8 Mart 2018 Türkiye gündemi

8 Mart 2018 Türkiye gündemi

8 Mart 2018 Türkiye gündeminden kısa kısa haberler...

 

Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                                                                         08.03.2018

 

DOLAR-USD: 3.8000

AVRO-EURO: 4.7175

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 5.2780

ALTIN-GOLD: 162.5000

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: BİZ İŞGALCİ DEĞİLİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin harekâtıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye'nin orada işgalci olmadığını ifade etti.

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN 6. FİLO AÇIKLAMASI: KIŞKIRTICI FAALİYETLER KARŞILIĞINI GÖRECEKTİR

Kıbrıs'ın güneyinde Rum sondajına 6. filo koruması iddiasıyla ilgili konuşan Başbakan Yıldırım "Emrivakilerle yapılacak benzeri kışkırtıcı faaliyetler karşılığını uygun şekilde görecektir" diye konuştu. Yunanistan'da Türk bayrağının yakılmasına da tepki gösteren Yıldırım, "Bunun kabul edilebilir yanı yoktur. Bu ve buna benzer densizlikleri yapanları muhatap bile almıyoruz" dedi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

HAYATİ YAZICI: AK PARTİ KONGRESİ SONBAHARA KALMAYABİLİR

NTV'ye konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, ittifak tartışmalarına değindi. "Saadet Partisi'ni dışlamamız söz konusu değil" diyen Yazıcı, siyasilerin ülke gerçeklerini görmesi gerektiğini belirtti ve ekledi: Görmeyen varsa yalvaracak halimiz yok. Yazıcı, AK Parti kongresinin sonbahardan önce yapılabileceğine de işaret etti.

 

KILIÇDAROĞLU: ‘HANGİ ULUSLARARASI ŞİRKETLERLE ANLAŞMA YAPTIN?’

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında MESAM'a kayyum atanması ile ilgili "kanunu takmıyor" ifadesini kullandı. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda ise Erdoğan'a "hangi uluslararası şirketlerle anlaştın" diye seslendi.

 

MHP'Lİ YALÇIN'DAN İTTİFAK AÇIKLAMASI

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Cumhur ittifakında sadece AK Parti ve MHP olacak. Diğer partiler büyük olasılıkla AK Parti listesinden seçime girecek" dedi. Yalçın, erken seçimi ülke menfaatine uygun bulmadıklarını belirtti.

 

HDP'Lİ ÜÇ VEKİL HAKKINDA FEZLEKE DÜZENLENDİ

Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle HDP Milletvekilleri Geveri, Ertan ve Botan hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan fezleke düzenlenerek Adalet Bakanlığına gönderildi.

 

HDP'Lİ BİLGEN: ŞU ANDA GÜNDEMİMİZDE İTTİFAK YOK

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, "Şu anda gündemimizde ittifak yok, kendi adayımızla seçim yarışına gireceğiz ve üzerimizdeki baskıların herkesi şaşırtacak ciddi bir patlamaya neden olacağını göstereceğiz" dedi.

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

AB İLE VİZE MÜZAKERELERİNDE 'BÜYÜK İLERLEME'

AB'nin Türk vatandaşlarına vize serbestisi konusunda Ankara'nın sunduğu önerileri olumlu değerlendirdiği, üç noktada iyileştirme isteyeceği bildirildi. Konunun gelecek yılki AP seçimleri öncesinde çözülmesi hedefleniyor.

 

 

PUTİN: RUSYA, İRAN VE TÜRKİYE’NİN SURİYE’YE YÖNELİK ANLAŞMALARI İŞE YARIYOR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya, Türkiye ve İran arasında, Suriye konusunda varılan anlaşmaların işe yaradığını söyledi. "Suriye konusunda kendi yolumuzdan gittik" diyen Putin dünyada olası bir yeni nükleer çatışmayı da 'küresel bir felaket' olarak nitelendirdi.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

TCMB FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEDİ

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Mart toplantısında beklendiği gibi faizleri değiştirmedi. Politika faizi yüzde 8'de, faiz koridorunun alt ve üst bandı sırasıyla yüzde 7,25 ve yüzde 9,25 düzeyinde, GLP borç verme faiz oranı da yüzde 12,75'te tutuldu. 

 

MOODY’S, TÜRKİYE'NİN NOTUNU DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "Ba1"den "Ba2"ye düşürdü, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

 

BAKAN ZEYBEKCİ: TÜRKİYE LOBİ FAALİYETİ İÇİN 3 ŞİRKETLE GÖRÜŞÜYOR

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Bloomberg'e Salı günü Ankara'da yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı'nın lobi faaliyeti için üç şirket ile görüştüğünü belirtti. 

 

YABANCI ORTAK GELİYOR

Financial Times'ın haberine göre, Nusr-Et, Coya, Zuma ve Roka gibi restoranların sahibi D.ream Grubu, azınlık hisselerinin satışı için Singapurlu ve İngiliz şirketlerle görüşülüyor. Ortaklar gelirse şirketin değerinin 1.5 milyar dolar civarında olması bekleniyor.

 

KANADALI MADENCİLİK FİRMASINDAN TÜRKİYE’DE YATIRIM KARARI

Kanadalı Centerra Gold firması, Kayseri`nin Develi ilçesinde altın çıkarmak için 210 milyon dolarlık yatırım yapma kararı aldı.

 

KİĞILI, YURT DIŞINDA MAĞAZALAŞACAK

Kiğılı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Türkiye yatırımlarının artık sona yaklaştığını, yılda en fazla 5 mağaza açacaklarını söyledi.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

BOURGES BASKET 66-85 YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ

Kadınlar Euroleague’de çeyrek final ikinci maçında Yakın Doğu Üniversitesi deplasmanda Fransa'nın Bourges Basket takımını 85-66 yenerek seride 2-0 öne geçti ve adını son 4'e yazdırdı.

 

SPAR CİTYLİFT GİRONA 67-72 GALATASARAY

Kadınlar EuroCup’ta ki temsilcimiz Galatasaray, ilk maçta İstanbul'da 65-62 mağlup olduğu İspanyol rakibi Girona'yı deplasmanda 72-67 mağlup ederek yarı finale yükseldi. 

 

FENERBAHÇE 72-78 SOPRON BASKET

Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi Çeyrek Final serisi ikinci maçında konuk ettiği Macaristan temsilcisi Sopron Basket’e 72-78 mağlup oldu. Bu sonuçla seride durum 1-1’e geldi.

 

MEDİ BAYREUTH 81-76 BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN

Beşiktaş Sompo Japan Basketbol Takımı, FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Alman ekibi Medi Bayreuth’a 81-76 yenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.