7. Uluslararası fotoğraf yarışması sonuçlandı

7. Uluslararası fotoğraf yarışması sonuçlandı

İzmir Göztepe Rotary Kulübü’nün, İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ile birlikte her yıl düzenlediği uluslararası fotoğraf yarışmasının 7.’si sonuçlandı.

Artan dünya nüfusu ve kırsal yaşamdan kentsele geçiş, yaşadığımız çevrede geri dönülmesi güç değişimlere sebep oluyor. Her geçen gün betonlaşma ile devleşen şehirler doğal yaşam alanlarını yok ediyor, küresel anlamda yaşanılan iklim değişikliği kaynaklı doğal afetler, gittikçe daralan el değmemiş yaşam alanlarını daha da küçültüyor.

16-ifod-özel-ödülü-sultan-ahmed-niloy-bangladesh.jpg

Bu sebeplerle Uluslararası Rotary Birliği, 2020 yılında “6 Öncelikli Odak Alanı”na bir yenisini daha ekledi ve 7. odak alanı “Çevre ve Doğal Yaşamı Koruma” olarak belirlendi. Dünyamızı daha yaşanabilir hale getirmek için yapılması gereken projeler de bu destek kapsamına alındı. Göztepe Rotary Derneği Dönem Başkanı Bora Eyiel, uluslararası platformda düzenledikleri bu yarışma ile, ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel sorunlara dikkat çekerek, sanat yolu ile izleyiciye ulaşmayı amaçladıklarını, bu yıl yedincisi düzenlenen yarışmaya katılarak farkındalık yaratma çağrısına cevap veren tüm yarışmacılara teşekkür ettiklerini belirtti.

15-göztepe-rotary-özel-ödülü-debarshi-mukherjee-india.jpg

 “Çevre ve Doğal Yaşamı Koruma;  DÜNYA BİZİM EVİMİZ” konulu, FIAP (The International Federation of Photographic Art), TFSF (Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu) onaylı yarışmada 28 ülkeden 465 fotoğrafçının 1632 fotoğrafı farkındalık yaratmak için yarıştı. Yarışmanın seçici kurulunda yer alan fotoğraf sanatçıları Murat Germen, Prof. Dr. Özer Kanburoğlu, Turgut Tarhan, Berna Kızıltan ve İtalya’dan Valter Barnerdeschi’nin 8 Mayıs 2021 tarihinde TFSF gözetiminde ZOOM programı üzerinden çevrimiçi toplanarak sonuçlarını belirlendiği yarışmada 16 fotoğraf ödül kazanırken 50 fotoğraf da sergileme hakkı aldı.

14-göztepe-rotary-özel-mehmet-kilicoglu.jpg

İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök’de Göztepe Rotary Kulübü ile yedi yıldır birlikte düzenledikleri fotoğraf yarışmasının, fotoğrafın yarınlara bırakılan belge niteliğinin, sanatla birleştiren özelliğini vurgulayarak, katılan yarışmacıları fotoğraf sanatına olan katkıları için kutladı.

Her yıl ülkemizde ve dünyada yaşanan küresel sorunlara dikkat çekerek, sanat yolu ile izleyiciye ulaşmayı amaçlayan yarışmanın bu yılki sonuçlarına https://tfsfonayliyarismalar.org/ http://gozteperotaryclub.org/ ve http://www.ifod.org.tr/  linklerinden ulaşılabilir.

12-tfsf-bronz-ramazan-çirakoğlu.jpg

Ödül alan Fotoğrafçılar;

FIAP Altın Madalya Hong TRAN Vietnam

TFSF Altın Madalya Ömer ŞAHİN Türkiye

FIAP Gümüş Madalya Nuri ÇOBAN Türkiye

TFSF Gümüş Madalya Sabri ALTIN  Türkiye

FIAP Bronz Madalya Ekrem ŞAHİN Türkiye

TFSF Bronz Madalya Ramazan ÇIRAKOĞLU Türkiye

11-tfsf-gümüş-sabri̇-altin.jpg

İFOD Özel ödülü Sultan Ahmed NILOY  Bangladeş

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Mehmet PALTA Türkiye

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Mehmet KILIÇOĞLU Türkiye

İzmir Göztepe Rotary Kulübü Derneği Özel ödülü Debarshi MUKHERJEE  Hindistan

10-tfsf-altin-ömer-şahi̇n.jpg1-fiap-altin-madalya_hong-tran_-vi̇etnam.jpg2-fi̇ap-gümüş-nuri̇-çoban.jpg

3-fiap-bronz-ekrem-şahi̇n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.