8. ETİK Kongresi düzenlendi

8. ETİK Kongresi düzenlendi

Türkiye Muhasebe Odaları Birliği TÜRMOB’un bu yıl sekizincisini düzenlediği Etik Kongresi online olarak gerçekleştirildi.

3.000’nin üzerinde muhasebe meslek mensubunun izlediği faaliyette DEÜ İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağnur Balsarı, EGİAD Genel Sekreteri ve Muhasebe Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Fatih Dalkılıç ve Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Seçil Sigalı konuşmacı olarak yer aldılar. Prof. Dr. Balsarı konuşmasında muhasebecilerin öncelikle kamuya karşı sorumlu olduklarını hatırlatarak ve kamu tanımının aslında canlı ve cansız varlıkları dolayısıyla çevreyi de ilgilendirdiğini; muhasebecilerin çevre konularında da etik bakımdan sorumlulukları olduğunu vurguladı.

fcd88eb4-9463-d314-3802-9a05fcc5e6d8.jpeg

Prof. Dr. Dalkılıç bu ve benzeri kongrelerde kadın konuşmacıların çokça yer almasına ve akademik olarak mesleğe büyük katkılar koymasına rağmen meslek odaları yönetiminde kadın üyelerin görece az olduğunu vurgulayarak bu konuda atılacak adımların etik ve fırsat eşitliği bakış açısıyla da çok önemli olduğunu belirtti. Finansal Raporların içeriğinin günümüzde değişen iş yapma biçimleri ile paralel olarak değiştiğini ve şirketlerin sürdürülebilirlik yolculuğunda entegre raporların artık vazgeçilmez bir araç olduğu mesajını veren Prof. Dr. Dalkılıç raporlama sistemi iyi dizayn edilmeyen bir şirketin varlığını sürdürmesi tehdit altındadır dedi. Doç. Dr. Sigalı da Etik değerlerin evrensel olduğunu vurgulayarak bu yönde yapılan son akademik çalışmaların detaylarını paylaştı.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.