81 milyon yıllık dinozor dişleri

81 milyon yıllık dinozor dişleri

Japonya'nın güneybatısında, 81 milyon yıl önceki sürüngenler ve ekolojik sistem hakkında yeni ipuçları sunabileceği düşünülen, otobur dinozorlara ait olduğu tahmin edilen 35 diş fosili bulundu.

Kyodo ajansının haberine göre, Fukui Bölgesi Dinozor Müzesi ve  Nagasaki kent yetkililerinden yapılan açıklamada, Nagasaki Yarımadası'nın batı  şeridinde, 81 milyon yıl önce yaşanan Kretase dönemine ait 35 dinozor dişi  fosiline rastlandığı belirtildi.

Fosillerden 34'ünün sadece birkaç metre yarıçaptaki alanda bulunduğuna  işaret eden müze yetkilileri, "Bu alanda çok fazla dinozor olduğunu  varsayabiliriz. Eğer yakınlarda bitki ya da hayvan fosili bulunursa o dönemdeki  ekosistemin gerçeğe uygun taklidini oluşturabiliriz." dedi.

Diş fosillerinden en büyüğünün 1,7 santimetre uzunluk ile 1 santimetre  genişliğe sahip olduğu kaydedildi.

Fosillerden her birinin ya yassı ya da çukurlu, diş köklerinin de  çatallı olduğunu aktaran uzmanlar, diş fosillerinin gezinerek otlanan dinozorlara  ait olduğunu düşünüyor.

Japonya'nın diğer bölgelerinde de benzer türlerde dinozor fosillerine  rastlanmış, Hokkaido'ya bağlı Mukawa'da bir hadrozorun tam iskeletine ulaşılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.