8 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

8 Temmuz 2017 Türkiye gündemi

Gündemden kısa haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ   08.07.2017

 

DOLAR-USD: 3.6190

AVRO-EURO: 4.1290

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.6660

ALTIN-GOLD: 140.8500

 

 

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KIBRIS MÜZAKERELERİ AÇIKLAMASI

Başbakan Binali Yıldırım, sonuçsuz kalan Kıbrıs müzakereleri için "Rum tarafı çözüm için yapıcı bir tutum göstermedi" dedi. Yürüyüş için açıklama yapan Yıldırım, "Artık bu kabak tadı vermeye başladı, burada bitirmek lazım" dedi.

 

BAKAN BOZDAĞ AÇIKLADI: 50 BİN 504 TUTUKLU VAR

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Şu ana kadar, 15 Temmuz'dan sonraki süreçte, 168 bin 801 kişi hakkında adli işlem yapıldı. 615 kişi gözaltında, 8 bin 69 kişi hakkında yakalama kararı var, yani firardalar, kaçaklar. 50 bin 504 tutuklu var." dedi.

 

TÜRKİYE'DEN HOLLANDA'NIN 15 TEMMUZ ETKİNLİĞİYLE İLGİLİ AÇIKLAMASINA TEPKİ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "(Hollanda'nın 15 Temmuz etkinliği açıklaması) Hollanda tarafından yapılan beyan, bu ülkede demokrasi anlayışını göstermesi açısından ibret vericidir" dedi.

 

İSTANBUL'DAKİ 15 TEMMUZ DAVALARINDA İLK KARAR: 1 MÜEBBET 23 BERAAT

İstanbul'daki 15 Temmuz Darbe Girişimi davalarında ilk karar açıklandı. Mahkeme,  Valilik'teki askerlere yardıma giden askere yönelik davada 1 astsubaya "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.  23 er ise beraat etti.

 

POLİTİKA   

 

AYM'DEN REFERANDUM AÇIKLAMASI

Anayasa Mahkemesi, YSK'nın 16 Nisan'da yapılan anayasa değişikliğine dair halk oylaması sırasında, sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların geçerli sayılmasına ilişkin kararına karşı yapılan bireysel başvuruyu "yetkisizlik" nedeniyle kabul edilemez buldu.

 

KILIÇDAROĞLU: ÖFKEM GEÇMEDİ

Adalet Yürüyüşü'nün 23. gününde İstanbul'a gelen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK'te gündemi değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Öfkem geçmedi, yargıya güvenim temelden sarsıldı. Bu yürüyüşün adının adalet olmasının temel nedeni bu. Belli yerlere, makamlara, mahkemelere, belli kişiler yerleştiriliyor. Bu mahkemeler muhalif yargılanıyorsa ne kadar ağır ceza verirsem o kadar iktidarın gözüne girerim diyor." dedi.

 

KELEPÇE TAKILMASINI REDDEDEN DEMİRTAŞ, DURUŞMAYA KATILMADI

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi'nden Ankara'da görülecek duruşmasına kelepçeli götürülmeyi reddedince duruşmaya katılmadı. Duruşma 24 Kasım'a ertelendi.

 

BAHÇELİ: AP'NİN KARARI TEMELSİZ, MESNETSİZ VE DÜŞMANCADIR

MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Avrupa'nın Türkiye'ye bakışı hastalıklıdır. Müzakerelerin askıya alınmasıyla ilgili raporun onaylanması tam anlamıyla temelsiz, mesnetsiz, düşmanca bir yaklaşımdır." dedi.

 

ÜMİT ÖZDAĞ YENİ PARTİNİN GENEL BAŞKANINI AÇIKLADI

MHP'den ihraç edilen bağımsız Milletvekili Ümit Özdağ, kurulacak yeni partinin genel başkanının Meral Akşener olduğunu duyurdu.

 

DÜNYA   

 

HOLLANDA: BAŞBAKAN YARDIMCISI TÜRKEŞ'İN ÜLKEMİZE GELMESİNİ ARZU ETMİYORUZ

Hollanda hükümeti, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle Salı günü Apeldoorn kentinde yapılacak toplantıya katılmasını "arzu etmediğini" açıkladı.

 

'ABD VE RUSYA, SURİYE'DE ATEŞKES KONUSUNDA ANLAŞMAYA VARDI'

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD ve Rusya'nın Suriye'nin güneybatısında bir ateşkes için anlaşmaya vardığını, anlaşmanın 9 Temmuz'da devreye gireceğini söyledi

 

EKONOMİ   

 

BAKAN ÇELİK: HAKSIZ KAZANÇ YAPAN 5-6 FİRMAYI İZLİYORUZ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et fiyatları ile ilgili olarak, “Karkas etin 22 lira maliyeti varsa nasıl 45’e satıyorsunuz? Nasıl kıymayı 40 liraya, kuşbaşını 45 liraya satıyorsunuz? Böyle bir kar anlayışı olur mu? Anlamayana anlatmasını bileceğiz” dedi.

 

BANKALARLA MEVDUAT ZİRVESİ

Başbakan Yardımcısı Canikli, bankaların genel müdürleriyle bir araya geldi. Genel müdürlere “mevduat yarışından vazgeçin” uyarısı yapıldığı öğrenildi.

 

20 MİLYAR LİRALIK SANAYİ DÖNÜŞÜMÜ

Üretim Reform Paketi ile sanayide dönüşüm başlıyor. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 9 ilde 10 sanayi sitesinin taşıma işlemlerinin başlatılacağını belirterek, bu sitelerde işyeri sayısının 6 bin 181 çalışan sayısının ise 40 bin kişi olduğunu söyledi.

 

TMSF, 965 ŞİRKET VE 107 GERÇEK KİŞİNİN MAL VARLIKLARINA KAYYUM OLDU

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli TMSF'nin, Türkiye genelinde toplam 965 şirket ve 107 gerçek kişinin mal varlıklarına kayyum olduğunu söyledi.

 

TMSF'YE YENİ BAŞKAN

TMSF Kurul üyeliğine Muhiddin Gülal'ın atanması ve başkan olarak görevlendirilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

 

ÖZELLEŞTİRMEDE 1,5 MİLYAR LİRALIK HES RÜZGÂRI ESECEK

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, 3 ay içerisinde 256,4 megavat kapasiteye sahip 10 hidroelektrik santrali için son teklifler alınarak ihale sürecine geçilecek.

 

YABANCI 3.1 MİLYAR DOLAR HARCADI

Türkiye’de yılın ilk yarısında 55 birleşme ve satın alma gerçekleşirken, işlemlerin tutarı 4.5 milyar dolar oldu. Yabancılar 3.1 milyar dolarlık yatırıma imza attı. En çok evlilik, enerji ve finans sektöründe görüldü.

 

SPOR   

 

SÜPER LİG'DE YENİ SEZON "İLHAN CAVCAV" ADIYLA OYNANACAK

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun İlhan Cavcav Sezonu olarak isimlendirilmesini kararlaştırdı.

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.