8. Aşık Mahzuni Beste Yarışması Neticelendi

8. Aşık Mahzuni Beste Yarışması Neticelendi

8. Aşık Mahzuni Beste Yarışmasının finali Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Yarışma jürisi finale kalan ilk 10 eser arasından Başak Kalyon ’un ‘Seyran Eyledim’ adlı eserini birinci olarak seçti.

Aşık Mahzuni Beste Yarışmasının bu yılki kazananı Narlıdere Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen final yarışması ile belirlendi. Beste yarışmasının finaline Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, CHP PM üyesi Mustafa Moroğlu, CHP Narlıdere İlçe başkanı Şahin Fırat, CHP Kadın kolları, Meclis üyeleri, Muhtarlar ve Narlıdereliler Atatürk Kültür Merkezi salonunu doldururken Sanatçı Sabahat Akkiraz,  Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Öğretim Görevlisi Gani Pekşen, Öğretim görevlisi Zeynel Demir, Öğretim görevlisi Erdal Güral, Narlıdere Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Mustafa Aslan, Eski Alevi Bektaşi Federasyonu başkanı Selahattin Özel, Belediye meclis üyesi Hüseyin Akdağ, Narlıdere Tahtacı derneği temsilcisi Merih Ünsal, Göz Doktoru Prof Dr. Sait Eğrilmez beste yarışmasının jüri üyesi olarak katıldı.

 

 

Birincilik ödülü Başak Kalyon’un oldu

Aşık Mahzun, Beste yarışmasına finalinde seslendirilen eserler, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi sahnesinden ve canlı TV ekranlarından milyonlara ulaşarak hazırladıkları eserleri jürinin ve izleyenlerin beğenisine sundular. Tüm yarışmacıların sahne alması tamamladıktan ve 8. Aşık Mahzuni Beste yarışması ödüllerinin açıklanmasından önce Aşık Sabahat Akkiraz sahne alarak birbirinden güzel türkülerini salonu dolduran ve televizyonu başında izleyenler için seslendirdi. Akkiraz’ın sunduğu müzik ziyafetinin ardından yarışma sonuçlarının açıklanmasına geçildi. En iyi ses dalında ' Mektebi İrfan ' adlı eseri ile mansiyon ödülünü Fadime Erki kazandı. Mansiyon bağlama dalında gösterdiği başarılı performans ile Olgaç Yurtsever ödüle layık görüldü. 3.ncülük ödülünü  Barış Güvercinim adlı eseri ile Garip Kutlutürk kazandı. 2.ncilik ödülünü ise Ali Delice ‘Eksilmeyiz Çoğalırız Biz’ adlı eseri ile kazandı. 8. Aşık Mahzuni Beste yarışmasının jürisi, yarışmanın birincisi olarak Başak Kalyon’un ‘Seyran Eyledim’ adlı eserini seçti. Yarışmanın birincisi plaketini ve ödülünü Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur'un elinden aldı. Başkan Batur ayrıca birbirinden değerli sanatçı ve akademisyenlerden oluşan jüriye, 8. Aşık Mahzuni Beste yarışmasına verdikleri desteklerden dolayı plaket verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.