8 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

8 Ağustos 2018 Türkiye gündemi

8 Ağustos 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

TÜRKİYE GÜNDEMİ                          08.08.2018

 

DOLAR-USD: 5.2600

AVRO-EURO: 6.1010

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 6.8165

ALTIN-GOLD: 204.6000

 

 

BÜYÜKELÇİ SEDAT ÖNAL BAŞKANLIĞINDA BİR HEYET AMERİKA'YA GİDECEK

ABD ile devam eden görüşmelerde belli konularda ön mutabakat sağlandı. Detaylı görüşmelerde bulunmak üzere Ankara'dan bir heyet bugün Washington'da ilk toplantıyı yapacak. Yola çıkan heyetin başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yapacak. Heyette Hazine ve Maliye, Adalet ve Dışişleri bakanlıklarından üçer isim olacak.

 

ABD'NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ: GERGİNLİKLERE RAĞMEN TÜRKİYE'NİN SAĞLAM DOSTUYUZ

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı.

 

POLİTİKA                                          

 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÜNAL: MKYK'DA GENÇ VE KADINLARIN SAYISI ARTACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, 18 Ağustos'ta yapılacak kongrenin ardından MKYK'da kadın ve genç sayısının artacağını söyledi.

 

YILMAZ: PİYASALARDA DALGALANMALAR ER GEÇ DURULACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Son dönemlerde finansal piyasalarda yaşanan ve ekonomik temellerle izah edilemeyecek dalgalanmalar er geç durulacaktır" açıklamasını yaptı.

 

KILIÇDAROĞLU'DAN KUR TEPKİSİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Sadece 8 tarım ürününün ithalatına, toplam tarımsal destekten % 62 daha fazla ödendi. Ve Türk Lirası yabancı paralar karşısında pul olmaya devam ediyor… Ne diyorduk? Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor…" ifadelerini kullandı.

 

MUHARREM İNCE: KİMSE PARTİDEN AYRILMASIN

Eski CHP Milletvekili ve 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimi'nde CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. İnce, kurultay tartışmaları ile ilgili, "Bize güvenenleri yarı yolda bırakmayacağız. Kimse partiden ayrılmasın." ifadelerini kullandı.

 

CHP'DE MUHALİFLERDEN SERT AÇIKLAMA

CHP'deki kurultay tartışmaları sürerken, kurultay çağrı grubu üyelerinden Yaşar Tüzün yaptığı son açıklamada "1030 doğal delegenin 630'u kurultay için imza attı. 15 milyon kişinin iradesini 15 kişi belirleyemez." dedi.

 

İYİ PARTİ'NİN KURULTAY SLOGANI BELLİ OLDU

İYİ Parti'nin 12 Ağustos'ta gerçekleştireceği ve Genel Başkan Akşener'in tek aday gösterileceği 2. Olağanüstü Kurultay'ın ana sloganı "Daha yeni başlıyoruz" olacak.

 

DÜNYA                                                       

 

ERDOĞAN'IN ALMANYA'YA DEVLET ZİYARETİNİN TARİHİ BELLİ OLDU

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya devlet ziyaretini 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği açıklandı.

 

 

 

TRUMP DÜNYAYA MEYDAN OKUDU: ABD İLE İŞ YAPAMAZSINIZ

ABD'nin sert tutumu devam ediyor. İran'a yaptırım uygulama kararının ardından ABD Başkanı Trump, "İran'la kim iş yaparsa, ABD ile iş yapamayacak" dedi.

 

İSRAİL'DEN SURİYE AÇIKLAMASI: HER TÜRLÜ SENARYOYA HAZIRIZ

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, İsrail ordusunun Suriye ile ilgili her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi.

 

EKONOMİ                                                    

 

YENİ SİSTEMİN İLK SAVUNMA SANAYİİ İCRA KOMİTESİ TOPLANTISI YAPILDI

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilmesinin ardından gerçekleştirilen ilk Savunma Sanayii İcra Komitesi Toplantısı'nda, toplam 13.5 milyar lira bedeli olan projeler değerlendirildi.

 

EMEKLİ İKRAMİYELERİNDE TARİH BELLİ OLDU

Bayram ikramiyeleri Bağ-Kur ve SSK emeklilerine 16 Ağustos, Emekli Sandığı emeklilerine 17 Ağustos'ta ödenecek.

 

BOSCH'TAN TÜRKİYE'YE BÜYÜK YATIRIM

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Bosch Türkiye'nin Bursa'da yapacağı 1,2 milyar liralık yeni nesil yüksek basınçlı benzinli enjektör üretim tesisi sayesinde yılda 185 milyon dolar ihracat yapılacak." dedi.

 

VAKIFBANK'TAN 2 MİLYAR 125 MİLYON TL NET KÂR

VakıfBank, konsolide olmayan finansal sonuçlara göre, 2018 yılının ilk yarısında ulaştığı 2 milyar 658 milyon TL brüt karından 533 milyon TL vergi karşılığı ayırarak 2 milyar 125 milyon TL net kâr elde etti.

 

AĞAOĞLU'NDAN 'İFLAS' İDDİALARINA YANIT

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, konkordato ilan edeceklerine ilişkin söylentilere, "Böyle bir şey yok" yanıtını verdi. Ağaoğlu, yaptığı açıklamada, "Toplam borcumuz bilançomuzun yüzde 10'u bile değil" bilgisini paylaştı.

 

‘BU YAPILANDIRMA DEĞİL ŞAHENK, DOĞUŞ’A KEFİL’

Toplam 2.3 milyar euro’luk borcu için 12 banka ile masaya oturan Doğuş Grubu’nun Başkanı Ferit Şahenk, “Bu yapılandırma değil, bir köprü kredisi gibi... Ana hissedar olan Şahenk Ailesi, gruba kefil oldu” dedi.

 

SPOR                      

FENERBAHÇE TUR ŞANSINI KADIKÖY'E BIRAKTI

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda yaptığı maçta 1-0 mağlup oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.