8 Kasım 2017 Türkiye gündemi

8 Kasım 2017 Türkiye gündemi

8 Kasım 2017 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         08.11.2017

 

DOLAR-USD: 3.8740

AVRO-EURO: 4.4860

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.0850

ALTIN-GOLD: 158.8000

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ABD İLE VİZE KRİZİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD'ye hareketi öncesinde konuşan Başbakan Yıldırım, ABD'nin vize başvurularını sınırlı da olsa kabul etmesini "önemli" bir gelişme olarak nitelendirdi. Yıldırım, çocuklarının Malta'da off-shore şirket kurduğu iddialarına da değindi, "Gizli saklı bir şey yok, her türlü soruşturma yapılabilir" dedi.

 

BAKAN: HİÇ KİMSEYİ İSTEMEDİĞİ BİR BÖLÜME GÖNDERMEYECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Hiç kimseyi istemediği bir bölüme göndermeyeceğiz dememize rağmen yine basında, önemli olan tepki oluşturmak, 'Çocuklarımızı zorla imam hatibe göndereceksiniz, meslek lisesine göndereceksiniz.' deniyor. Böyle bir şey yok. Eğitim bölgelerinde, o bölgede olan öğrencilerin hepsini alacak kadar birimler oluşturacağız" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN FETÖ TEPKİSİ: HEPSİNİ BİLEREK YAPTINIZ

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ ile mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu: Hepsini bilerek yaptınız. Arabanızı sattınız, dairenizi sattınız, yatırdınız. Kusura bakmayın. Atı alan Üsküdar'ı geçti. Bunların hepsi biliniyor. Akıllı olanlar Türkiye'yi terk etti, gitti. Aklı yetmeyenler tuzağa düştü.

 

BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINA KAFAOĞLU SEÇİLDİ

Ahmet Edip Uğur'un istifasıyla boşalan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti adayı Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu seçildi.

 

KILIÇDAROĞLU'NDAN ERKEN SEÇİM İÇİN YENİ TEKLİF

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Liseye girişte getirilen yeni sistemle ilgili eleştirilerini dile getiren Kılıçdaroğlu, erken seçim ile ilgili teklifini revize ederek "Teklifimi yumuşatıyorum, gel istifa eden belediyeler için seçim yapalım" dedi.

 

CHP'Lİ ENİS BERBEROĞLU'NUN DOSYASI İSTİNAF MAHKEMESİNE İADE EDİLDİ

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen 25 yıllık hapis cezasına ilişkin İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi'nin bozma kararını usul ve yasaya aykırı bularak, dosyayı iade etti. 

 

BAHÇELİ: PKK'NIN ELİNDE ABD YAPIMI AĞIR SİLAHLARIN NE İŞİ VAR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "ABD, madem terörizmi tehdit görmektedir, Şemdinli'de vatan evlatlarımızı şehit eden canilerin kullandığı silahların ABD menşeli çıkmasını nasıl izah edecektir? PKK'nın elinde ABD yapımı ağır silahların ne işi var?" dedi.

 

HDP'Lİ KEMALBAY: VERGİNİN KUTSAL OLDUĞUNU ANLATARAK, VERGİ CENNETLERİNDE SERMAYELERİNİ KATLIYORLAR

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada "Tüm ülkelerin iktidarları halka vergi vermenin ne kadar kutsal olduğunu anlatarak nutuk çekerken, kendileri vergi cennetlerinde sermayelerini katlıyor" dedi.

 

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

RUSYA: SURİYE KONFERANSI’NI ERTELEMEDİK

Rusya, Türkiye’den yapılan açıklamaya rağmen Suriye’deki taraflarla yapılması planlanan konferansın ertelenmediğini, çünkü bir tarihin belirlenmiş olmadığını açıkladı.

 

BARZANİ FATURAYI ABD'YE KESTİ

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nin eski lideri Mesut Barzani, referandum sonrası Irak ordusunun müdahalesiyle ilgili "ABD'nin sessiz kalmasına şok olduk. İlişkileri revize edeceğiz" dedi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

HÜKÜMETTEN İLK ADIM: İNTERNET SATIŞINA DENETİM

Hürriyet’in ‘Ses Ver’ kampanyasıyla gündeme getirdiği kontrolsüz bireysel silahlanmada, internet ayağı için hükümetten ilk adım atıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet üzerinden satışları denetim altına alacak bir yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

 

STAR RAFİNERİ CARİ AÇIĞI 1.5 MİLYAR $ AZALTACAK

İzmir Aliağa’da inşa edilen STAR Rafinerisi’nin % 96.4’ü tamamlandı. Genel Müdür İlter, Eylül 2018’de faaliyete geçecek rafinerinin cari açığın kapanmasına 1.5 milyar $’lık katkı sağlayacağını belirtti.

 

MİGROS UCUZ ET SATIŞINA BAŞLADI

Gazetelere verdiği ilan ile Migros da ucuz et satışına girdi. Tıpkı Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) belirlediği fiyatlara göre kıymanın kilosunu 29 TL'den kuşbaşının ise 31 TL'den satışa sunulacağını duyurdu.

 

SABANCI HOLDİNG'İN NET KARI 3. ÇEYREKTE YÜZDE 64 ARTTI

Sabancı Holding'in konsolide ana ortaklık net karı, 2017'nin üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 64 artarak 881 milyon lira oldu.

 

DOĞUŞ OTOMOTİV DOĞUŞ HOLDİNG İLE BİRLEŞİYOR

Doğuş Otomotiv'in yüzde 30 payına sahip Doğuş Araştırma Geliştirme ve Müşavirlik Hizmetleri A.Ş., Doğuş Holding ile birleşme kararı aldı.

 

İHLAS HOLDİNG İLE PETRO CHİNA EL SIKIŞTI

İhlas Holding, Çin milli petrol şirketinin alt kuruluşu ve yüzde 100 iştiraki Great Wall Drilling Company ile ortaklık anlaşması imzaladı.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

DARÜŞŞAFAKA 85-77 MORABANC ANDORRA

Darüşşafaka Basketbol Takımı, ULEB Avrupa Kupası A Grubu beşinci maçında Andorra'nın MoraBanc Andorra ekibini 85-77 yendi.

 

BEŞİKTAŞ SJ 83-61 ARİS

Beşiktaş Sompo Japan, FIBA Şampiyonlar Ligi 5'inci maçında konuk ettiği Yunanistan'ın Aris takımını 83-61 mağlup etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.