmemeli” ifadesini kullandı.

 

EKONOMİ 

 

KURTULMUŞ: FAİZLERE DOĞRUDAN MÜDAHALEYE EDEMEYİZ

Türkiye'de faizlerin yüksek olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, buna karşın doğrudan müdahalede bulunamayacaklarını belirterek, bu noktada kamu bankalarına ciddi görevler düştüğünü söyledi.

 

İSTİHDAM TEŞVİKİNDE ŞARTLAR KOLAYLAŞIYOR

Devlet yeni eleman alan şirketlere sağladığı teşvikleri, suiistimale açık alanlar dışında gevşetiyor. Hazırlanan yönetmeliğe göre yeni kurulan işyerleri de teşvikten yararlanacak. Yeni uygulama 1 Haziran’dan geçerli olacak.

 

'RİSKLİ SİGORTALILAR HAVUZU' BAŞBAKANLIK'TA

Zorunlu trafik sigortasında "Riskli Sigortalılar Havuzu" modelini getiren yönetmelik Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek tarafından imzalanarak Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

 

PRİM BORCU OLAN BAĞ-KUR'LUYA MÜJDE

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu prim borcu olan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR’lu esnafın yıl sonuna kadar sağlık hizmeti alabilmesi için bakanlar kurulu kararı çıkaracaklarını, sonbaharda hazırlayacakları yasayla emeklilik ve sağlık primini ayıracaklarını söyledi.

 

EPDK’DAN YENİ ‘YAKLAŞIM’

EPDK, enerji piyasalarındaki düzenlemelerde referans olacak ‘Düzenleyici Yaklaşım Belgesi’ hazırladı. Yeni dönemde hesap verebilirlik ve şeffaflık artırılacak. Uluslararası iş birlikleri geliştirilecek, hukuki düzenlemeler sadeleştirilecek, bürokrasi azaltılacak

 

DANIŞTAY 'CERATTEPE'Yİ ONADI

Danıştay 14. Dairesi, Rize İdare Mahkemesinin Artvin Cerattepe'de madencilik yapılabileceği yönündeki kararını onadı.

 

SPOR 

 

THY AVRUPA LİGİ'NİN BAŞLAMA TARİHİ BELLİ OLDU

Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 2017-2018 sezonunun 12 Ekim'de başlayacağı duyuruldu. Normal sezon 6 Nisan'da sona ererken, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın ev sahipliği yapacağı Dörtlü Final de 18-20 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

 

FENERBAHÇE'DE TOPLU İMZA TÖRENİ

Fenerbahçe Kulübünde sözleşme uzatan Volkan Demirel ve Hasan Ali Kaldırım'ın yanı sıra yeni transferler Carlos Kameni ile Nabil Dirar için imza töreni yapıldı.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.