7 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

7 Temmuz 2018 Türkiye gündemi

7 Temmuz 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler..

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         07.07.2018

 

DOLAR-USD: 4.5740

AVRO-EURO: 5.3710

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.0680

ALTIN-GOLD: 184.4000

 

 

YURT İÇİ VE IRAK'IN KUZEYİNDE 49 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerince, 29 Haziran-5 Temmuz tarihlerinde yurt içi ve Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda 49 terörist etkisiz hale getirildi.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: KHK YAYINLANACAK, İHRAÇLAR OLACAK

Başbakan Binali Yıldırım, "Kanun Hükmünde Kararname yayımlanacak, pek çok kurumdan ihraçlar olacak. İhraçların çoğu Emniyet ve TSK'dan." dedi. Başbakan Yıldırım, bedelli askerlik ile ilgili olarak da, “Meclis açıldığında bu konu ele alınacak” dedi.  

 

'MÜNBİÇ TAMAMLANDIKTAN SONRA DİĞER BÖLGELERE GEÇİLECEK'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "(ABD ile) Münbiç tamamlandıktan sonra diğer bölgelere geçilecek diye yol haritamızda net bir mutabakat var." dedi.

 

ZAMAN GAZETESİ DAVASINDA KARAR

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) yayın organı olduğu gerekçesiyle kayyuma devredildikten sonra kapatılan Zaman gazetesinin eski yazarlarının yargılandığı davada, sanıklar Ali Bulaç ve Şahin Alpay, 8 yıl dokuzar ay, Mümtazer Türköne ve Mustafa Ünal ise 10 yıl altışar ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: CUMHUR İTTİFAKI'NI DEVAM ETTİRECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletvekili dağılımı ve ülkemizin içinden geçtiği durum sebebiyle Cumhur İttifakı'nı Mecliste devam ettireceğiz." dedi. Erdoğan yeni kabineye ilişkin olarak da "Partili olmayan bakanlarımız ile bir kabine oluşturuyoruz” dedi.

 

'YÜZDE 52,5 ÖNEMLİ OY ORANIDIR'

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ın yüzde 52,5 oyla tartışmasız bir şekilde seçildiğini belirterek "Bu oy oranı AK Parti'nin başarılarına alışmış bir ülkede normal gelebilir ama önemli oy oranıdır." dedi.

 

TEZCAN: İMZA TOPLANIRSA KURULTAY TOPLANIR

Parti içerisinde bir gerginlik olmadığını belirten CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, "İmza toplanırsa kurultay toplanır, imza toplanmazsa seçim hazırlıkları sürer" diye konuştu.

 

İNCE'DEN ERDOĞAN'A: ELİNDE BELGE VARSA AÇIKLA

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Sayın Erdoğan; CHP ve terör örgütleri arasında utanmadan bağlantı kuruyorsun. Elinde bilgi/belge varsa çık açıkla" açıklaması yaptı.

 

HDP'DEN İDAM VE ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, "Biz idama karşı bir partiyiz. Karşı olmaya da devam edeceğiz. O suçu üreten iklimi, ortamı ortadan kaldırmadığınız sürece sadece suçluya yönelik bir ceza sistemiyle çocuklara ve kadına yönelik şiddeti önlemeniz mümkün değil" dedi. Temelli, erken seçim ile ilgili ise, "Hazırız. Biz her türlü seçime her zaman hazırız" diye konuştu.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

SURİYE'NİN GÜNEYBATISINDA ATEŞKES SAĞLANDI

Suriye'nin güneybatısındaki Dera ve Kuneytra illerinde, Rusya ve askeri muhalifler arasında gerçekleşen kapsamlı ateşkes görüşmelerinde anlaşma sağlandı.

 

ESKİ PAKİSTAN BAŞBAKANI NAVAZ ŞERİF'E 10 YIL HAPİS CEZASI

Pakistan'da, yolsuzluk suçlarından yargılanan eski başbakan Navaz Şerif, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Navaz Şerif'e yönelik suçlamalar Londra'nın Park Lane semtindeki Avenfield House'dan satın aldığı dört lüks daireyle ilgiliydi.

 

ÇİN'DEN ABD'YE JET KARŞILIK

Çin, ABD'nin bazı ihraç ürünlerine getirdiği ilave gümrük tarifelerine karşılık ABD'den ithal ürünlere tarife artışına gideceğini duyurdu. Çin Dışişleri Bakanlığı, bu hamlenin anında yürürlüğe gireceğini bildirdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

MİLLİ RATİNG GELİYOR

Türkiye’ye yönelik manipülatif kararlar veren uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarına karşı milli rating şirketi geliyor. BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, “Mevzuat tamam, TBB ve TKBB hazır” dedi.

 

BDDK'DAN 'KART LİMİTİ' AYARI

Tüketicilerin müşterisi olduğu kuruluştaki banka kartı ve kredi kartı limitini düşürme hakkı olduğunu belirten BDDK, yaptığı değişiklikle bankalara kart hamilinden 'limit azaltım' işlemlerinde açık beyan almayı zorunlu kıldı.

 

KREDİ KARTLARINDA GÜVEN PROBLEMİNİ ORTADAN KALDIRACAK 'GÜVEN DAMGASI' GELİYOR

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce (TOBB), e-ticaret sitelerine 'güven damgası' verilecek. Kredi kartlarında güven problemini ortadan kaldıracak güven damgası için önümüzdeki 1 ay içinde başvuruların alınması bekleniyor.

 

ÜÇ BANKADAN KAP'A AÇIKLAMA: MUTABAKATA VARILDI

Türkiye İş Bankası, Garanti Bankası ve Akbank, Türk  Telekom'un ana hissedarı olan Ojer Telekomünikasyon AŞ'ye (OTAŞ) kredi  sözleşmeleri tahtında sağlanmış borçların yeniden yapılandırılması için  kendilerinin de aralarında bulunduğu tüm kredi veren taraflarca bir mutabakata  varıldığını duyurdu.

 

BİP’LE TEK TELEFONDA ÇİFT NUMARA DÖNEMİ

Türk mühendislerin geliştirdiği iletişim platformu BiP, İkinci Numaram BiP’te servisi sayesinde tek telefonda iki farklı numara kullanabilmeyi Avrupa’da ilk kez mümkün hale getirdi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

FRANSA YARI FİNALE YÜKSELEN İLK TAKIM OLDU

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek final maçında Fransa, Uruguay'ı 2-0 yenerek yarı finale yükseldi.

 

BELÇİKA YARI FİNALDE FRANSA'NIN RAKİBİ OLDU

2018 FIFA Dünya Kupası çeyrek final mücadelesinde Belçika, Brezilya'yı 2-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.