8 Şubat 2017 Türkiye gündemi

8 Şubat 2017 Türkiye gündemi

İşte gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: Açıklama: logo[1]

 

TÜRKİYE GÜNDEMİ  08.02.2017

 

DOLAR-USD: 3.7455

AVRO-EURO: 3.9995

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6420

ALTIN-GOLD: 148.2500

 

 

TSK'DAN FIRAT KALKANI AÇIKLAMASI

Suriye'nin kuzeyindeki 203 DAEŞ hedefi ateş altına alınırken, çatışma ve harekâtlarda 21 terörist etkisiz hale getirildi.

 

KHK İLE YENİ İHRAÇLAR: 4 BİN 464 KAMU GÖREVLİSİ İŞTEN ATILDI

Olağanüstü hâl (OHAL) kapsamında çıkarılan ve Resmi Gazete'de yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4 bin 464 kamu görevlisi ihraç edildi. Söz konusu KHK ile yükseköğretim kurumlarından 330 akademisyen, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 2 bin 585, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi, TRT'den 80 kişi görevden alındı.

 

"İSTANBUL İÇİN BÜYÜK DEPREM SÜRPRİZ DEĞİL

Kandilli Rasathanesi Prof. Özener, İstanbul'da büyük depremin sürpriz olmadığını söyledi. Çanakkale'nin İstanbul'daki depremle ilişkisine yönelik soruya Özener, "Bağlantılı, bağlantısız demeyelim. Hiçbir deprem olmasa bile şu anda, 10 saniye sonra İstanbul'da 7'lik bir deprem olabilir, olmayabilir de" yanıtını verdi.

 

POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        

 

BAŞBAKAN YILDIRIM: “ALLAH CHP'Yİ ISLAH ETSİN”

Anayasa teklifini dair konuşan Başbakan Binali Yıldırım "PKK 'hayır', FETÖ 'hayır' dediği için biz bu değişikliğe 'evet' diyoruz dedik. Biz cevabı muhataplarından beklerken cevap CHP'den geldi. Bu anayasa değişikliğinin müsebbibi CHP'dir. Allah CHP'yi ıslah etsin" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU: REFERANDUMDA DEMOKRASİ OYLANACAK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliği referandumunun bir parti meselesi olmadığını vurgulayarak, "Referanduma gidip demokrasiyi oylayacağız. Ya tek adam rejimi ya demokrasi diyeceğiz" diye konuştu.

 

CHP'Lİ ÖZTRAK'TAN VARLIK FONU AÇIKLAMASI

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, "Kamu varlıklarını, kaynaklarını varlık fonuna devretmenin önünü açan Kanun Hükmünde Kararnameler, OHAL'in nasıl bir gereğidir? Anayasayı ihlal ederek yapılan bu düzenlemeler yok hükmündedir." dedi.

 

İDRİS BALUKEN: EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE 'HAYIR' DEMEK BİZİM HAKKIMIZDIR

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Milletvekili İdris Baluken, "Hakkımızda vereceğimiz oylarla ilgili bir takım tartışmalar yapılıyor. Bu konuda açık ve net konuşalım. Oy hakkı, söz hakkı gasp edilmiş bir parti olarak bu pakete en güçlü şekilde 'hayır' demek bizim hakkımızdır" dedi.

 

BAHÇELİ: TÜRKLÜĞÜN BEKASI İÇİN 'EVET' DİYECEĞİZ

MHP Genel Başkanı Bahçeli, MHP’nin anayasa değişiklik teklifine destek vermesini eleştiren çevrelere sert çıkarak, "Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında bir tercih hakkımız olursa kesinlikle ve istinasız Sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkes bilmelidir. Millet için, devlet için, Cumhuriyet için, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. " dedi.

