8 Eylül 2017 gündemden haberler

8 Eylül 2017 gündemden haberler

8 Eylül 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         08.09.2017

 

DOLAR-USD: 3.4080

AVRO-EURO: 4.1015

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4710

ALTIN-GOLD: 147.7000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: SIFIRDAN YENİLENMESİ 15 YIL

Başbakan Yıldırım, ''Türkiye genelinde birinci derecede deprem riski altında bulunan bölgelerdeki bina sayısı 7,5 milyon. İstanbul'un yarısından bahsediyoruz en az. Dolayısıyla bunların her şeyiniz olsa bile sıfırdan yenilenmesi, hiçbir sorununuz olmasa dahi 15 yıl'' dedi.

 

ŞORTLU KADINA SALDIRI DAVASINDA KARAR

Çekmeköy'de belediye otobüsünde hemşire Ayşegül Terzi'ye şort giydiği için saldıran sanığa, 3 yıl 10 ay hapis cezası verildi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU'DAN SİHA'LARI ELEŞTİREN CHP'Lİ TANRIKULU'NA TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun silahlı İHA'lara ilişkin sözlerine tepki gösterdi. Soylu, "Ana muhalefet partisinin bu milletvekilini acilen çağırıp ağzının payını vermesi lazım" diye konuştu.

 

CHP 94 YAŞINDA

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk'ün önderliğinde 9 Eylül 1923'te siyasi faaliyetlerine başlayan CHP, 94. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanıyor.

 

KILIÇDAROĞLU: “MEB'İ FETÖ'YE BİZ Mİ TESLİM ETTİK”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Eğitim Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, "Okulların ve öğrencilerin hangi noktaya geldiğini dillendirdiğimizde, bize 'Siz, terör örgütüyle aynı dili konuşuyorsunuz' diyorlar. Sanki Milli Eğitim Bakanlığı'nı FETÖ terör örgütüne biz teslim etmişiz gibi. Milli Eğitim Bakanlığı, daha düne kadar FETÖ terör örgütünün elindeydi. Okullar, bir siyasal partiye militan yetiştirme yeri değildir" dedi.

 

MHP'Lİ ADAN: BU HABER, ÇÜRÜMÜŞ BİR ZİHNİN ÜRÜNÜDÜR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Lideri Bahçeli'nin 2019 seçiminde "başkan yardımcısı" olarak gösterileceği iddiasına tepki göstererek, "Bu haber, kirli bir paçavranın dağılan parçalarına yazılmış olsa bile onu dahi kirletebilecek kadar çürümüş bir zihnin ürünüdür" dedi.

 

HDP'LİLERİN VEKİLLİKLERİNİN DÜŞÜRÜLMESİ KARARI KESİNLEŞTİ

Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ile Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk'ün milletvekilliklerinin düşürülmesine ilişkin TBMM Genel Kurulu'nda alınan kararın iptal istemini oy birliğiyle reddetti.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

EMİNE ERDOĞAN ARAKANLI MÜSLÜMANLARA YARDIM DAĞITTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyet, Arakanlı sığınmacıların Bangladeş'te barındıkları Kutupalong Kampı'nı ziyaret ederek yardım dağıttı.

 

MACRON'DAN 'TÜRKİYE ÖNEMLİ ORTAK' AÇIKLAMASI

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Türkiye ve AB arasında bir çatlağın oluşmasını arzu etmediğini belirterek, "Türkiye, özellikle göçmen krizi ve terör tehdidine karşı önemli bir ortak." dedi.

 

 

DE MİSTURA: SURİYE MUHALEFETİ SAVAŞI KAZANMADIĞININ FARKINA VARMALI

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan De Mistura, Suriye muhalefetinin Devlet Başkanı Beşar Esad'a karşı savaşı hiçbir zaman kazanmadıkları gerçeğinin farkına varması gerektiğini söyledi.

 

AVRUPA MB FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Eylül toplantısında faiz oranlarını değiştirmedi, varlık alım programını 60 milyar euro'da tuttu.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ABD'DE ZAFER ÇAĞLAYAN'A DAVA AÇILDI

ABD'de, eski bakan Zafer Çağlayan, Halk Bankası eski Genel Müdürü Süleyman Aslan ve iki isim için daha açılan dava açılması sonrası Zarrab davasında yargılanan sanık sayısı dokuza çıktı.

 

TÜRKİYE VARLIK FONU BAŞKANI BOSTAN GÖREVDEN ALINDI

Bloomberg HT'nin konuya yakın kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Türkiye Varlık Fonu (TVF) Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı. Bostan'ın yerine vekaleten Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ atandı.

 

KAZALARDA FİRMA İSMİ AÇIK AÇIK VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, trafik kazalarına ilişkin açıklamalarında yeni bir uygulama başlattı. Buna göre ölümlü kazaya karışan firmanın ismine emniyet açıklamasında da yer verilecek.

 

ZİRAAT BANKASI UT BANK'IN YARISINI SATIN ALIYOR

Bakanlıkta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Özbekistan Başbakan Yardımcısı Cemşit Kuçkarov, Özbek UT Bank'ın yarısının Ziraat Bankası'na satılacağını açıkladı.

 

İSTANBUL’DA TAKSİ VE DOLMUŞ TAKSİ ÜCRETLERİNE YÜZDE 15 ZAM

İstanbul’da taksi ve taksi-dolmuş ücretlerine yüzde 15 oranında zam geldi. Taksimetre açılış ücreti 4 lira olurken, kısa mesafe ücreti 10 liraya yükseldi.

 

MÜHENDİSLERİMİZ DÜNYAYI ŞAŞIRTTI

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarında ilgi odağı olan Vestel’in patronu Ahmet Nazif Zorlu, “Mühendislerimiz dünyayı şaşırttı. Yabancılar bizi hayranlıkla izliyorlar. Gezegeni şaşırtmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

A MİLLİ ERKEK TAKIMIN RAKİBİ İSPANYA OLDU

A Milli Erkek Takımı, 2017 Avrupa Basketbol Şampiyonası D Grubu 5. ve son maçında Letonya'ya 89-79 yenilerek 4. sırada yer aldı ve son 16 turunda İspanya ile eşleşti.

 

İZMİR'DE 3 STAT İÇİN TEMEL ATMA HEYECANI

İzmir'de yapılacak Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temeli, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü olan 9 Eylül'de Başbakan Binali Yıldırım tarafından atılacak.

 

WANAMAKER RESMEN FENERBAHÇE'DE

Fenerbahçe Doğuş, skorer gard Brad Wanamaker'ı Darüşşafaka'dan transfer etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.