700 bin Bitcoin yatırımcısı için kötü haber!

700 bin Bitcoin yatırımcısı için kötü haber!

Bitcoin'e yatırım yapan yatırımcıların yaklaşık yüzde 66'lık bir kısmının sürekli zarar ettiği resmen açıklandı.

Kripto para piyasasında bu yılın başlarında meydana gelen büyük artış sonrası tüm dünyanın gözü bir anda bu varlıklara çevrildi. Bu süreç içerisinde Tesla gibi şirketler Bitcoin ile ticaret yapmaya başlarken, dünyaca ünlü finans şirketleri de ağlarını kripto para birimlerine açmıştı. Bunun yanı sıra bazı devletler de Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul etmişti.

Özellikle Bitcoin, Elon Musk gibi kripto para piyasası üzerinde manipülatif etkisi olan kişilerin açıklamaları ile dalgalanma yaşasa da 13 Nisan’da 63 bin dolar seviyelerine çıkarak tarihi bir rekor kırdı. Ancak Tesla’nın Bitcoin ticaretini durdurması ve Çin’in kripto paralara karşı tutumu gibi birçok neden sonrası oklar bir anda aşağıya döndü.

Son zamanlarda Bitcoin alan yaklaşık 700 bin kişi zararda

Tabii ki Bitcoin başta olmak üzere kripto para piyasasındaki ciddi düşüş nedeni ile zarar eden kişilerin sayısı oldukça fazla. Ancak IntoTheBlock verilerine göre, son piyasa hareketlerinde Bitcoin satın alan 700 bin yatırımcının bu pazarda sürekli olarak zarar ettiği ifade ediliyor.

Son günlerde yatırımcıların 33 bin dolar seviyelerinde yaklaşık 500.000’den fazla Bitcoin satın aldığı belirtilirken, mevcut piyasa durumuna ek olarak an itibariyle 3,5 milyondan fazla Bitcoin adresinin de zarar ettiği görülüyor. Diğer yandan 1,7 milyon Bitcoin adresi de kar elde ediyor.

bitcoin-3.jpg

Fiyat göstergesinin etrafında pozisyonlarında para kazanan ve kaybeden bir dizi Bitcoin adresinin yanı sıra çeşitli değerlerdeki alım/satım hacimlerine yer verilmiş. Yatırımcılar genellikle yakın zamanda yaptıkları yatırımlarda para kaybederken, kar elde etmenin aksine zarar etmeye başlıyorlar. Yatırımların başlangıç seviyesi, büyük miktarda satış baskısı nedeni ile fiyat için güçlü bir direnç haline gelmiş oluyor.

Bitcoin’de 33 bin dolar seviyeleri çok fazla satın alım gücü olması nedeni ile kırılması güç bir direnç haline gelmiş gibi görünüyor. Özellikle son günlerde 32.900 dolar seviyelerini test eden kripto para şu an için 32.200 dolardan işlem görüyor. Bunun yanı sıra 30 bin ila 33 bin dolar arasında da sürekli değişkenlik gösterdiğini belirtelim.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.