8 Bin Şirket İnceleme Altına Alındı

8 Bin Şirket İnceleme Altına Alındı

OHAL sürecinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile kapatılan şirketler dışında 8 bin şirket daha inceleme altına alındı.

Hükümet tarafından çıkarılan KHK ile kapatılan cemaat şirketlerinin dışında 8 bin şirketin daha incelenmesine karar verildi.

Bahsi geçen 8 bin şirkete kayyum atanması, mali denetim ve kapatma gibi 3 seçenekten birinin uygulanacağı düşünülüyor. Bu üç uygulama sadece darbe girişimine destek veren şirketlere uygulanacak. Konuyla ilgili olarak konuşan bir bakan açıklama yaparak cemaate yakın olarak belirlediği şirketlerin sayısının 8 bine yakın olduğunu ifade etti. 

O bakanın diğer ifadeleri:

Ciddi miktarda mal varlıkları olduğunu düşünüyoruz. Ne kadarını kaçırdılar bilmiyoruz. Çünkü bunlarla ilgili süreç, 17-25 Aralık sürecinden sonra başladı. 2014’ten sonra mal varlıklarını yurt dışına kaçıranlar oldu.
Ekonomik dengeler de göz önünde bulundurularak, darbe soruşturması kapsamında direkt bağ kurulması dışında kapatma yapılmayacak. Mali denetim, el koyma, kayyuma devir, denetim, kapatma gibi önlemleri gerektiğinde aşama aşama uygulayacağız. 


Ayıklama yaparken çok dikkat edeceğiz. Kurunun yanında yaş yanmasın diye çok hassas yaklaşıyoruz. Özenli davranıyoruz. Aksi halde yeni mağduriyetler olur ve yapılan mücadeleyi sulandırır. MİT ve emniyetten gelen raporlara bakacağız. 17-25 Aralık’tan sonra bunların bankalarıyla çalışanlar, yardım derneklerine bağış yapanlar, çocuklarını hala bunların okullarına gönderenler, gidip adliye önlerinde protestolara katılanlar hepsi saptanacak. Doğru kriterlerle incelendiğinde kimin kim olduğu çok kolay ortaya çıkar. Referanslarını izlerseniz bulursunuz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.