8 Haziran 2017 Türkiye gündemi

8 Haziran 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan başlıklar...

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   08.06.2017

 

DOLAR-USD: 3.5530

AVRO-EURO: 3.9910

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.5940

ALTIN-GOLD: 147.2000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: FETÖ'NÜN KÖKÜNÜ TEMİZLEYENE KADAR BİZE DURMAK YOK

Başbakan Yıldırım, "İçindeki militanlarını robotlaştırarak birer hain olarak yetiştiren FETÖ terör örgütüyle mücadelemiz sürüyor. Kökünü temizleyene kadar bize bir dakika, bir saniye durmak yok." dedi.

 

AB BAKANI ÇELİK: SINIRA TEL ÖRGÜSÜ ÇEKEREK MEDENİ OLAMAZSINIZ

AB ülkelerine mülteciler konusundaki tavırları nedeniyle tepki gösteren AB Bakanı Ömer Çelik, "Sınırlara tel örgüler çekerek medeni olamazsınız" dedi.

 

'DARBEYİ FETÖ YAPMIŞTIR'

FETÖ'nün darbe girişimi çatı davasında, askeri birliklere darbe emrini içeren mesajlar gönderen sanık Kardal, mahkeme başkanının "Darbeyi kimin yaptığını düşünüyorsun?" sorusuna, "FETÖ yapmıştır." yanıtını verdi.

 

POLİTİKA    

 

KATAR TEZKERESİ TBMM GENEL KURULU'NDA KABUL EDİLDİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, bazı Arap ülkeleriyle diplomatik kriz yaşayan Katar'a Türk askerinin konuşlanmasının önünü açacak kanun tasarısı kabul edildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN, KILIÇDAROĞLU’NA RABİA ELEŞTİRİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Rabia işareti'ni, "terör örgütü işareti" olarak nitelendiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert sözlerle eleştirdi. Rabia işaretinin tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek millet anlamına geldiğini belirten Erdoğan, "Sen bunlardan mı rahatsız oldun?" dedi.

 

'KILIÇDAROĞLU TEVEKKÜL KERMAN'LA NEDEN GÖRÜŞTÜ?'

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, "CHP lideri Kılıçdaroğlu, Müslüman Kardeşlerin terör örgütü olduğunu iddia ediyorsa, geçtiğimiz yıl temmuz ayında Tevekkül Kerman'la neden görüştü? Bu tutarsızlığını ne şekilde açıklıyor?" dedi.

 

CHP'DEN KATAR AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Katar krizi konusunda iktidarın tutumunu eleştirdi. Burdur'da konuşan Kılıçdaroğlu, "Arap dünyasındaki devletlerin arasında taraf olmamalıyız" dedi.

 

DÜNYA   

 

İRAN'DA ÇİFTE SALDIRI: 12 ÖLÜ, 39 YARALI

İran'da parlamento binası ile Humeyni Türbesi önünde eş zamanlı saldırı yapıldı. Tahran'daki eş zamanlı saldırılarda12 kişi öldü, 39 kişi yaralandı. Üçüncü terör saldırısı ise önlendi. Parlamento'daki rehine krizi sona erdi, 4 terörist öldürüldü.

 

'SALDIRININ ARKASINDA SUUDİ ARABİSTAN VAR'

İran'ın başkenti Tahran'daki terör saldırısının ardından İran'dan çok sert bir açıklama geldi. İran Devrim Muhafızları, "Tahran'da olanlar için intikam alacağız. Saldırının arkasında Suudi Arabistan vardır" açıklamasında bulundu.

 

ALMANYA'DAN 'İNCİRLİK'TEN ÇEKİLME' KARARI

Alman Bakanlar Kurulu’nun, İncirlik Üssü’nde görev yapan askerleri geri çekmeyi kararlaştırdığı bildirildi. Alman birliğinin, Ürdün’e konuşlandırılacağı kaydedildi.

 

KUZEY IRAK'TAKİ BAĞIMSIZLIK REFERANDUMU 25 EYLÜL'DE YAPILACAK

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bağımsızlık referandumu için tarih belirledi. Kuzey Irak'ta bağımsızlık referandumunun 25 Eylül'de yapılması planlanıyor.

 

EKONOMİ  

 

EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAMDAN ÖNCE ÖDENECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emeklilere bayramdan önce ödeme yapılacağını duyurdu.

 

MÜSİAD’DAN ÜRETİMİ BESLEYEN FAİZSİZ MODEL

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, kâr odaklı ve üretimi besleyen faizsiz çözümlerin oluşturulması için çalışma yaptıklarını belirterek, “Önümüzdeki süreçte yeni bir alternatif model ortaya koyacağız” dedi. 

 

ÇOCUKLARA ENERJİYİ  'ALİ' ÖĞRETECEK

Enerji Bakanlığı çocuklar için Enerji Dergisi çıkardı. Ali ve 'Volt' isimli robotu, çocuklara enerjiyi öğretecek. Ali ve Volt'un maceralarında kömürden nükleere kadar enerji konuları işlenecek.

 

BOĞAZ'DA TIR VE KAMYONLARA ARABALI VAPUR YASAĞI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni düzenlemeyle ağır tonajlı araçların arabalı vapurları kullanamayacağını açıkladı. TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanması yasaklandı.

 

VODAFONE VE HUAWEİ "TECHCİTY2.0" PROJESİNİ BAŞLATTI

Vodafone Türkiye ve Huawei, dünyanın önemli başkentlerinin teknolojik altyapısını dönüştürmek amacıyla başlatılan "TechCity" (Teknoloji Şehri) projesinin ikinci aşaması için iş birliği anlaşması imzaladı.

 

AKKÖK HOLDİNG DEV YATIRIMLA UÇUŞA GEÇİYOR

Geçen yıl 700 milyon lira yatırım yapan Akkök Holding bu yıl rakamı 1.2 milyar liraya çıkarmayı planlıyor. Akkök Holding şirketi DowAksa, rüzgâr türbini devi Vestas’la 300 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

 

MAVİ'NİN HALKA ARZINDA TALEP TOPLAMA 8-9 HAZİRAN'DA

Mavi'den yapılan açıklamaya göre, pay başına fiyat aralığı 43,00 - 51,60 lira olarak belirlendi. Mavi Giyim'in halka arzında talep toplama süreci 8 Haziran Perşembe başlayacak ve 9 Haziran Cuma ise sona erecek.

 

SPOR  

 

BEŞİKTAŞ CANER ERKİN'İ KAP'A BİLDİRDİ

Beşiktaş Kulübü, geçen sezon Inter'den kiraladığı Caner Erkin'in bonservisini almak için Inter kulübüyle anlaştığını açıkladı. Siyah beyazlı ekip ayrıca Rhodolfo'nun transferi için Flamengo ile görüşmelere başlandığını da KAP'a bildirdi.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.