8 Bin "İyilik Meleği" Koşamayanlar İçin Koştu

8 Bin "İyilik Meleği" Koşamayanlar İçin Koştu

Dünyanın en büyük spor etkinliklerinden biri olan "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağına ev sahipliği yapan İzmir, tarihi bir gün yaşadı. Omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalara kaynak yaratmak için düzenlenen koşuya, 8 bin iyiliksever İz

Dünyanın dört bir yanında omurilik felcine yönelik araştırmaları desteklemek amacıyla düzenlenen "Wings for Life World Run"ın Türkiye ayağı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla İzmir'de yapıldı. 33 ülkede 34 farklı kentte aynı anda başlayan yarışın İzmir'deki startı Alsancak Gündoğdu Meydanı'ndan verildi. Dünya genelinde 100 binden fazla koşucunun katıldığı yarışta İzmir, 8 bin katılımcıyla Viyana'dan sonra dünyada ikinci sırada yer aldı. Toplumun her kesiminden insanın katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan koşuda start alan atletler arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da vardı. Başkan Kocaoğlu, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş'ın tekerlekli sandalyesini iterek, 4. km'ye kadar yarışı sürdürdü.

İzmir'den dünyaya anlamlı mesaj

8 bin İzmirli, omurilik zedelenmeleri için tedavi yöntemleri geliştirebilmek, yatağa ve tekerlekli sandalyeye bağımlı yaşayan milyonlarca insana umut ışığı olabilmek amacıyla bilimsel araştırmalara kaynak sunan "Wings for Life Vakfı"na bağış yaparak bu anlamlı organizasyona katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları ve itfaiyecileri de koşuya katılanlar arasındaydı. Kentteki spor kulüplerinin de yoğun katılım gösterdiği koşuda bir de dünya rekoru kırıldı. Sports International İzmir, 798 sporcusuyla “en kalabalık grup katılımı” alanında rekorun sahibi oldu. Dünyanın bir çok  ülkesinden koşucunun da İzmir'e gelerek organizasyona katılması dikkat çekti. İzmir'deki coşkulu katılım Gündoğdu Meydanı ve güzergah üzerinden yapılan canlı yayınlarla tüm dünyaya yansıtıldı.

Bitiş çizgisi olmayan yarış

İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda saat 14.00’de verilen startın ardından katılımcılar, üzerlerinde taşıdıkları sinyal verici cihazlarla birlikte Karşıyaka ve Çiğli istikametine doğru koşmaya başladı. Koşunun başlamasından bir süre sonra ünlü rallici Yağız Avcı'nın kullandığı sensörlerle donatılmış yakalama aracı yola çıktı. Belli aralıklarla hızını artıran araca yakalanan koşucular için yarış o andan itibaren son buldu. Varış çizgisi olmayan koşuda araca en son yakalanan koşucu ise yarışın galibi ilan edildi. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen yarışa tüm koşucular, oluşturulan fon hesabına 50 TL bağış yaparak katıldılar.

Türkiye’yi İzmir’in temsil ettiği Wing For Life’ın bu yılki koşuşu, eşzamanlı olarak, ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Birleşik Arap Emirlikleri, Brezilya, İngiltere, Danimarka, Fransa, Güney Afrika Cumhuriyeti, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Hırvatistan, Japonya, Kanada, Meksika, Norveç, Peru, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, Slovenya, Tayvan, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya ve Şili'de yapıldı.

s408891

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.