 

 

DÜNYA                                                                                                                                                             ___         _____                   

 

PUTİN, TÜRK AKIMI'NI ONAYLADI

Rusya Devlet Başkanı Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

 

'ÇİPRAS, TÜRKİYE İLE GERİLİM İSTEMİYOR'

SYRIZA milletvekili Papadimoulis, "Çipras, ülkelerimiz, halklarımız ve yönetimlerimiz arasındaki gerilim kapanından kaçınmak istiyor. Türk yönetimiyle sıklıkla ve devamlı bir iletişim içinde" dedi.

 

ABD ADALET BAKANLIĞI TEKRAR VİZE YASAĞI İSTEDİ

ABD Adalet Bakanlığı, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülkeye vize yasağı getiren başkanlık kararnamesi hakkında San Francisco'daki Temyiz Mahkemesine bilgi notu vererek kararın yeniden uygulanmasını talep etti.

 

ESAD'DAN TRUMP AÇIKLAMASI

"ABD Başkanı Trump'ın önceliğinin IŞİD'le mücadele olması umut vaat edici ancak herhangi bir şey beklemek için erken" diyen Suriye Devlet Başkanı Esad, Moskova ve Washington'ın, İslami aşırıcılıkla mücadelede işbirliği yapmasının Suriye'deki terörizmle savaşta olumlu bir etki yaratacağını belirtti.

 

EKONOMİ                                                                                                                                                                       ___         ______

 

ERDOĞAN'DAN İŞ DÜNYASINA 'İSTİHDAM' ÇAĞRISI: GÜMBÜR GÜMBÜR ÇÖKERTECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi Şurası'nda konuştu. Şura'da önemli grupların patronlarına istihdam çağrısı yapan Erdoğan "Bu seferberlikle işsizliği gümbür gümbür çökerteceğiz" dedi. Erdoğan bu istihdam seferberliğinin Tüm Türkiye'de gerçekleşeceğini belirtti.

 

BAKAN AĞBAL'DAN OTOMOTİVDE VERGİ DÜZENLEMESİNE YEŞİL IŞIK

Maliye Bakanı Ağbal, vergi indirimleri konusunda otomotiv sektörüne de yeşil ışık yakarken, "Ekonomiye can katacak her düzenleme için karşılıklı oturur, konuşuruz" ifadesini kullandı. Varlık Fonu'yla ilgili denetim olmayacağı eleştirilerinin haksız olduğunu söyleyen Bakan Ağbal, şirketlerin yönetimine müdahale olmayacağını belirtti.

 

EŞDEĞER PARÇADA 'HOLOGRAM TAKİBİ' DÖNEMİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "TSE, belgelendirdiği her eşdeğer parçayı, belgelendirilen üreticiye hologram vererek ve 'hologram.tse.org.tr' adresinden kontrolünü sağlayarak kalitesiz ürün kullanımının önüne geçecek." dedi.

 

SİMİT SARAYI’NDAN COSTA COFFEE ATAĞI

Dünyanın 22 ülkesinde Simit Sarayı bayrağını dalgalandıran girişimci Türk iş adamı Abdullah Kavukcu, ünlü cafe zincirinin Sırbistan’daki 11 mağazasını alıyor.

 

SPOR                                                                                                                                                  ___         ______                

 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA EŞLEŞMELER BELLİ OLDU

Ziraat Türkiye Kupasında çeyrek final kura çekimi, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesislerinde yapıldı. Kura çekiminin ardından oluşan çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde: Kasımpaşa-Çaykur Rizespor, Sivasspor-Atiker Konyaspor, Medipol Başakşehir-Akhisar Belediyespor, Kayserispor – Fenerbahçe.

 

BEŞİKTAŞ İLE VODAFONE SPONSORLUĞU YENİLENDİ

Beşiktaş Kulübü, Vodafone ile forma ana sponsorluğunu 2 yıl daha uzattı. Beşiktaş'ın Vodafone ile yaptığı forma göğüs sponsorluğunun toplam değeri 5 yıl için 25 milyon dolara ulaştı.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.