8 Aralık 2017 Türkiye gündemi

8 Aralık 2017 Türkiye gündemi

8 Aralık 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         08.12.2017

 

DOLAR-USD: 3.8690

AVRO-EURO: 4.5665

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.1945

ALTIN-GOLD: 156.0000

 

 

FETÖ'NÜN ADLİYE YAPILANMASI DAVASINDA KARAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) adliye yapılanması davasında 114 sanığa 1 yıl 6 ay ile 12 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verildi.

 

ZARRAB'IN UÇAK VE LÜKS TEKNESİNE EL KONULDU

Reza Zarrab'ın 7 milyon Euro değerindeki lüks yatı ile MNG Jet hangarında bulunan Challenger 300 tipi uçağına İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konuldu.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

ÜNAL: KUDÜS'TE ANCAK BARIŞ SAĞLANDIĞI ZAMAN ORTADOĞU DÜZENE GİRER

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, "Kudüs'te ancak barış sağlandığı zaman ancak çoğulcu yapısıyla insanların birlikte yaşadığı, o çok dinli, çok dilli, çok kültürlü yapısını bir düzene taşıdığı zaman Ortadoğu düzene kavuşabilir." dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: TRUMP’IN AÇIKLAMASI ORTADOĞU’YA ATILAN BİR BOMBADIR

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Londra'da basın mensuplarına konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararını eleştirerek, "Trump’ın yaptığı açıklama Ortadoğu’ya atılan tahrip gücü yüksek bir bombadır." dedi.

 

CHP'Lİ VEKİLLER FİKRİ IŞIK'A TAZMİNAT ÖDEYECEK

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'a, "kişilik haklarına  saldırdığı ve hakaret ettiği" iddiasıyla yargılanan CHP Kocaeli Milletvekili  Haydar Akar, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem ile Yeniçağ gazetesi yazarı  Yavuz Selim Demirağ, tazminat cezasına çarptırıldı.

 

CHP'DEN ERDOĞAN'A 'LOZAN' TEPKİSİ: TRUMP'IN YAPTIĞINDAN NE FARKI VAR?

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Lozan Antlaşması'na ilişkin sözlerini sert bir dille eleştirdi. Yarkadaş, "Lozan Anlaşmasının revize edilebileceğini söylemek Türkiye Cumhuriyetini ortadan kaldırmak demektir. Erdoğan bu talihsiz açıklamasını bir an önce düzeltmeli” ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

ERDOĞAN'IN YUNANİSTAN GEZİSİNDE LOZAN TARTIŞMASI

65 yıl sonra ilk kez Türkiye Cumhurbaşkanı resmi bir ziyaret için Yunanistan'da. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunan mevkidaşı Prokopis Pavlopulos ile ortak basın toplantısında Lozan tartışması yaşandı. Erdoğan Lozan Antlaşması'nın güncellenmesi gerektiği görüşünü yineledi, Pavlopulos'un yanıtı "Antlaşmayı gözden geçirme ya da değiştirme gibi bir kavramı kullanmıyoruz" oldu.

 

KREMLİN'DEN KUDÜS AÇIKLAMASI: ULUSLARARASI TOPLUMDA BÖLÜNMEYE YOL AÇAR

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etme kararının bölgedeki durumu daha da zorlaştırdığını söyledi.

 

RIZA SARRAF'IN TANIKLIK SÜRECİ SONA ERDİ

Amerika Birleşik Devletleri'nde görülen "Mehmet Hakan Atilla Davası"nda sekizinci duruşma tamamlandı. Sarraf’ın tanıklık süreci sona erdi.

 

 

İSRAİL GAZZE'Yİ VURDU: BÖLGE ATEŞ ÇEMBERİ... SİREN SESLERİ YÜKSELDİ

Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyine atılan iki roketin hedefine ulaşmadan Gazze sınırları içinde düştüğü, İsrail'in Askalan ve Shaar Hanegev bölgelerinde ise siren seslerinin duyulduğu bildirildi. İsrail'in, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne savaş uçağı ve tanklarla saldırı düzenlediği öğrenildi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

2018 KOLAY OLMAYACAK

TÜSİAD YİK’in onur konuğu olan Başbakan Binali Yıldırım, iş dünyasına 2018’in kolay bir yıl olmayacağını dile getirerek, “Bunun farkındayız, gereken tedbirleri alıyoruz, büyümeden taviz vermeyeceğiz” diye konuştu.

 

BAKAN AĞBAL: ABD'DEKİ DAVADA RİSKLER BÜYÜK DEĞİL

Maliye Bakanı Ağbal, önceki örneklere bakarak, ABD'de devam eden davadan oluşabilecek risklerin o kadar da büyük olmadığını söyleyebileceklerini ifade etti. Ağbal ayrıca, "Eğer bankacılık sistemi ABD'de devam eden dava sürecinden etkilenirse hükümet gereken tüm önlemleri alacaktır" dedi.

 

BİLECİK'TEN FİYAT İSTİKRARI VURGUSU

TÜSİAD YİK toplantısında konuşan TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "Merkez Bankalarının temel görevi fiyat istikrarını sağlamaktır. Bizi fiyat istikrarından uzaklaştıran her politika ekonomimize zarar verir" diye konuştu.

 

AKBANK'TAN BÜYÜK YATIRIM

Akbank, Gebze Şekerpınar'da yer alan "Akbank Bankacılık Merkezi" kompleksinde 250 milyon dolarlık yatırımla hayata geçireceği "Akbank Veri ve Yaşam Merkezi"nin temelini attı.

 

İSRAİL'DEN DEV SİPARİŞ

Anadolu Isuzu, son günlerde Kudüs’ü tartışmasıyla gündeme gelen İsrail’den yaklaşık 18.6 milyon Euro tutarında bir sipariş alındığını bildirdi.

 

AYCI: 29 EKİM 2018’DE 3. HAVALİMANINDAYIZ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı; “29 Ekim 2018’de 3. Havalimanındayız" dedi.

 

TRİLYON DOLARLIK FONLAR İSTANBUL’DA

Türk şirketlerinin ve yabancı özel sermaye fonlarının girişim partneri olarak faaliyet gösteren Globalturk Capital tarafından, yükselen pazarlar özel sermaye oluşumu EMPEA iş birliğinde gerçekleştirilen “Türkiye ve Çevresindeki Özel Sermaye Fonları Yatırımları” etkinliğinde, dünyadan 100’ün üzerinde fon yöneticisi Türkiye’de buluşuyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

MEDİPOL BAŞAKŞEHİR 2-1 SPORTİNG BRAGA

UEFA Avrupa Ligi'nde C Grubu'ndaki temsilcimiz Medipol Başakşehir, Braga'yı 2-1 mağlup etmesine rağmen Ludogorets'in Hoffenheim'la berabere kalması nedeniyle Avrupa defterini kapattı. 

 

VİTORİA GUİMARAES 1-1 ATİKER KONYASPOR

Atiker Konyaspor, UEFA Avrupa Ligi'nde I Grubu'ndaki son maçında Vitoria Guimaraes ile 1-1 berabere kaldı ve diğer temsilcimiz Medipol Başakşehir gibi Avrupa defterini kapattı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.