8 BİN LİRA TAZMİNAT ALDI, GERİ FAİZİYLE ÖDEDİ

8 BİN LİRA TAZMİNAT ALDI, GERİ FAİZİYLE ÖDEDİ

Ameliyat sırasında ensesinde iğne unutan doktorlardan tazminat kazanan Salih Aktaş, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından aldığı parayı faiziyle geri ödemek zorunda kaldı. Aktaş 6 yıl sonra başında olan iğne için yeniden dava açtı.

İzmir'de ense kısmında iğne unutan doktorlardan tazminat kazanan Salih Aktaş, Yargıtay'ın kararı bozmasının ardından aldığı parayı faiziyle geri ödemek zorunda kaldı. Gaziemir Belediyesi'nde çalışan Aktaş'ın maaşının 4'de 1'ine icra dairesi haciz işlemi yaptı. 

igne.jpg

İzmir'in Gaziemir ilçesinde yaşayan 35 yaşındaki Salih Aktaş'a, baş ağrısı şikayetiyle 8 yıl önce gittiği hastanede damar tıkanıklığı teşhisi konuldu ve ameliyat yapılmasına karar verildi. 

25 Nisan 2007'de yapılan ameliyat sırasında Aktaş'ın ense bölgesinde, cerrahi müdahalede kullanılan iğnelerin unutulduğu ortaya çıkınca 1 çocuk babası Aktaş, doktorlara dava açtı ve 8 bin lira tazminat kazandı. 

Ancak temyiz sürecinin ardından Yargıtay, devlet memuru olan doktorlara dava açılamayacağı gerekçesiyle kararı bozdu. Bunun üzerine Aktaş, aldığı tazminatın faiziyle 20 bin liraya ulaşan borçla karşı karşıya kaldı. Belediye çalışanı Aktaş'ın maaşının 4'de 1'ine icra dairesi haciz işlemi yaptı.

Yıllardın maaşından önce aldığı sonra geri ödemek zorunda kaldığı davanın borcunun ödeyen Salih Aktaş, tam 6 yıl sonra hala başında olan iğne için yeniden hukuk savaşı başlattı. Aktaş, avukatı aracılığıyla İzmir Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurarak, mahkemeden başında bulunan ve açacağı davanın tek delili olan iğnenin tespit edilmesini istedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.